Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Ministrul Justiţiei a ales procurorul Antimafia

Ministrul Justiţiei a ales procurorul Antimafia

scris de Z.V.
21 afisari

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, l-a propus pe procurorul Daniel-Constantin Horodniceanu pentru funcția de procuror șef al DIICOT.

Daniel-Constantin Horodniceanu

Daniel-Constantin Horodniceanu

Potrivit unui comunicat primit de ZIUA VECHE, ministrul Justiției a transmis joi Consiliului Superior al Magistraturii propunerea pentru numirea lui Daniel-Constantin Horodniceanu în funcția de procuror șef al DIICOT.

Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul șef al DIICOT este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Horodniceanu are o vechime în funcția de procuror de 16 ani, din care 6 ani în funcții de conducere. În prezent este procuror-șef al Serviciului Teritorial Iași al DIICOT. A fost procuror-șef al Biroului Teritorial Iași — DIICOT, în perioada iunie 2006 — iunie 2009, respectiv procuror — șef al Serviciului Teritorial Iași — DIICOT în perioada iunie 2012 — 2015. De asemenea, a fost formator în cadrul Institutului Național al Magistraturii în probleme de etică și deontologie profesională a magistratului; formator în domeniul ascultării copilului în cadrul procedurilor judiciare, precum și în domeniul protecției victimelor infracțiunilor de violență și trafic de persoane.

A absolvit cursuri postuniversitare în domeniul dreptului penal, al eticii și deontologiei profesionale a magistraților, protecției victimelor infracțiunilor de violență și trafic de persoane, infracționalității informatice, consolidării capacității sistemului judiciar din România de a face față noilor provocări legislative și instituționale. A semnat mai multe articole de specialitate juridică.

În cadrul dialogului cu ministrul Justiției, Horodniceanu a identificat și prezentat obiective și măsuri clare și pragmatice privind eficientizarea activității structurii, dovedind abilități de organizare, comunicare, spirit de echipă și viziune strategică asupra direcțiilor de dezvoltare a DIICOT, se arată în comunicatul citat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult