Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Miniştrii Cabinetului Tăriceanu, chemaţi la judecată

Miniştrii Cabinetului Tăriceanu, chemaţi la judecată

scris de A.B.
9 afisari

Marko Bela şi Bogdan Olteanu au fost audiaţi de magistraţii de la ÎCCJ în dosarul privatizărilor strategice. În acelaşi dosar a fost citat şi Adriean Videanu care însă nu s-a prezentat la termenul de vineri. De asemenea, foştii miniştri ai Economiei şi Comunicaţiilor Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT, alături de alte patru persoane în dosartul privatizărilor strategice. Procesul a fost amânat pentru săptămâna viitoare.

magistrati

foto: digi24.ro

20 de miniştri ai Cabinetul Tăriceanu ar putea fi audiaţi în dosarul privatizărilor strategice.

Potrivit România TV, magistraţii de la ICCJ au cerut Secretariatului General al Guvernului şi desecretizarea stenogramelor unei şedinţe de Guvern din 2005 în care s-a hotărât privatizarea mai multor societăţi de stat.

Foştii miniştri ai Economiei şi Comunicaţiilor Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy au fost trimişi în judecată, în martie 2009, de procurorii DIICOT, alături de alte patru persoane, în dosarul privatizărilor strategice, fiind acuzaţi de aderat la un grup infracţional organizat cu caracter transnaţional.

Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 30 mai 2005 – 21 noiembrie 2006, aceştia au constituit sau aderat la un grup infracţional organizat cu caracter transnaţional, din care au făcut parte şi Vadim Benyatov, Stamen Stanchev, Dorinel Mihai Mucea şi Mihai Radu Donciu, în scopul comiterii unor infracţiuni grave, pentru a obţine direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material.

Şereş este acuzat şi de trădare prin transmiterea de secrete, iar pentru Michal Susak şi Mircea Călin Flore s-a reţinut şi comiterea infracţiunii de complicitate la spionaj.

În sarcina celor şase inculpaţi s-au reţinut comiterea de activităţi ilicite cu caracter penal derulate în legătură cu privatizarea SC Electrica Muntenia Sud, vânzarea unui pachet de 8% din acţiunile Petrom, procese de privatizare/restructurare a SC Romaero SA Bucureşti şi SC Avioane SA Craiova, aflate în portofoliul MEC – OPSPI, consultanţă în vederea privatizării SN Radiocomunicaţii, adjudecarea licitaţiei pentru asigurarea consultanţei în vederea restructurării şi privatizării CN Poşta Română din portofoliul MCTI, selectarea prin licitaţie a consultantului internaţional pentru listarea la bursă a pachetului de 46% din acţiunile deţinute de statul român la SC Romtelecom SA din portofoliul MCTI.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult