Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Ministerul Sănătății. Două persoane, reținute într-un dosar privind fraudarea unui concurs

Ministerul Sănătății. Două persoane, reținute într-un dosar privind fraudarea unui concurs

scris de A.B.
424 Afisari

Corupție în Ministerul Sănătății, unde a fost descoperită în flagrant o posibilă fraudare a unui concurs pentru ocuparea unui post de consilier.  

Operațiunea, pusă la cale de procurori cu ajutorul ofițerilor Direcției Generale Anticorupție, a dus până acum la reținerea a două persoane.

În primul rând, este vorba, potrivit unor surse oficiale, despre președinta comisiei care a organizat concursul pentru ocuparea unui post de consilier la o structură din Ministerul Sănătății, care garantează și dă, practic, recunoașterea calificărilor profesionale ale medicilor, iar procurorii, cu ajutorul ofițerilor DGA, susțin că, practic, singura candidată pentru acest post, o altă angajată a Ministerului Sănătății, ar fi primit cu câteva zile în urmă subiectele pentru a putea trece de acest concurs, iar intermediarul, cel care a fi dat subiectele, a ajuns și el, marți seară, la Parchet și a fost reținut.

Miercuri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 vor decide soarta celei care a primit subiectele și care urma să ocupe acest post, în urma acestei presupuse fraude.

Pe de altă parte, nu este clar dacă acest concurs va fi sau nu invalidat.

Cert este că, cei doi suspecți reținuți deja, vor putea ajunge, miercuri, în fața unui judecător de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă pentru acuzația că ar fi divulgat informații ce nu sunt destinate publicității.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS