Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Mesajul transmis de Sorin Roșca Stănescu din închisoare

Mesajul transmis de Sorin Roșca Stănescu din închisoare

scris de A.H.
9 afisari

Sorin Roșca Stănescu a transmis primul mesaj din închisoare: „adevărul va ieşi la iveală şi în acest dosar”. Senatorul a fost încarcerat, marţi seară, la Rahova după ce Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul Rompetrol.

Ce mesaj a transmis Sorin Roșca Stănescu din închisoare.

Ce mesaj a transmis Sorin Roșca Stănescu din închisoare.

Dan Chitic, unul dintre avocaţii lui Sorin Roşca Stănescu, a declarat miercuri, după ce l-a vizitat pe acesta la Penitenciarul Rahova, că vor fi făcute toate demersurile, atât pe plan intern, cât şi internaţional, pentru apărarea drepturilor şi libertăţii senatorului.

Strategia legată de aceste demersuri, a adăugat Chitic, va fi pusă la punct împreună cu avocatul care l-a apărat pe Roşca Stănescu în dosarul Rompetrol.

Într-un comunicat remis presei înainte de a se preda la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov, senatorul și-a susținut în continuare nevinovăția față de implicarea sa în dosar Rompetrol. „În urmă cu circa trei ani, magistratul care ne-a judecat ne-a comunicat, verbal și în scris, unora dintre noi, cei implicați în achiziționarea actiunilor pe bursă, că prezumtiva infracțiune s-a prescris. Am fost întrebați dacă dorim să uzăm de prescripție. Toți, inclusiv eu, am declarat că nu și că dorim să ne judecăm până la capăt”, a spus el.

Sorin Roşca Stănescu a primit un an de închisoare pentru utilizare de informaţii privilegiate şi doi ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat. Pedepsele au fost contopite şi s-a adăugat un spor de patru luni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult