Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Marţi, trei ceasuri rele. Băsescu, chemat să dea cu subsemnatul la Parchet

Marţi, trei ceasuri rele. Băsescu, chemat să dea cu subsemnatul la Parchet

scris de Șt. C
10 afisari

Traian Băsescu a fost citat să se prezinte marți la Parchetul General, în dosarul în care este cercetat pentru șantaj, în legătură cu declarațiile pe care le-a făcut la adresa senatoarei PSD Gabriela Firea.

Băsescu, la Parchetul General (foto agerpres.ro)

Băsescu, la Parchetul General
(foto agerpres.ro)

Traian Băsescu a fost și săptămâna trecută la Parchet, însă a stat doar câteva minute, fiind anunțat de procurori că pe numele lui a fost începută urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

Avocații acestuia au solicitat atunci un termen pentru consultarea dosarului.

Procurorii au reluat ancheta în acest dosar după ce Traian Băsescu și-a încheiat mandatul și a rămas fără imunitate.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care îl acuza pe șeful statului de la acea dată, Traian Băsescu, de amenințare și șantaj în legătură cu declarațiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

În denunțul depus împotriva lui Traian Băsescu la Parchetul General se arată: „Într-un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, difuzat în seara zilei 13.04.2014, în cadrul emisiunii ‘Jocuri de putere’, referindu-se la activitatea parlamentară a dnei senator Firea Gabriela, în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea legalității achiziției terenurilor din zona comunei Nana, județul Călărași, a afirmat: ‘Mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului ei unde este primar, că s-ar putea să nu-l găsească într-o zi acasă dacă… Nu-i atentă… Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele’ „.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult