Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Medicul Șerban Brădișteanu a fost achitat de Instanța Supremă

Medicul Șerban Brădișteanu a fost achitat de Instanța Supremă

scris de C.S.
7 afisari

Medicul Şerban Brădişteanu a fost achitat astăzi de instanţa supremă. Șeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Floreasca a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru favorizarea lui Adrian Năstase. Decizia de poate fi atacată cu apel la aceeaşi instanţă.

Şerban Brădişteanu, şeful Secţiei de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca.

La ultimul termen al procesului, în 17 februarie, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut instanţei supreme să îl condamne pe Brădişteanu la închisoare cu executare, în timp ce avocaţii au cerut achitarea medicului acuzat că ar fi încercat tergiversarea punerii în executare a deciziei din iunie 2012 de condamnare a lui Adrian Năstase la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii”.

Medicul Şerban Brădişteanu a fost acuzat de procurorii DNA de favorizare a infractorului, infracţiune în legătură directă cu infracţiunile asimilate celor de corupţie. Anchetatorii au precizat că medicul Şerban Brădişteanu şi-a folosit prerogativele sale de medic specialist în chirurgie cardiovasculară şi şi-a asumat internarea lui Adrian Năstase în cadrul secţiei pe care o conducea, deşi diagnosticul medical nu impunea internarea în acea secţie, iar primele intervenţii medicale au fost realizate de un alt doctor dintr-o altă secţie.

Brădişteanu mai este acuzat că a evitat să comunice oficial reprezentanţilor Direcţiei Generale de Poliţie Municipiului Bucureşti dacă Adrian Năstase poate fi încarcerat.

Adrian Năstase a fost internat la Spitalul Floreasca din 20 până în 26 iunie 2012, când a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova, după ce Tribunalul Bucureşti a stabilit că spitalizarea lui nu împiedică punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei.

Unul dintre avocaţii lui Brădişteanu, Ana Diculescu Şova, a arătat că acuzaţiile DNA nu sunt serioase, că multe dintre probele de la dosar reprezintă informaţii apărute în presă şi că medicul nu se face vinovat de fapte penale.

Avocata a spus că, atâta vreme cât Poliţiei i-a fost greu să înţeleagă procedurile ce trebuiesc urmate „în această situaţie inedită”, nici medicului nu ar trebui să i se impute nimic legat de modul în care a fost pus în executare mandatul în cazul fostului premier.

2 comentarii

salut 04-03-2014 - 15:44

Imbecilii de la DNA care au deschis dosar penal unui medic pentru ca a salvat un pacient trebuie sa restituie societatii salariile si toate beneficiile din perioada aferenta cazului.

Antibasistul 04-03-2014 - 16:38

Mda, aici nu e Canada, e lagarul de concentrare a chiorului-chel-bețiv!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult