Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Ministrul Justiției: Propunerile pentru secția 1 DNA, Bendeac și Cerbu, retrase

Ministrul Justiției: Propunerile pentru secția 1 DNA, Bendeac și Cerbu, retrase

scris de Laurentiu Banches
9 afisari

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a retras propunerile de numire a Iulianei Bendeac și a lui Viorel Cerbu la conducerea Secției pentru combaterea corupției a DNA.

Ministrul Justiției: Propunerile pentru secția 1 DNA, Bendeac și Cerbu, retrase

„În urma consultărilor avute de ministrul justiției, Robert Cazanciuc, cu procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, cu procurorul șef al Secției pentru combaterea corupției, Iuliana Bendeac, procurorul șef adjunct al aceleași secții, Viorel Ioan Cerbu, ministrul justiției a decis retragerea propunerii de numire în funcție a celor anterior menționați care ocupă în prezent, prin delegare, cele 2 funcții de conducere”, se arată într-un comunicat al MJ remis vineri, 11 octombrie de Agerpres. Totodatǎ, ministrul a decis înaintarea către CSM a solicitării de aviz pentru numirea procurorilor Gheorghe Popovici în funcția de procuror-șef al Secției pentru combaterea corupției și Dănuț Volintiru în funcția de procuror șef adjunct al aceleiași secții.

Robert Cazanciuc a decis și înaintarea către CSM a solicitării de aviz pentru numirea în funcția de procuror șef adjunct al Secției de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție a procurorului Mariana Alexandru.

41 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-10-2013 - 13:57

….D-le Ponta, daca de basesc ti-e frica, arata-ti, domnule, autoritatea macar in cazul pupililor sai, sunt la mana ta, platiti din banii nostri, ca aici nu mai este loc pentru glumite si de nebagat in seama. Electoratul pricepe si te taxeaza.
Sau ai semnat intru coabitare si cu oamenii basescului si nu ne-ai spus si noua?…..
….”

UnUL 11-10-2013 - 17:27

Domnule Parpanghel, iar ești părtinitor. Primele propuneri au fost făcute absolut ilegal, cu nerespectarea regulamentului. Astea din urmă au fost făcute regulamentar, cu consultarea șefului DNA. Asta e tot. Nu sunt jurist, nu îi cunosc nici pe unii nici pe alții, habar n-am dacă Gheorghe Popovici și Dănuț Volintiru sunt mai competenți și mai independenți politic – deci mai cu coloană vertebrală – decât Iuliana Bendeac și Viorel Cerbu sau nu. Dar de data asta nu s-a mai comis un abuz ca la prima numire.

ValVerde 11-10-2013 - 17:32

Habar nu am despre ce vorbiti !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-10-2013 - 17:48

…..Faptul ca basescu a decredibilizat pana la ridicol institutia prezidentiala, CSM-ul, Curtea Constitutionala, Serviciile etc. probabil ca i-a dat aripi Codrutei in actiunea sa de negare a autoritatii guvernamental-ministeriale.
Oare aceaste actiuni nu aduc pana la identificare cu notiunea de lovitura de stat? Eu zic ca da!
Ori, in aceste conditii de ce d-l Ponta ii mai plateste Codrutei, din banul public, salariul? Doar pentru ca respectiva femeie procuror sa-si bata joc de institutiile statului? Pai, in acesti termeni, s-o plateasca basescu ca el ii siliconeaza muschii nu contribuabilul roman.
Am inghitit-o p-aia cu ordinul de la briusel in legatura cu pactul de coabitare cu Uciga-l Toaca, trebuie acum sa inghitim si toanele acolitilor sai tot de frica Inaltei Porti?

……

pathfinder 11-10-2013 - 17:55

Io nu stiu ce inghiti tu…
Da’ io in seara asta am sa inghit o sticla de Eticheta Cinci la meci.
Ca sa fie clar!

De asemeni, nu inteleg de ce atata incordare de muschi?!?
Tu ai zis singur:
„Electoratul pricepe si te taxeaza.”
Kakaia problema?

pathfinder 11-10-2013 - 17:58

Aaaaaaa, mai sunt gloante, sageti si venin…

Deci revenim:
„… basescu a decredibilizat pana la ridicol institutia prezidentiala … ”

Nu sunt de acord!
Din punctul meu de vedere Tonta si Adormitu’ au decredibilizat pana la ridicol ideea de democratie in Romanica!
Asa grait-am!!!

pathfinder 11-10-2013 - 18:06

Aaaaa, si ar mai fi:
” … platiti din banii nostri … ”

Revenim la teza cu banii poporulu’?
Poporulu’ ala care-i asistat social si voteaza de atatea ori cati carnati i-a bagat in traista Dragnea?!?
Banii poporulu’ ala?

Sau banii poporulu’ care plateste taxe si impozite la buget?
De care poporulu’ vorbim?

Ha? (twice)

UnUL 12-10-2013 - 12:06

Parpnghelaș, pricepe că ministrul și procurorul general NU AVEAU DREPTU să DEMITĂ SAU SĂ PROPUNĂ FĂRĂ CONSULTAREA ȘEFULUI DNA. De data asta – cel puțin aparent (retragere vechilor propuneri a fost făcută la porunca ministrului justiției, fără consultare cu șeful DNA, dar noile propuneri au urmat calea legală, având și avizul d-nei Kovesi!) s-a respectat regulamentul. Nu e vorba de Bruxelles sau ne-Bruxelles ; este vorba de respectarea – sau de încălcarea grosolană a legilor (made in USL!)

UnUL 12-10-2013 - 12:38

Scuze pentru tastare : „Parpanghelaș” și „nu aveau dreptuL”

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-10-2013 - 14:33

Dragul meu , mu rastalmaci ca de obicei ;
NU au fost DEMISI cei doi procurori , mandatele lor 2 la numar a fost EXPIRAT !

Si de unde sti tu ca practica s-au jurisprudenta prevede ,,OBLIGATIVITATEA CONSULTARILOR sa ECHIVALEZE cu ACCEPTAREA sefului DNA (despre care in LUMEA JUSTITIEI se vehiculeaza ca a TINUT DOSARE in ASTEPTARE pentru a IMPIEDECA inaintarea unor asa zisi ,,apropiati ai basescului !

Daca detii cunostinte temeinice in domeniu, expune ,, vorba Morometului, pe ce te bazezi ? ….”

Cunosti notiunea de STAT capturat ?

UnUL 12-10-2013 - 15:06

Bun, scuze, ai – paț’ial – dreptate. Ei ;i-au terminat mandatele, nu mai puteau fi numiți pentru încă un mandat, așa că … au fost numiți interimari pe 3 luni, care 3 luni au durat… o săptămână. (Asta se numește contracția timpului!)
Nu știu cu ce echivalează consultarea șefului DNA, problema e că la prima numire această consultare… a fost minunată, a fost sublimă, dar a lipsit cu desăvârșire.

UnUL 12-10-2013 - 15:06

P.S. Da, cunosc noțiunea de stat capturat… de USL.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-10-2013 - 15:25

CAPTURAREA STATULUI ROMAN-
TRANSPARTINICA ….PRO pa GANDISTuuu!

Si acum la documentatie , moromete !

“État voyou” a fost expresia folosită zilele trecute despre statul român de deputatul francez Pierre Lellouche, fost ministru, adică “stat derbedeu”, “stat huligan”. Deputatul francez îi atrăgea atenţia ambasadorului român la Paris, Bogdan Mazuru, că el, ambasadorul, cunoaşte cu siguranţă condiţiile absolut nedemne pe care le îndură ţiganii, cu toate miliardele de euro deversate de Europa pentru a ajuta România. Unde au dispărut miliardele, pe care nu le-au văzut nici România şi nici ţiganii români, nu e deloc clar. Iar expresia “État voyou” (rogue state, în engleză) poate fi folosită despre România ?

…..

UnUL 12-10-2013 - 20:01

Parpanghel, pentru mine nu era nevoie să traduci (dar ai dreptate : nu toată lumea știe franceză!). Nu, nu am prins această afirmație a lui Lellouche, dar, din păcate, nu e lipsită de adevăr.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-10-2013 - 20:23

….continuare,
Se discută de multă vreme, mai ales în SUA, despre rogue states, failed states (state eşuate), stat mafiot, stat capturat etc. Se fac liste şi clasamente. Le puteţi găsi pe Internet. A atins România nivelul unui stat capturat, al unui stat eşuat ? Tot zilele trecute, Doru Bădescu, preşedintele CNAS, şi-a prezentat demisia, care i-a fost acceptată, după ce i-a acuzat pe preşedintele Băsescu şi anturajul său de practici mafiote în legătură cu readucerea dr. Lucian Duţă la CNAS. Să fi ajuns România atît de jos, încît să i se poată aplica etichete atît de teribile ?

…….

UnUL 12-10-2013 - 20:43

Doru Bădescu a bătut câmpii. Dl Băsescu nu l-a propus pe Duță în conducerea CNAS (deși, deocamdată justiția nu l-a găsit pe dl. Duță vinovat de nimic; dar atâta vreme cât situația lui nu e lămurită, e bine să stea de o parte.) Vezi ce scrie presa:
„Doru Bădescu a demisionat de la conducerea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), iar pentru postul de preşedinte va fi propus europarlamentarul PNL Cristian Buşoi, a anunţat premierul Victor Ponta.
Ponta a precizat, la postul B1 TV, că Bădescu şi-a prezentat demisia în urma discuţiei pe care a avut-o cu acesta referitor la reacţia greşită în cazul nominalizării lui Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al CNAS. „S-a grăbit în termeni exageraţi la ceva ce nu se întâmplase încă”, a spus Ponta, potrivit Mediafax.
„A fost preşedintele Casei, astăzi am lămurit lucrurile. În primul rând că domnul Duţă nu este membru în consiliu de administraţie. Administraţia Prezidenţială nu a semnat niciun decret şi a fost o acţiune personală a unui consilier prezidenţial, prieten cu domnul Duţă. Motiv pentru care reacţia domnului Bădescu, dincolo de termenii folosiţi care nu erau în regulă, a fost evident o reacţie greşită, motiv pentru care am discutat, şi-a prezentat demisia şi de altfel, mâine, o să-l propun în funcţia de şef al Casei Naţionale pe domnul Cristian Buşoi, europarlamentar”, a spus Ponta.”

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-10-2013 - 20:51

….Cine bate campii, in general,

======================
continuare

Statul aşa cum îl cunoaştem azi nu are mai mult de 200 de ani. Îşi are începuturile în Revoluţia franceză de la 1789, în Declaraţia de Independeţă americană, în Declaraţia drepturilor omului şi cetăţeanului, şi există cu adevărat abia după revoluţiile europene de la 1848, odată cu apariţia statelor-naţiune. Înainte era principele, regele, care spunea, ca şi Nicolae Ceauşescu sau Traian Băsescu în desele lor momente de rătăcire : ”L’État, c’est moi !” (Ludovic al XIV-lea). La fel cum a apărut în istorie, statul-naţiune poate să şi dispară. La fel cum istoria nu e un progres continuu şi cum prostia e consubstanţială omului
…….

pathfinder 11-10-2013 - 17:47

Ca sa fie clar.
Nici eu!

mircea 11-10-2013 - 18:23

ce spui tu MalaCULE cae nu te pricepi nici la balega,sa vezi si sa nu crezi EEBA si SYDA in parlamentul ieuropian,cititilor,sucesuri in esece

pathfinder 11-10-2013 - 18:31

Pai bre, daca e malac, nu ti-e frica ca-ti trage una dupa cap?
… sau de asta te exprimi in halu’ asta?!? Ai luat-o deja…
Am priceput.
De acolo ti se trage…

mircea 11-10-2013 - 18:55

Mama malacului ii zise intr-o zi sa nu mai vorbeasca cu purcelul Ghita,si malacu intreba ,de ce? fiindca mama luiGhita e o scroafa si tatal lui e un porc.bine mama dar tu esti o vaca,da dar tactu e un medic veterinar deci esti un telectual.Ca sa vezi si sa nuty vine sa ..?!?!?!

jan dinu 11-10-2013 - 18:05

—————– HOTZII ROMANIEI ———————-
————— ROMANIA HOTZILOR ——————-
JD-USA

pathfinder 11-10-2013 - 18:07

TreiCoaie,
Bine ai venit la disputa de „idei” nastrusnice!
Ce-ti mai face soldoveanca?
Tot sucarita?

ValVerde 11-10-2013 - 18:14

Sucarita, ca degeaba are trei koaie daca n-are pla.

pathfinder 11-10-2013 - 18:23

Nuuuuuuuuu.
Pai pla e al treilea!

ValVerde 11-10-2013 - 18:29

Asta-i zice el soldovencei, dar ea stie mai bine si d-aia e sucarita. Koiu-i koi si pla-i pla. Nu sint interschimbabile. Incearca el s-o abureasca dar nu-i merge !

jan dinu 11-10-2013 - 18:46

Tot ce fac mereu rumanii
Sunt mai rai decit tziganii !
JD-USA

pathfinder 11-10-2013 - 18:56

Hai n-o lua asa personal!
Io m-am dus sa iau EtichetaCinci.
Te-as invita la mine sa te cinstesc, in semn de impacare.
Weekend misto la toti!

jan dinu 11-10-2013 - 20:27

OK…,alright
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-10-2013 - 18:31

…..,, este clar ca lui baselu’ nu i-a mai ramas decat peretele, de unde agatat intr-un cui, sa iasa din cand in cand, de la o vreme destul de precis, si sa mai bage cate o cucubata cu speranta ca mai il asculta si pe el cineva in tara asta.
Mie unul, insa, mi se par mult mai interesante de analizat aparitiile ciracilor sai pe postul national de televiziune si asta dupa ce am vazut cam ce are in cap seful DNA, respectiv femeia procuror Kovesi.
Si spun asta deoarece, dupa ce basescu a reusit sa convinga Occidentul ca o suspendare constitutionala din toate punctele de vedere a fost de fapt o lovitura de stat, imbecilitate pe care o cucubaseste si acum fara nicio jena, oamenii, sau mai bine zis oamenele sale de casa isi permit sa sfideze pur si simplu autoritatea guvernamentala si, aratandu-si muschii basiti poporenilor, sa declare public ca nu dau doi bani pe un ordin al ministrului, superior ierarhic, de a inlocui in conditii perfect legale, un sef de sectie DNA si pe adjunctul acestuia.

……

pathfinder 11-10-2013 - 18:37

” … dupa ce am vazut cam ce are in cap seful DNA … ”
Sa inteleg ca i-ai facut o trepanatie?

UnUL 13-10-2013 - 09:41

Parpanghel, ți-am explicat mai sus cum stă treaba. Dacă ai fi de nivelul intelectual al lui Bășinel, Buboșel și Degețica, aș spune că nu ai priceput. Dar în cazul tău e clar că ești doar „încremenit ăn proiect”, adică în ilogica ta ură antibăsesciană.și NU VREI să vezi evidența.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-10-2013 - 11:40

….

…. „încremenit ăn proiect”, carevasazica !

==============================================

In conceptia mea , intradevar TRAIAN BASESCU reprezinta

QINTESENTZA RAULUI !

Mitoman dovedit cu exemplificari usor de reprodus de pe spatiul VIRT
UAL

A promovat MINCIUNA de o speta josnica , cum nici un CONDUCATOR al ROMANIEI , nu si-a permis !

A fost ,,decretat” ….C A N A L I A ,perfecta ! Si nu de oricine ,
daca Paler nu este chiar de neglijat !

Asta este EVIDENTA REALA ,si nu eu sant ….
„încremenit ăn proiect”,

UnUL 13-10-2013 - 12:17

Da, asta e părerea ta. Nu are rost să ne certăm pe această temă, nu vom ajunge niciodată la consens – și nici măcar la un „acord parțial”
P.S. Am o admirație deosebită pentru scriitorul Octavian Paler. „Viața pe un peron” este printre cărțile mele preferate. Dar în ultimii ani, după atacul cerebral, devenise extrem de amar și de critic, nedrept de multe ori, avea o logică oscilantă și era plin de prejudecăți.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-10-2013 - 12:51

Daca ar reprezenta doar parerea mea, ai avea motive intemeiate sa ma banuiesti de subiectivism , de ura , de orice altceva !
Dar , te rog sa exemplifici cateva din ,,calitatile”si in special din masurile luate si duse la capat de ..Marul DISCORDIEI -noastre !
Pentru ca i-mi este de neinteles cum poate un intelectual fin si rasat sa …admire un asemenea exemplar ,….

UnUL 13-10-2013 - 13:10

Am mai făcut-o nu o dată; deci ar fi o acțiune inutilă. Nu are rost să aduc din nou argumente (care ar fi aceleași pe care le-am mai expus de zeci de ori!). Deci să lăsăm timpul să dea un verdict.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-10-2013 - 18:56

…..,,Agentia de presa Erevan News este in masura sa-si anunte cititorii ca dupa cercetari aprofundate misterul miscarilor seismice din zona Galati a fost elucidat. Specialistii agentiei noastre au ajuns la concluzia logica si stiintific argumentata ca aceste miscari au fost generate de aparitiile aproape zilnice si la ora fixa din ultima perioada a d-lui presedinte Basescu Traian pe posturile de televiziune cu spuse catre popor. Auzind continutul discursurilor sale placile tectonice aflate mai catre suprafata pamantului in aceasta zona s-au pus pe un ras isteric motiv pentru care s-au ciocnit una de alta ducand la situatia inregistraii de seisme repetate.

……’

UnUL 13-10-2013 - 13:10

Nostim.

Tache 11-10-2013 - 19:34

Ha, ha, ha….”democratie” de tip occidental…..”domnia legii”……

In „democratia” de tip occidental castigatorii sunt cunoscuti din timp si felicitati cu o zi inainte de desfasurarea alegerilor.

Parlamentarii francezi Nathalie Goulet, Mohamed Soilihi si Jean-Claude Peroni, care se ocupa si cu monitorizarea internationala si probabil contribuie si la redactarea MCV-ului Romaniei, l-au felicitat pe preshul bandit al Azerbajainului, traianbasescul acelei tari, cu ocazia castigarii alegerilor. Numai ca au facut-o cu o zi inainte de desfasurarea alegerilor….

„Our model of national and religious tolerance is an example for all other nations … We will continue democratic reforms and the process of building a modern state,” Aliyev told national TV.”

Ha, ha,ha……

http://euobserver.com/foreign/121741

jan dinu 11-10-2013 - 20:54

Iarashi – ROXANA IORDACHE – recidiveaza cu – Dosarul FLOTA – !
Cea ce evita sa spuna (inseamna minciuna )… NU se leaga
de ceilalti mafiotzi care au format — LANTUL — furtului la drumul mare !
Daca vrea sa-i dau crezare … sa nu minta pe – parale – !!!!
JD-USA

digital 11-10-2013 - 21:03

iar o ubiși în vis pe roxana?!
te ține șoldoveanka pe converse, ai?!
maskalțone ca tine, mai rar!
dreq de țhighan visător!
cu gândul doar la fofoloankă, nu kontează ce coloare!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult