Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Mihai Necolaiciuc a fost adus în ţară

Mihai Necolaiciuc a fost adus în ţară

scris de C.P.
4 afisari

Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc a fost adus miercuri în ţară cu un avion de linie din Statele Unite ale Americii.

Mihai Necolaiciuc a fost adus în RomâniaConform unor surse din aeroport, Mihai Necolaiciuc a fost coborât din avion şi urcat într-o dubă a Poliţiei direct pe pistă şi scos printr-o altă ieşirea decât obişnuită, informează Agerpres. El se află la această oră în faţa judecătorilor de la sectorul 1 pentru confirmarea mandatului de arestare.

Mihai Necolaiciuc s-a aflat în custodia autorităţilor americane timp de aproape doi ani. El a fost arestat în vederea extrădării în iunie 2009, după acuzaţii de încălcare a reglementărilor privitoare la imigraţie. În cazul fostului director al Căilor Ferate, au fost înaintate autorităţilor din SUA trei cereri de extrădare, iar la Bucureşti procurorii anticorupţie au dispus până acum trimiterea sa în judecată în trei dosare.

Mihai Necolaiciuc a fost director general al Companiei Naţionale a Căilor Ferate Române în perioada iulie 2000 – octombrie 2003. Deoarece Mihai Necolaiciuc s-a sustras urmăririi penale pe tot parcursul acesteia, în martie 2007 Judecătoria Sectorului 1 a dispus arestarea preventivă a inculpatului, fiind emise mandatul european de arestare şi mandatul de urmărire internaţională în vederea extrădării.

Mihai Necolaiciuc este acuzat de mai multe infracţiuni, printre care şi abuz în serviciu, care au produs un prejudiciu CFR, societate comercială cu capital de stat, de circa 55 de milioane de euro.

DNA susţine că fostul director CFR a traficat resursele financiare şi activele companiei în folosul unor societăţi comerciale private şi a achiziţionat ilegal produse inutile la preţuri supraevaluate. De asemenea, el ar fi scos nelegal din funcţiune şi valorificat peste 23.000 de vagoane şi peste o mie de locomotive necasate şi neevaluate, care au fost vândute către diverse firme la preţ de fier vechi.

5 comentarii

Ciu Huhu 20-04-2011 - 17:07

Sa fie bagat la puscarie, acolo-i locul lui, sa i se confiste si averea!

Didos 20-04-2011 - 17:10

va fi greu cu el in tara! Mai bine ramanea acolo ! Va dati seama cata munca va fi pentru negocieri , contra reducerii pedepsei, sau contra eliberarii totale ? Sa nu spuna tot, sa nu-l dea in gat pe ala ,sau pe celalant , sa vorbeasca numai ce i se cere, sa spuna ca el a furat toti banii si altcineva nu este implicat ! Este greu , e foarte greu ! este la fel de greu , cum cineva ar incerca sa ma convinga, ca nu mai sunt si alti Mari vinovati. Cred ca Necolaiciuc este acarul de servici. N.B. Incep sa cred ca Romania nu mai are nu mai are nicio sansa ; ca furtul , jaful, excrocheria, frauda, sunt un sport national., care nu se mai face in umbra ,sau la intuneric , ci in plina lumina, fara jena , fara rusine., in dispret totl fata de tara , popor si lege, deoarece nimeni nu raspunde, cu exceptia hotilor de fier vechi.

Ciu Huhu 20-04-2011 - 18:08

Foarte corect in Romania jaful, furtul, escrocheria, frauda sint sport national al celor ce ne conduc !

H2SO4 21-04-2011 - 04:29

Se pare ca ecoul este sportul tau preferat !

Ciu Huhu 21-04-2011 - 07:13

Corect! Te deranjeaza?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult