Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Ministrul Culturii propus de Ponta este urmărit penal

Ministrul Culturii propus de Ponta este urmărit penal

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Mircea Diaconu, care a fost propus pentru postul de ministru al culturii de Victor Ponta este urmărit penal pentru conflict de interese din ianuarie.

Mircea Diaconu

Senatorul liberal, Mircea Diaconu, este acuzat de conflict de interese şi abuz în serviciu pentru că ar fi favorizat numirea soţiei sale în funcţia de regizor la Teatrul „C.I Nottara”. Potrivit mediafax, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au declanşat, în ianuarie, urmărirea penală faţă de Mircea Diaconu, dosarul fiind în fază de finalizare.

În opinia lui Mircea Diaconu singura problemă în acest caz ar fi faptul că i-ar fi micşorat „destul de mult” salariul soţiei sale, Maria Diana Diaconu. Potrivit Agenției Naționale de Integritate (ANI), în 8 august 2007, Maria Diana Diaconu, în calitate de salariat al Teatrului „C.I. Nottara”, a solicitat conducerii teatrului acordul cu privire la participarea, în data de 13 august 2007, la concursul pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic. Cererea sa a fost aprobată de către directorul Teatrului „C.I. Nottara”, Mircea Diaconu, deşi nu îndeplinea condiţiile înscrise în fişa postului de regizor artistic, de minim un an experienţă în domeniul regiei, Diana Diaconu având la acea dată numai două luni de la absolvirea Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Secţia „Artele Spectacolului de teatru (regie de teatru)”.

De asemenea, Mircea Diaconu se află într-un litigiu cu ANI, care a constatat incompatibilitatea între calitatea sa de senator şi cea de director al Teatrului Nottara din Bucureşti, funcţie la care a reununţat. Litigiul cu ANI a pornit după ce, în 27 ianuarie 2011, inspectorii de integritate au constatat că senatorul PNL Mircea Diaconu este în incompatibilitate din 2008, el fiind atât parlamentar, cât şi director-manager al Teatrului Nottara. Preşedintele ANI, Horia Georgescu, a declarat, marţi noapte, agenţiei  Mediafax, că Diaconu se află încă în proces cu ANI pe tema incompatibilităţii acestuia, următorul termen al procesului urmând să aibă loc la instanţa supremă în această lună.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult