Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Ce a declarat Sorin Roșca Stănescu, înainte de a se preda la Poliție

Ce a declarat Sorin Roșca Stănescu, înainte de a se preda la Poliție

scris de D.P.
11 afisari

UPDATE: Sorin Roșca Stănescu s-a predat la poliție. Senatorul a ajuns la Sediul Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov, în jurul orei 17:30. De aici, Roșca Stănescu va fi dus, sub escortă, la penitenciarul Rahova.

Anterior, ofițerii s-au prezentat la senator acasă pentru a ridica armele pe care acesta le deține, fără a-l găsi la domiciliu.

Sorin Roșca Stănescu, condamnat definitiv la doi ani și patru luni de închisoare, a dat publicității un comunicat în care susține că este pregătit pentru a merge la închisoare. Vă prezentăm mesajul integral.

Mesajul lui Sorin Roșca Stănescu: „Mă pregătesc de drum”

Mesajul lui Sorin Roșca Stănescu: „Mă pregătesc de drum”

„Am aflat că sunt condamnat penal. La închisoare. Fără suspendare.

Mi-am făcut bagajele şi mă pregătesc de drum. Înainte însă doresc să le transmit tuturor celor care mă cunosc, dar şi cetăţenilor care nu mă cunosc câteva gânduri.

În urmă cu opt ani am fost implicat în faimosul dosar Rompetrol. Acesta are trei mari capitole. Piaţă bursieră, creanţă Libia şi nereguli identificate de procurori privind modul în care a fost organizată societatea. În ceea ce mă priveşte, am fost cercetat penal pentru “informaţii privilegiate”, de care aş fi beneficiat cu ocazia emisiunilor de acţiuni Rompetrol. Atunci, am achiziţionat acţiuni nu la 80 de lei, preţul de la lansare, ci mult mai târziu, la 120 lei, numărându-mă printre cele câteva mii de persoane care au cumpărat. Mai târziu, am vândut acţiuni nu la preţul cel mai mare la care au ajuns ele, ci la un preţ cu o treime mai mic. În urmă cu circa trei ani, magistratul care ne-a judecat ne-a comunicat, verbal şi în scris, unora dintre noi, cei implicaţi în achiziţionarea acţiunilor pe bursă, că prezumtiva infracţiune s-a prescris. Am fost întrebaţi dacă dorim să uzăm de prescripţie. Toţi, inclusiv eu, am declarat că nu şi că dorim să ne judecăm până la capăt.

În urmă cu circa doi ani s-a dat o sentinţa de achitare. Conform instanţei, eram toţi nevinovaţi. Motivarea a fost redactată abia după aproape un an.

În acest an Procuratura a făcut apel şi am fost din nou judecaţi. În ceea ce mă priveşte, nu am invocat, în niciun fel, prescripţia. Procurorul de instanţa a făcut-o însă. La termenul la care s-a judecat acest proces la Curtea de Apel, el a cerut instanţei că constate că faptele s-au prescis. Eu, prin apărătorul meu, am solicitat că procesul să se judece, să se constate că sunt nevinovat, confirmându-se astfel decizia primei instanţe.

Astăzi am aflat că sunt condamnat, astfel încât mă pregătesc pentru a mă duce la penitenciar. Începând de mâine, voi fi dincolo. Şi voi încerca să mă adresez de acolo, când şi cum voi putea, opiniei publice”.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în dosarul Rompetrol, pe senatorul Sorin Roşca Stănescu şi pe fostul ministru Sorin Pantiş, la închisoare cu executare.

Roșca Stănescu este acuzat de utilizare a informaţiei privilegiate şi de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracţional organizat, iar Sorin Pantiş, de manipulare a pieţei prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare şi de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracţional organizat.

La scurt timp după anunțarea verdictului, Alina Gorghiu, purtător de cuvânt al PNL, a anunțat excluderea din partid a senatorului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS