Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Mazare afirma ca magistratul care il judeca este santajabil

Mazare afirma ca magistratul care il judeca este santajabil

scris de Ziua Veche
1 afisari

Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a afirmat marti, intr-o conferinta de presa, ca a obtinut informatii ce-i permit sa puna sub semnul intrebarii buna-credinta sau echidistanta magistratului ce-l judeca la Curtea de Apel Bucuresti in „Dosarul retrocedarilor”.


Edilul constantean s-a declarat, potrivit Agerpres, ”realmente uimit de faptul ca judecatoarea, Elena Ursulescu, a avut o atitudine vadit partizana cu procurorul, la ultima infatisare, cand a vrut sa inceapa judecarea pe fond, inainte de a se judeca exceptiile de neconstitutionalitate, ridicate de avocati”.

„Primul semn de intrebare in legatura cu judecarea cauzei a aparut cand a fost schimbata judecatoarea ce a primit initial acest dosar, in urma cu un an si jumatate, prin repartizare aleatorie. Am aflat ca pe 18 februarie 2010, in sedinta Colegiului de Conducere al Curtii de Apel Bucuresti, s-a procedat la inlocuirea judecatoarei Lia Savonea cu Elena Ursulescu, fara tragere la sorti, pe motivul ca Lia Savonea are prea mult de munca. Ulterior, in instanta, atitudinea magistratului mi-a ridicat mari semne de intrebare si intamplarea a facut, dupa ce am parasit sala de judecata ca un ziarist sa-mi atraga atentia asupra unor motive emotionale care ar putea sa o influenteze pe judecatoare”, a precizat primarul.

El a aratat ca, verificand cele sugerate de ziarist, a descoperit ca fiul judecatoarei, avocatul Dragos Alexandru Ursulescu, a fost implicat intr-o firma care a incheiat contracte de cesiune pentru recuperarea creantelor SNLO – Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, in valoare de 128 milioane lei, de la noua societati si companii nationale, de stat.

”Datele pe care le-am obtinut legate de acest fapt releva faptul ca firma in care a fost asociat Dragos Alexandru Ursulescu, fiul judecatoarei, este cercetata de DNA, cercetarile extinzandu-se si asupra asociatilor din firma”, a explicat Mazare.

„Acestea sunt faptele pe care le prezint si am o singura intrebare. Oare Elena Ursulescu, mama avocatului milionar Dragos Alexandru Ursulescu, anchetat de DNA si prezumtiv de a fi pus sub invinuire si de a-si pierde banii si libertatea, ma va judeca obiectiv si impartial in dosarul meu instrumentat de acelasi DNA? Eu unul nu vreau sa fiu judecat de o judecatoare posibil santajabila”, a conchis Mazare.

0 comentariu

sorge 10-05-2010 - 11:23

altfel as fi intrebat rostul acestui articol .
Da ,americanii ne au lasat prada sortii .
Cred ca titlul articolului s ar apropia de A BRIDGE TO FAR ,de Cornelius Ryan .
Noi nu mai intram in raza de actiune a Americii ,deja Germania de est le a ridicat probleme ,vorba aia la ,o aruncatura de bat .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult