Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Mircea Băsescu a ajuns în arest (video)

Mircea Băsescu a ajuns în arest (video)

scris de D.S.S.
14 afisari

Mircea Băsescu, reținut joi de procurorii DNA pentru 24 de ore, a fost dus în arestul Poliției Capitalei.El este acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul București.

Mircea Băsescu a ajuns în arest

Mircea Băsescu a ajuns în arest (foto mediafax.ro)

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, a fost reţinut, joi seară, de procurorii anticorupţie, după ce a fost audiat în dosarul în care fiul lui Bercea Mondial îl acuză de trafic de influenţă. Fratele preşedintelui a ajuns la arestul central al Poliţiei Capitalei, urmând să fie prezentat, vineri, cu propunere de arestare preventivă la Tribunalul Bucureşti.

Fratele preşedintelui a fost reţinut de procurorii de DNA, potrivit cărora acesta a primit suma de 250.000 de euro de la un denunţător, prin intermediar, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului, precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Mircea Băsescu a venit, joi, la sediul central al DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care fiul interlopului Bercea Mondial îl acuză de trafic de influenţă.

La DNA au fost audiaţi, în acelaşi dosar, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, soţia acestuia, Fănica Anghel, care au fost aduşi din penitenciar, şi Marian Căpăţână, despre care familia interlopului susţine că ar fi fost intermediarul banilor pentru Mircea Băsescu.

Bercea Mondial a spus, din duba cu care a fost adus, că aproape două milioane de euro ar fi ajuns la şefa DNA, Codruţa Kovesi, la preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, dar şi la Vasile Blaga, despre care susţine că ar fi implicat în acest caz.

Fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, a depus în 13 iunie, prin avocatul său, Pavel Abraham, o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu, în care îl acuză pe acesta de trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare, în legătură cu dosarul în care Anghel este acuzat de şantaj.

Fiul lui Bercea Mondial a fost audiat marţi şi miercuri la DNA, după ce avocatul acestuia le-a dat procurorilor două înregistrări audio-video. Pavel Abraham arăta că înregistrările ar fi fost făcute în februarie 2012 sau 2013, acestea fiind „foarte compromiţătoare”.

Fiul şi ginerele lui Bercea Mondial, Florin Anghel şi Marius Constantin, cercetaţi într-un dosar de şantaj pentru că i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea unor informaţii compromităţoare despre acesta şi familia sa, au anunţat, de mai multe ori în ultima perioadă, că vor face publice, prin intermediul avocatului, o serie de înregistrări audio şi video în legătură cu acest caz. Dosarul de şantaj este instrumentat de procurorii DNA Constanţa.

Mircea Băsescu a declarat, joi dimineaţă, că a vorbit cu fratele lui, preşedintele Traian Băsescu, de când a început acest scandal şi acesta este foarte supărat, precizând că el nu a luat niciun ban de la familia lui Bercea Mondial şi nu a încercat să intervină pentru eliberarea acestuia.

El a precizat că nu ştie nici măcar despre ce sumă este vorba, iar suma de 250.000 de euro la care se face referire în înregistrare reprezintă banii pe care Marian Căpăţână îi datora familiei lui Bercea Mondial.

„Eu nu am luat bani, doamnă. Eu nu am luat niciun ban (…) Erau în biroul celălalt (cei 250.000 de euro la care Mircea Băsescu se referă în înregistrare, n.r.), nici nu ştiu ce sumă era. Probabil că aşa am spus. Dar nu ştiu ce sumă era, pentru că era Marian Căpăţână cu plasa cu bani, la care mă şi refer, în biroul celălalat, aştepta să le remaburseze o parte din datoria pe care o avea la ei”, a mai spus Mircea Băsescu.

El a afirmat că nu a încercat să intermedieze eliberarea lui Bercea Mondial şi că îi sfătuia pe membrii familiei acestuia, care l-au rugat de sute de ori să-i ajute să-l elibereze pe Sandu Anghel, să aibă încredere în justiţie.

Mircea Băsescu a mai spus că înregistrarea video prezentată de Antena 3 „este o deturnare a adevărului, întrucât au fost prezentate numai mici fragmente, conectate cum au vrut ei”. El s-a declarat nemulţumit şi de faptul că nu a putut să ia legătura cu televiziunea, în timpul emisiunii, precizând că atât el cât şi avocatul lui au sunat de mai multe ori, fără rezultat.

Antena 3 a făcut publice, miercuri seară, înregistrări audio-video din care rezultă că fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a primit 250.000 de euro pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare şi că şeful statului ar fi ştiut despre acest demers.

Înregistrările au fost difuzate în prezenţa lui Pavel Abraham, avocatul fiului lui Bercea Mondial, care a afirmat că familia acestuia a decis să le facă publice în contextul unor „suspiciuni cu privire la seriozitatea cu care se face ancheta” legată de plângerea pe numele lui Mircea Băsescu, pentru un presupus trafic de influenţă.

Astfel, pe post au fost prezentate mai multe înregistrări audio ale unor discuţii ce ar fi fost purtate, potrivit realizatorului emisiunii şi celor care le-au pus la dispoziţie, de Mircea Băsescu şi Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, care le-ar fi înregistrat pe ascuns. Înregistrările audio au fost prezentate împreună cu imagini filmate într-un birou, în care apărea fratele preşedintelui, discutând cu o persoană ce părea că înregistrează conversaţia, cu telefonul mobil sau cu o cameră ascunsă, şi nu apare în filmare.

Materielele audio-video au fost prezentate în şase secvenţe distincte, între care realizatorul emisiunii şi invitaţii săi au subliniat că acestea ar releva acuzaţia de trafic de influenţă adusă de Florin Anghel lui Mircea Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că nu a avut niciodată vreo discuţie cu fratele său, Mircea Băsescu, privind sprijinirea lui Sandu Anghel în procesele pe care acesta le are.

De asemenea, şeful statului a mai spus că nu se va transforma într-un avocat al fratelui său, Mircea Băsescu, şi că, mai mult, consideră că acesta nu trebuia să se implice într-o zonă cu astfel de oameni şi într-un asemenea anturaj.

68 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-06-2014 - 20:45

Next steep !

pathfinder 19-06-2014 - 20:50

Care ma, ca justitia-i aservita.
Esti nebun?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-06-2014 - 08:02

@ kkt.singer ; ,,JUSTITIA …ASERVITA ” ?????
…Kumm sa fie aservita in conditiile in care ADMINISTRATIA
PREZIDENTIALA a emis in cursul seri un ,,Comunicat” in care se precizeaza ca T Basescu …NU POATE DEMISIONA IN PREZENT , FIIND garantul justitiei !
( NP. t. BASESCU este GARANTUL MAFIEI din justitie )

@@Admiratorul Mappets ERMIL nanobok& Bahsica!(Bla-Bla Zoonatu de sous somes);
La origini -la origini !

UnUL 20-06-2014 - 08:05

Evident că președintele nu are de ce să demisioneze.
Și, da, e garantul justiției pe care tontănacii încearcă să pună șaua CA SĂ-ȘI SPELE CA LA NUFĂRUL PENALII.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-06-2014 - 08:08

@Admiratorul Mappets ERMIL nanobok& Bahsica!(Bla-Bla Zoonatu de sous somes);
Pe tine , cine te va spala …PATIBULARE !
SPANuZura-te , ….

UnUL 21-06-2014 - 00:36

Eu mă spăl singur, prostovane. La propriu. La figurat nu am de ce să fiu spălat.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-06-2014 - 07:00

Da , ma’h , chiar asa!
TU esti NEBUN …CURAT !

UnUL 21-06-2014 - 07:15

Deci cei care se spală sunt nebuni? Să înțeleg că tu nu te speli decât atunci când plouă?

Antibasistul 21-06-2014 - 07:22

Jegul securist un NUL e extrem de murdar sufleteste si la creier, CA TOȚI BASISTII!!!

UnUL 21-06-2014 - 10:01

Jeg – tu
Securist – taică-tu
nul – tu
murdar sufletește – tu (la creier nu, că nu posezi așa ceva!)

UnUL 19-06-2014 - 21:04

”Step”, nenicule, „step”, cu un singur e !!!

Antibasistul 20-06-2014 - 06:09

Next step: arestarea lui T. Basescu si a propagandistilor basisti mincinosi de pe Net, mai ales a lui un NUL securistul, a lui ca…tfinder, Mircea!!!

UnUL 20-06-2014 - 07:22

Next step: internarea la balamuc a zăluzilor ca tine.

Antibasistul 20-06-2014 - 10:37

Retardatul Netului, securistule basist un NUL, la puscarie cu chiorul, cu tine si toți propagandistii basisti de pe Net!!!

pathfinder 20-06-2014 - 10:42

cipcirip-cipcirip-cipcirip

pathfinder 19-06-2014 - 20:49

Procurorii lui Basescu!

urbos 19-06-2014 - 20:49

Ce grohaia dementul de la Cotroceni astazi, cica ce ii reproseaza porcului asta de fra-su este anturaju!!! Hahahaha!
Iar dementu de la Cotroceni e tot ala care dantuia taman cu anturaju. Cand taman anturaju ii punea talambei de nevasta-sa lanturi de aur la gat. Anturaju…

pathfinder 19-06-2014 - 20:51

Asa!
E ilegal.
Cine era „Nasul”?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-06-2014 - 20:55

Felix si A3

pathfinder 19-06-2014 - 20:56

🙂
Vedem…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-06-2014 - 20:58

Vezi pe metta , kkt-ule!

pathfinder 19-06-2014 - 21:00

Ai sa vezi si tu colorectalule.
Da-ti trece cumva, n-asa? 🙂

UnUL 19-06-2014 - 21:08

@Parpanghel
Fii politicos, mârlane !

urbos 19-06-2014 - 20:53

Guitatorii basisti inlacrimati, mare om Bashina asta al nostru, l-a arestat pe fra-su, haoleooo, haoleooo manca-ti-as.

Pst, guitatorilor! Daca nu dadea Antena3 pe post filmele, pe care tot dementii le vedeau montate, nu s-ar fi intamplat nimic. In puscarie ar fi fost asa zisul santajist al porcului. Dupa ce au aparut filmele, ce sa faca si naparca de la Cotroceni? Mimeaza!

pathfinder 19-06-2014 - 20:56

Rabdare stimabile. 🙂
Jos dictatura legii!
Jos procurorii lui Basescu!

urbos 19-06-2014 - 21:02

Pai ce sa mai spere si viermele basist, decat ca „justitia” Porcului o sa-si spuna cuvantul?

Da ma vierme, pana nu dispar toate javrele basiste din Justitie, si nu va fi arestat insusi Porcu cu Kovesi si procurorii cumparati, se va intampla ce speri matale in urina.
Este sectantule ca simti? Simti cum naparca ta va interveni, cum se va suci si rasuci totul, cum se va musamaliza, cum va exploda o alta bomba care sa acopere scandalul etc. este vierme sectant?

Apropo vierme, nu mai sint filmele montate?
Deci, te rog frumos, sa piei din preajma mea, sectant schizofrenic!

UnUL 19-06-2014 - 21:10

„Justiția Porcului”? Eroare: justiția nu-i a ta !!!

pathfinder 19-06-2014 - 21:11

Vezi mai negriciosule ca am postat despre „filme”.
N-am cum acu’.
Am mai spus azi ca daca MB merita, atunci sa infunde puscaria.

pathfinder 19-06-2014 - 20:59

Inca n-am avut timp sa revad operele.
Da’ revin.

UnUL 19-06-2014 - 21:06

Nu Băsescu l-a arestat, cretinule, ci justiția !!!

Antibasistul 20-06-2014 - 06:15

Cretini au fost aia care te-au fatat!
Justiția e a lui T. Basescu, prin oamenii lui din virful Justiției!!!!

UnUL 20-06-2014 - 07:24

Justiția e doar a ei și a României, vită. Dacă era a lui Băsescu, Mircea nu era reținut, tâmpițel.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-06-2014 - 08:06

@Admiratorul Mappets ERMIL nanobok& Bahsica!(Bla-Bla Zoonatu de sous somes);
Prea le …cunosti cu …JUSTITIA , teoretic !
PRACTIC insa ESTI GUNOIUL BLOGULUI !

UnUL 20-06-2014 - 08:08

E amuzant cum vorbești tu de gunoaie, Parpanghelaș? Când te-ai uitat ultima dată în oglindă?
Și ăsta nu e blog, e forum!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-06-2014 - 08:13

@Admiratorul Mappets ERMIL nanobok& Bahsica!(Bla-Bla Zoonatu de sous somes);GUNOI esti din FATARE !
cu fiecare postare , o dovedesti !
CADE BASESCU . pina desesara !

UnUL 20-06-2014 - 08:22

Ești tâmpit și mitocan. Dacă nu știi să te porți, du-te drakului, boule !

i apropo de Blog și forum -poate mai înveți și tu ceva, cretinule!
Un blog (cuvânt provenit de la expresia engleză web log = jurnal pe Internet) este o publicație web (un text scris) care conține articole periodice sau și actualizate neîntrerupt ce au de obicei un caracter personal. Ca regulă, actualizarea blog-urilor constă în adăugiri de texte noi, asemenea unui jurnal, toate contribuțiile fiind afișate în ordine cronologică inversă (cele mai noi apar imediat, sus, la vedere). Acest gen de publicații web sunt în principiu accesibile publicului larg, însă unele pot fi contra cost.
Termenul de „blog” a apărut în anul 1997, când John Berger și-a denumit propriul site „weblog”.[1]
Dacă la început blog-urile erau actualizate manual, cu timpul au apărut „unelte” (programe și metode) care să automatizeze acest proces. Utilizarea unui astfel de software bazat pe browsere Internet este acum un aspect obișnuit al blogging-ului.
Există mai multe platforme pentru blog-uri, de exemplu WordPress (cea mai cunoscută și folosită platformă de blogging), Blogspot, Blogger ș.a.
Scopul blog-urilor variază foarte mult, de la jurnale personale și până la „armele” publicitare ale campaniilor politice, ale programelor media sau ale diverselor companii comerciale. De asemenea ele variază și în funcție de autor – de la unul singur la o comunitate întreagă. Blogurile pot constitui și o sursă importantă de venituri pentru cei care le administrează.
Multe blog-uri permit vizitatorilor lor să răspundă prin comentarii, care sunt și ele publice, creându-se astfel o comunitate de cititori centrată în jurul blog-ului; alte blog-uri nu sunt interactive.

Forumul este o comunitate de oameni care se aduna sa discute probleme de zi cu zi.
FÓRUM, forumuri, s.n. Adunare, întrunire (de mare amploare și importanță). – Din lat., fr. forum. In mediul online, site-urile in care membrii isi exprima opiniile referitoare la un anumit subiect de discutie sunt denumite forumuri.
Un forum pe Internet sau o planșă de mesaje, este un website de discuții online (ȋn direct). Ȋși are originea ȋn echivalentul modern a unui avizier tradițional și ȋn evoluția tehnologică a sistemului de dial-up. Din punct de vedere tehnologic, forum-urile sunt aplicații web care gestionează conținutul generat de utilizator.
Oamenii care participă la un forum pe Internet pot cultiva obligațiuni sociale și grupuri de interes comun pentru un anumit subiect de la care se pot forma discuții.

Deci Blogul e individual, deschis sau nu unor comentarii iar Forumul e colectiv, interactiv. Nuance !

Antibasistul 20-06-2014 - 10:11

Dobitocul Netului un NUL, IARASI O FACI PE DESTEPTUL!

UnUL 20-06-2014 - 10:14

DOBITOCUL NETULUI; HAI SĂ RECAPITULĂM:

Antibăsistul – greşeli:
• „Jane, hai nu fii timpit („nu FI” scris aiurea cu 2 i”) (19-01-2013 @ 10:46)
• „Fi mulțumit retardatule (FII” scris aiurea cu un singur i”) (20-01-2013 @ 17:48)
• „nu sa-i taie alți comentariile lui” (în loc de forma corectă „ALȚII” cu 2 i!) (03-02-2013 @ 23:09)
• „Celor ce CRED CA TOTI ROMANII-S TIGANI LE LIPSESC CULTURA GENERALA” (în loc de „le LIPSEȘTE”, cum e corect) (04-02-2013 @ 20:51)
• „sărăcia ia năpădit pe mulți” („I-A” scris aiurea fără cratimă) (08-02-2013 @ 23:45); la fel „Ia zis doctorului e e sanatos” (din nou „I-A” scris aiurea fără cratimă) (13-03-2013 @ 17:03)
• „nu minții” (Imperativul ”MINȚI) scris aiurea cu 2 I !!) (10-02-2013 @ 14:20 și 25-05-2014 la 00:40); „nu mai minții” (din nou „MINȚI” scris cu 2 i !!) (09-06-2013 @ 22:56 și 07-12-2013 @ 06:47) ; la fel și la infinitiv. „A MINȚII IN FAȚĂ” (corect : ”A MINȚI”) (03-10-2013 @ 00:4); „îl poți minții” (25-05-2014 la 00:50)
• „cretin vei murii” (viitorul scris aiurea cu 2 i – corect: „VEI MURI” !!!) (10-02-2013 @ 16:01, 13-09-2013 @ 04:34, 26-12-2013 @ 03:03, 24-02-2014 @ 22:16 și 02-03-2014 @ 04:39); „vor murii” (cu 2 i în loc de unul!!!); variantă : „vei crăpa, murii” (tot cu 2 i!). GREȘEALA REVINE DE ZECI DE ORI. (cf. 30-05-2013 @ 00:06, 12-06-2013 @ 23:36, 22-06-2013 @ 17:01, 31-07-2013 @ 13:45, 16-08-2013 @ 13:45, 18-09-2013 @ 00:23, 18-09-2013 @ 23:06, 26-09-2013 @ 18:34, 04-10-2013 @ 21:47, 08-10-2013 @ 23:11, 18-10-2013 @ 21:05, 9-10-2013 @ 21:13, 20-11-2013 @ 15:51, 31-12-2013 @ 01:20, 19-01-2014 @ 22:17, 24-02-2014 @ 22:16, 07-03-2014 @ 02:04, ; și nătărăul se mai și laudă cu prostia lui: „Suta la suta sigur vei murii, cu doi de i” – 31-07-2013 @ 14:45.
• Aceeași greșeală apare și la infinitiv : „INAINTE de a murii” (21-11-2013 @ 21:22)
• „e credibil ce scri” (cu un singur i în loc de 2 !) (14-02-2013 @ 14:12) ; „Iarăși scri ji dane Tomi cu nickul meu, bestie!” (din nou „SCRII” cu un singur i!) (19-04-2013 @ 05:43) ; „eu scriam de evreii din Rusia, tu vorbesti scri de cei din Romania” (din nou „SCRII” cu un singur i!) (11-05-2013 @ 05:05) ; „Tov. securist evreu Tomi, de tine scri” (din nou „SCRII” cu un singur i!) (01-06-2013 @ 19:24) ; „scri numai minciuni si prostii” (din nou „SCRII” cu un singur i!) (08-06-2013 @ 20:34) ; „NEBUN BASIST, tocmai tu vorbesti care scri poezi de nebun!?” (din nou „SCRII” – dar și „POEZII” -cu un singur i !!) (16-06-2013 @ 09:04). DE ALTFEL GREȘEALA E CURENTĂ : „NUMAI PROSTII scri basistule UnUL! (28-06-2013 @ 14:22) ; „Băsistule Unul, iarasi scri cu alte nickuri!” (28-06-2013 @ 18:05 ; „mai scri si tu” (11-07-2013 @ 15:37) ; „Iarăși scri prostii” (17-08-2013 @ 10:44) ; „Porcule nebun Tomi, iarăși scri postări cu numele meu!” (25-08-2013 @ 05:27) ; „scri numai prostii basiste” (25-08-2013 @ 09:30) ; „Dobitoc basist, toata lumea stie ca scri cu mai multe nickuri” (03-10-2013 @ 00:39 și 03-10-2013 @ 20:45) ; „vei ajunge cum scri aici ca eu as fi” (18-10-2013 @ 08:3) ; „Scri numai minciuni si prostii!” (22-10-2013 @ 16:18) ; „SCRI NUMAI PROSTII” (20-11-2013 @ 13:01) ; e imposibil sa vorbesti si sa scri perfect trei limbi, CIND NIMENI IN LUMEA ASTA NU POATE VORBI SI SCRIE LIMBA LUI natală („limba natală” ???) (20-11-2013 @ 23:07) ; „De ce nu scri românește…?” (24-11-2013 @ 23:45) ; „să scri” (05-12-2013 @ 16:04) ; „scri NUMAI PROSTII SI MINCIUNI” (11-12-2013 @ 16:35) ; „De ce-n mă-ta nu scri pe romaneste MERSI ?” (31-12-2013 @ 09:09) ; „te rog sa scri numai postări lungi” (SCRII scris cu un singur i în loc de 2, cum e corect!) (30-01-2014 @ 16:08) ; „iarăși ai început să scri cu nickul meu” (13-02-2014 @ 10:30) ; „idiotule scri multe minciuni” (24-02-2014 @ 20:03) ; „Porc basist, iarăși scri ca un porc” (05-03-2014 @ 14:50) ; „SCRI NUMAI PROSTII” (07-03-2014 @ 16:14) ; „scri NUMAI MINCIUNI” (10-04-2014 @ 10:17) ; „scri tot timpul” (26-04-2014 @ 14:17); „NUMAI IDIOȚENII scri” (07-05-2014 @ 10:19) ; „de aia-l scri cu litere mici” (09-05-2014 @ 23:04) , „un NUL NEBUNUL, scri postari, de nebun” (09-05-2014 @ 22:04)
• „Tu te faci că nu ști” (cu un singur i în loc de 2 !) (17-02-2013 @ 14:34); „Sti unde” (tot cu un singur i!) (18-02-2013 @ 22:53); „Sti bine” (cu un singur i în loc de 2 !) (15-06-2013 @ 20:53); „nu ști” (tot cu un singur i!); Sti de la pretinul tau (tot cu un singur i !!!); „tu nu ști” (tot cu un singur i !!!); „NU STI SA CITESTI?” (tot cu un singur i !!!) ; ȘI GREȘEALA SE REPETĂ APROAPE LA INFINIT: „NU SE STIE CIFRA EXACTA, se va afla, sti” (01-07-2013 @ 00:35 și 01-07-2013 @ 09:56) ; „A fi evreu înseamnă să ști doar să minți…” (16-08-2013 @ 04:25) ; „De unde ști” (24-08-2013 @ 13:40) ; „daca ai ști cit am citit” (și la ce ți-a folosit?, N.B. ) (26-08-2013 @ 19:59) ; „crezi ești deștept și le ști pe toate” (28-08-2013 @ 14:28) ; „De unde sti…?” (09-09-2013 @ 15:18) ; „De unde ști prostovan portar băsist ce calificare am?” (12-09-2013 @ 16:18) ; „Tare bine le ști tu” (12-09-2013 @ 20:15) ; „Dacă nu sti” (30-09-2013 @ 13:39) ; „Ști de la pretinul tau, Bitcă!” (27-10-2013 @ 02:52) ; „tu sti să citești…” (13-12-2013 @ 02:54) ; „NU ȘTI SĂ CITEȘTI” (22-12-2013 @ 22:05) ; „sti să ciitești..?” (05-01-2014 @ 07:00) ; „tu te faci că nu ști” (08-01-2014 @ 07:09) ; „am incercat sa fac misto, sti tu de cine” (21-03-2014 @ 18:13) ; „ALTCEVA NU STI” (26-04-2014 @ 08:40) : „TU STI FOARTE BINE” (14-05-2014 @ 10:04)
• „va-ți uitat la ei” (în loc de „V-AȚI uitat”) (23-02-2013 @ 04:28)
• „nu ai avut nenorocul să fi una din victimele…” („SĂ FII” scris aiurea cu un singur i !) (13-03-2013 @ 08:17)
• „doar șefii evrei puteau jefuii ASTFEL” (”JEFUI” scris aiurea cu 2 i !) (19-03-2013 @ 16:21)
• „Pesemne și locul lui Andreea Boccelli tot l-a Obregia e” („LA” scris aiurea cu cratimă!!!) (13-05-2013 @ 21:01)
• „Tomi, mai vi la Bucuresti” (”VII” scris aiurea cu un singur i!!) (14-05-2013 @ 22:02) ; „Si tu ji dane ce vi sa usturoiesti un forum romaniesc?” (din nou „VII” scris cu un singur i !) (06-06-2013 @ 01:38) ; „Da-te-n Iad, inapoi, de acolo vi, ji dane, ptiu!” (iarăși „VII” scris cu un singur i !) (11-06-2013 @ 03:53) ; „Dacă vi totuși din Iad” (iarăși „VII” scris cu un singur i (22-06-2013 @ 04:28) ; ȘI EROAREA REVINE DE NENUMĂRATE ORI : „Inapoi sa NU mai vi !” (04-08-2013 @ 23:14 și 10-09-2013 @ 07:32), „mai ai curajul sî mai vi in România…?” (19-11-2013 @ 20:57) ;
• „Basistul UnUL nu merita nici apa care o bea, nici aerul catr-l respire” (corect „PE CARE-l respiră!!!) (18-05-2013 @ 22:28)
• „judecătorii au condamnat pe G. Becali” (corect : „judecătorii L-au condamnat pe G. Becali”) (20-05-2013 @ 18:26)
• „Tomi e unul din acești moonștrii bolșevici” (corect : MONȘTRI”, cu un singur i!!!) (25-05-2013 @ 23:06)
• „Bitca, iubesti pe Tomi si ji danii lui” (corect : „ÎI iubești pe…”) (25-05-2013 @ 07:11)
• „sînt ” (cu î din i !) (25-05-2013 @ 15:23) ; de altfel folosirea lui î din i este generală la Bășinel, și se și mândrește că nu respectă ortografia: „Boule BASIST UnUL, ti-am zis de multe ori ca nu-mi place cum suna sunt, si voi continua sa scriu sint, du-te dracului daca nu-ți place! – 17-08-2013 @ 17:42)
• „A MINȚTII CA BĂSIȘTII ÎNSEAMNA BARBARIE” (infinitivul „A MINȚI” scris aiurea cu 2 i!!! (25-05-2013 @ 17:39), vezi și „perseverezi in a minții” (tot cu 2 I !) (08-11-2013 @ 16:01)
• „TU TREBUA SĂ FI MORT” („SĂ FII” scris aiurea cu un singur i !!) (30-05-2013 @ 17:00) ; „trebuia SA FI IN IAD” (din nou „SĂ FII” scris aiurea cu un singur i !!) (27-06-2013 @ 21:15)
• „Ia mai lasămă-n pace” (”LASĂ-MĂ” scris aiurea fără cratimă!!! ) (31-05-2013 @ 03:00)
• „du-te mă-n Cristosu mă-ti” (corect – dar mârlănesc ! – „MĂ-TII”, cu 2 i!!!) (05-06-2013 @ 16:43 și 16:44)
• „Dute la mericolacii tai…” (”DU-TE” scris aiurea fără cratimă !!!) (06-06-2013 @ 01:38)
• „Mulțumesc Tomi ca ma scutit sa postez” („MA” scutit ???) (08-06-2013 @ 08:25)
• „NU RĂCNII așa” („imperativul „RĂCNI” scris aberrant cu 2 i !!) (10-06-2013 @ 14:52)
• „Sufletul lui se va odihnii” (viitorul „ODIHNI” scris aiurea cu 2 i !!) (17-06-2013 @ 18:11) W
• „gazele de șist vor otrăvii” (din nou viitorul – de data asta de la verbul „a otrăvi” e scris aiurea cu 2 i , corect „va OTĂVI” !!) (29-06-2013 @ 18:09 și 18:10)
• „prin forța armelor Armatei Roși” (genitivul „ROȘII” scris aiurea cu un singur i !!!) (18-06-2013 @ 15:13)
• „Aia-i cei mai sălbatici, brutali, agresivi” (eventual „ăia-S cei mai…”) (22-06-2013 @ 22:56)
• „Io aș ride toata viața mea cind mi-aș amintii de handicapații ASTIA!” („ mi-aș AMINTI”, cu un singur i !!!) (17-06-2013 @ 18:50)
• „Vă atacă Satana, de mii de ani, pe voi evreii pentru că sânteți fii lui” („FIII” se scrie aici cu 3 i !!!) (07-07-2013 @ 14:28)
• „deșii merită nota 1” („DEȘI” scris iurea cu 2 I !!!) (07-07-2013 @ 14:07)
• „…grăii retardatul, retardat ca toti băsiștii, UnUL!” (corect : „GRĂI” cu un singur i !!! : „eu grăii, tu grăiși, el grăi”) (25-07-2013 @ 19:57)
• „nu minții” (scris aiurea cu 2 i !!) (13-08-2013 @ 13:53, 16-08-2013 @ 16:00)
• „CARE” folosit aiurea în loc de „PE CARE”: „nu meritați nici aerul care-l respirați (corect: „PE CARE-l respirați” !!!) (11-08-2013 @ 00:03) : „toţi banii care-i aveţi”; „Porcii si puii care-i cumperi ; „Cifrele care le dai sint mincinoase!” (corect „PE CARE le dai”) (20-09-2013 @ 19:19) ; „Cum rămîne cu victimele care le-ai făcut ?” (20-11-2013 @ 18:46) ; SE VEDE DIN EDUCAȚIA CARE ȚI-A DAT-O” (7-02-2014 @ 20:00) ; „nu meriți nici aerul care il respiri” (corect : „PE CARE”) (23-02-2014 @ 20:27) ; „e vorba de banii negri care-i are chiorul la ciorap” (18-04-2014 @ 21:32)
• „sa comportat ca un magar” („S-A” scris aiurea fără cratimă !!!) (21-08-2013 @ 13:10)
• „Evreule UnUL sti de la care spital intrii pe Net” (corect : „ȘTII cu 2 i și „INTRI” cu un i !!!) (21-08-2013 @ 19:06)
• „persoana nongrata” (23-08-2013 @ 15:33)
• „intrii pe net” (cu 2 i în loc de unul, cum e corect!!!)
• „poliția argentinEană” (23-08-2013 @ 17:31)
• „ mai bine te omora-i” (în loc de „te OMORAI” !!!) (24-08-2013 @ 17:45)
• „ Tu îţi ți foarfeca-n creier” (?!) ( „ȚII” cu un singur i în loc de 2 !) (26-08-2013 @ 03:18)
• „interesele lor mansonicesti” (???) (28-08-2013 @ 23:36)
• „Și copii stiu” (corect : „COPIII”, cu 3 I !!!) (27-08-2013 @ 14:18)
• „ar trebui să fi” (cu un singur i în loc de 2 !)
• „dacă scri în englezeste, nu e bine, se poate crede ca vrei sa codifici mansoneria” ( „MaNsoneria”? ; vezi și la 28-08-2013 @ 22:50 „maNsoneria” și „maNson” !!!) [de altfel „scrii” e adesea scri cu un singur i !!!] (28-08-2013 @ 23:06)
• „pentru a sprijinii” (infinitiv cu 2 I în loc de 1, cum e corect) (05-09-2013 @ 16:43)
• „şase raţe au scapat vi” (VII scris cu un singur i în loc de 2 !) (06-09-2013 @ 11:15)
• „i-al dracului pe Băsescu la voi” (în loc de „IA-L”)
• „nu le-au placut munca” (în loc de „nu LE-A plăcut…”, așa cum e corect !!!) (09-09-2013 @ 15:06)
• „Postarea de deasupra postări lui Pathfinder” (genitivul „POSTĂRII” scris aiurea cu un singur i !!!) (12-09-2013 @ 18:12 cf. și 22-09-2013 @ 09:14). Vezi și dativul „AI RĂSPUNS postări lui Urbos (corect, tot „POSTĂRII” – 09-11-2013 @ 14:06)
• „TOMI v-a veni” ( VA scris cu cratimă !!!)
• „…esti un prost, susti niste teorii imbecile” (SUSŢII scris cu un singur i în loc de 2, cum e corect!) (13-09-2013 @ 00:41)
• „împușcați vor sfârșii” (SFÂRȘI scris cu 2 de i în loc de unul, cum e corect!) (21-09-2013 @ 04:43)
• „jiidanii se comportă ca nistre extraterestrii” (corect : „ca niște EXTRATEREȘTRI”, cu un singur i la sfărșit !!!) (18-09-2013 @ 00:12)
• „Postarile două de deasupra-s scrise” (???!!)
• „Evreii bolsevici a creat și impus cu forța comunismul” (în loc de AU creat)
• „Polul prostiei și marii ticăloși” (în loc de « ticăloşii », cu 2 i !!!)
• „VEȚI” scris aiurea cu cratimă (???!!!): „Toți basisti-s cretini, NU ve-ți găsi NICIODATA inteligența la ei!” (VEȚI scris cu cratimă !!??) (29-09-2013 @ 22:49) ; „TU ȘI COPII TĂI VA VE-TI LUA PEDEAPSĂ CUMPLITĂ” („VEȚI” scris aiurea cu cratimă și „COPIII” scris cu 2 i în loc de 3 !!!) (06-10-2013 @ 03:10) ; „Ve-ți vedea pe Dracul” (06-10-2013 @ 17:42) ; „NU VE-ȚI SCĂPA DE IADUL VEȘNIC (21-11-2013 @ 23:38) ; „ve-ți fi chinuiți de Satana” ; Ve-ți fi spânzurați („VEȚI” scris cu cratimă !!!) (21-02-2014 @ 22:16) ; „ve-ți fi forțati de lege” (6-04-2014 @ 08:53)
• „copii voștrii” (în loc de „COPIII VOȘTRI”, cum e corect !!!???) (06-10-2013 @ 00:2) ; „din banii voștrii” (corect „VOȘTRI”, cu un singur I !!) (07-10-2013 @ 17:40) ; cezi și „și copii stiu ca evreii sint stapini in FMI” (din nou „COPIII” scris cu 2 i în loc de 3 !!!)
• „Nu mai împuții Netul” (din nou un imperativ scris aiurea cu 2 i !! Corect : „nu mai ÎMPUȚI”!) (04-10-2013 @ 21:37)
• „nu ai voe sa vorbesti” (în loc de „nu ai VOIE”) (09-10-2013 @ 15:20)
• „aș fugii de acolo (FUGI scris cu 2 i !!) (15-10-2013 @ 02:52)
• „am avut cetațenia australiana care am pierdut-o” (în loc de „PE CARE am pierdut-o”, cum e corect !!!) (18-10-2013 @ 13:45)
• „Pupo” (scris fără cratimă!) (19-10-2013 @ 01:25)
• „ei au provocato” („Provocat-o scris fără cratimă !!!)
• „numerele astea (c)are le scri” (în loc de „Numerele astea PE CARE le SCRII !!!)
• „China poate venii” (VENI scris aiurea cu 2 i !!) (02-11-2013 @ 21:30)
• „L-E CUMPĂRĂ” (LE scris aiurea cu cratimă !)
• „ au pus stapînire forumul” (în loc de „PE FORUM” !!!, bașca î din i în loc de â din a !!!)
• „SE VA DOVEDII” (ortografiat aiurea cu 2 i !!!) (22-11-2013 @ 19:24)
• „se pot unii iarăși” (correct „gur I !!!) (24-11-2013 @ 13:56)
• „ Indivizi care cred orbeste în Basescu, toate minciunile și prostiile care [corect „PE CARE”!!!] le vorbesc, scriu pro Basescu se numește băsism!” [FRAZĂ FĂRĂ CAP, FĂRĂ COADĂ, FĂRĂ LOGICĂ, FĂRĂ ACORD ÎNTRE SUBIECT ȘI PREDICAT, etc. !!!???] (28-11-2013 @ 14:56)
• „Nu-i vina băsistului un NUL ca e prost, e a mă-si” (”MĂ-SII” cu 2 i, handicapatgule !) (06-12-2013 @ 00:55)
• „băsiștii… nu au umor pentru ca nu-i duc mintea!” (corect : „nu-I DUCE mintea”)
• „va putrezii” (scris aiurea cu 2 i !!!)
• „Moartea te va infășca” (în loc de ÎNȘFĂCA, cum e corect)
• „Vorbesti prosti” (cu un singur i – în loc de „Vorbești PROSTII”)
• „POPORUL ROMAN NU-I CRETIN, NU-L PUTEȚI PĂCĂLII” („păcăli” ortografiat tâmpește cu 2 i !) (1-12-2013 @ 20:01)
• „i-a-ș arunca la cîini” (corect : „I-AȘ arunca”) (5-12-2013 @ 10:36)
• „toate bisericile se vor unii” („UNI” scris aiurea cu 2 i !!!) (28-12-2013 @ 13:53)
• „Ducăse” (în loc de „DUCĂ-SE”, cum e corect) (31-12-2013 @ 08:21)
• „ființele vi (în loc de „VII” cu 2 i, cum e corect).
• „SUA are datori ENORME la China” (în loc de DATORII”, cu 2 i!!)
• „din burta m ă-t i” (scris aiurea cu un singur i !)
• „ADEVARUL VA IESII LA LUMINĂ („IEȘI” scris agramat cu 2 i!) (05-01-2014 @ 18:13)
• „fi demn” (corect „FII”, cu 2 I (05-01-2014 @ 16:02) , la fel „fi CINSTIT” (23-02-2014 @ 13:20)
• „Veți înghiții („ÎNGHIȚI” scris agramat cu 2 i!) (05-01-2014 @ 20:47)
• „proasta tati” (genitivul „TATII” scris aiurea cu un singur I !!!) (11-01-2014 @ 05:27)
• „PORCII BĂSIȘTI VA-ȚI NĂSCUT” (corect – dar infect ! : „Porci” nearticulat, adică cu un singur i, și V-AȚI – adică „v” liniuță „ați” și nu „va” – liniuță „ți”)
• „Afimația de deasupra postari tale, ramîne valabila!” (Dacă „afimația” poate fi doar o eroare de tastare, genitivul „POSTĂRII” scris cu un singur i e un agramatism clar, iar virgula între subiect și predicat e o aberație.)
• „inapoi sa nu mai vi!” (VII scris aiurea cu un singur i!), vezi și „Sper sa nu mai vi băut pe Net” (26-03-2014 @ 14:47)
• „vorbesc patru limbi fluent, nu le poate stapinii NIMENI PERFECT” („STĂPÂNI – infinitivul scris aiurea cu 2 I !!) (19-01-2014 @ 21:19)
• „vor suferii cumplit” (din nou viitorul scris aiurea cu 2 I !!!) (22-01-2014 @ 20:39)
• „ Pupați, va reciproc in cur” ( „PUPAȚI virgulă VĂ” în loc de PUPAȚI-VĂ”)
• „căra-ți-vă-n IAD” (o cratimă în plus ; corect : „CĂRAȚI-VĂ”)
• „DUCEȚIVĂ-N aia a mamilor voastre” (corect „DUCEȚI-VĂ-N” și „mamElor” !!!) (31-01-2014 @ 19:48)
• „Bago tare” (în loc de „BAG-O”, cu cratimă!) (15-02-2014 @ 23:04)
• „ sînt celebrii” (în loc de „SUNT CELEBRI!!!) (15-02-2014 @ 22:15)
• „Absolvenții fabrici de idioți” (îN loc de „absolvenții FABRICII” – genitivul scris aiurea cu un singur i”!!) (15-02-2014 @ 23:04)
• „VA PIERII (din nou viitorul scris aiurea cu 2 I !!!) (17-02-2014 @ 18:39)
• „NU MAI IEȘII” („IEȘI” scris aiurea cu 2 I !)
• „ Ma-tai Satana” (adică, probabil, „MĂ-TA-I…”) (04-03-2014 @ 17:48)
• „IADUL TE VA INGHITE” (corect „iadul te va ÎNGHIȚI”) (24-02-2014 @ 20:27)
• „il mai ți … secret?” („ȚII” ortografiat aiurea cu un singur i!) (07-03-2014 @ 09:13), la fel și „ți capul” (18-04-2014 @ 20:14) !
• „Toata lumea stie ce am scris deasupra postari tale, si copii” (corect : genitiv„POSTĂRII” – cu 2 i și „COPIII” cu 3 i !!!) (09-04-2014 @ 09:00)
• „Tu scimbă-ți creierul, numai prosti băsiste și minciuni emite! („PROSTII” scris aiurea cu un singur i !!)
• „ Nu minții ! (imperativul scris aiurea cu 2 I !)
• „ști să scri românește” (în loc de „ȘTII să SCRII”)
• „o țara îintreaga la vazut” („L-A” scris aiurea, fără cratimă”)
• „NU MAI MURDĂRII” (scris aiurea cu 2 i !) (09-04-2014 @ 16:43)
• „te-a invățat să susți” (în loc de „SĂ SUSȚII”, cu 2 i, cum e corect !!) (13-04-2014 @ 23:34)
• „e permis sa arborezi steagul țări tale la casa ta” (ȚĂRII – substantiv la genitiiv! – e scris agramat cu un sigur i.) (16-04-2014 @ 21:37)
• „Mai dute dracu-lui… ca chiorul, de acum de cite ori î-ti raspund nu respect nicio
regula”(„DU-TE”scris aiurea fără cratimă și „ÎȚI” scris aiurea cu cratimă !!!) (16-04-2014 @ 21:37)
• „mie greață” („MI-E” scris aiurea fără cratimă!!) (17-04-2014 @ 23:47)
• „de cemi pierd vremea”. („CE-MI” scris aiurea fără cratimă)
• „La scumpi lui părinți” (corect „SCUMPII”!, cu 2 i !!) (02-05-2014 @ 17:08)
• „culmea neobrăzări” (correct ”NEOBRĂZĂRII” – la genitiv cu 2 i !!!) (01-05-2014 @ 17:56)
• „La rupt Băsescu” („L-A” scris aiurea fără cratimă !!!) (06-05-2014 @ 07:50)
• „nu poate fii anulat” (correct : „nu poate FI”, cu un singur i !!!) (07-05-2014 @ 14:52)
• „Tu ai început cu metoda asta si tot asa o ți” („ȚII” scris agramat cu un singur i !) (31-05-2014 @ 12:08)
• „ nu ști să scri româneste” (corect „nu ȘTII să SCRII”, cu câte 2 de i!) (31-05-2014 @ 12:27)
• „tu te ocupi in timpul liber cu asemenea porcari” (în loc de „PORCĂRII”, cu 2 I !!) (02-06-2014 @ 09:28)
• „vrea să intmideze pe antibasiști!” (corect : „vrea SĂ-I intimideze pe…”) (06-06-2014 @ 07:49)
• „un hoț de teori” (în loc de „TEORII”, cu 2 i !!!) (10-06-2014 @ 16:29)
• „nimeni in Istoria Romaniei nu au jefuit țara” (subiectul gramatical fiind „nimeni”, acordul corect e „nimeni nu A jefuit…”!!!) (11-06-2014 @ 09:14)
• „Te bagă cubanezi la pușcărie” (în loc de „CUBANEZII”, cu 2 I, cum e corect !!!) (14-06-2014 @ 08:00)

Iar după automulțumire („un NUL nebunul, afirmi ca vorbesc si scriu romaneste extrem de rudimentar, ESTI NEBUN, ca toți basistii, oricine citeste postarile mele poate vedea ca scriu foarte bine in l. romana!” – 14-03-2014 @ 00:21 ) și scuze penibile („Singura greseala care o fac, citeodata e ca pun un i in plus sau in minus, IDIOTULE BASIST!” – 08-11-2013 @ 03:29), BOMBOANA DE PE COLIVĂ, MÂNDRIA DE A FI TÂMPIT : „Du-te bou băsist în mă-ta, ți-am zis de multe ori scriu cum vreau eu nu cum vrei tu BOU BASIST, ca toți bășistii!” (04-10-2013 @ 22:09).

Antibasistul 20-06-2014 - 10:20

CRETINUL NETULUI, IARASI O FACI PE DESTEPTUL, ma c…c pe tine!!!

UnUL 21-06-2014 - 10:02

@Bășinel
Căcăciosule!
„mă c** pe tine” – copy-paste nr. 3744

jan dinu 19-06-2014 - 21:00

UN tatar …regulat de un tzigan !
Acum Mircea Basescu o sa imparta celula cu Mircea Mondialu …
De retinut : TRAIAN nu-l iarta pe Mircea …pentru clementza presidentiala
la sfirsit de mandat !! Acum intelegem cum s-a inhaitat acesta cu
interlopiishi botezul ….crestinesc !
JD-USA

pathfinder 19-06-2014 - 21:12

Tatar?
Serios?

jan dinu 19-06-2014 - 21:33

Este evidenta – extractia – familiei Basescu la tatarism
Se poate controla cu precizie !
JD-USA

pathfinder 19-06-2014 - 21:41

Pana se controleaza, cu precizie, pot fi bulgari, macedoneni,greci, rusi, ucraineni, gagauzi, maghiari, sarbi, cehi, slovaci, nemti, italieni, francezi, galezi, scotieni…

Intelegi?

Da’ sursa ADN-ului lor.
Fara barfe de curve…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-06-2014 - 08:03

…skurshura balkanica din clisura dunareana !

UnUL 20-06-2014 - 07:26

Se poate pe naiba. Prostia asta a lansat-o Adrian Severin și de atunci o reiau toți nătărăii.

jan dinu 20-06-2014 - 08:46

Comunitatea tatara iL are fiu ….de nadejdie …,deci EL este ce-am zis …!
JD-USA

UnUL 20-06-2014 - 09:11

Deci aderi la prostia spusă de Severin? Treaba ta.

Antibasistul 20-06-2014 - 10:21

CRETINUL NETULUI, IARASI O FACI PE DESTEPTUL, ma c…c pe tine!!!!

UnUL 21-06-2014 - 10:03

„mă c** pe tine” – copy-paste nr. 3745

digital 19-06-2014 - 21:56

băsiștii nu recunosc nici regulați cu ranga!
băsexu președinte!
băsexu premier!
băsexu șeful DNA!
băsexu președintele ÎCCJ!
europa…ue!

UnUL 20-06-2014 - 07:27

Criză de isterie, Degețico?

DNA 20-06-2014 - 06:55

AVENTURILE DIRECTORASULUI AROGANT SI FRUSTRAT PE BANII STATULUI?
Pe directorul general al CFR Călători, Valentin Dorobanțu, atentie,l-au demisionat,din funcția de conducere a companiei !!!!!
Această “demisie” ar veni și din cauza faptului că Direcția Națională Anticorupție(DNA) îl investighează pentru prejudicierea companiei cu peste un peste milion jumătate de euro.
Din informațiile deținute , Dorobanțu își va continua activitatea la un operator privat de transport călători din zona Brașov, RegioTrans, companie controlată de un apropiat de-al său, Costel Comana.
Carcotasii spun ca nu v-a face “purici” multi pe la RegioTrans si ca o sa fie coleg de celula, cat de curand, cu Relu Fenechiu cel care l-a si numit in functie la CFR Calatori.
HOTII STRIGA HOTII?
DACA FURA DIRECTORUL “SMART” DE CE SA NU FURAM SI NOI NASII?
JALE MARE LA CFR CALATORI, DIRECTOAREA DE ACHIZITII IN “TOTALITATE LEGALE” ASCUNDE DOSARE DE ACHIZITII DE CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI?
Sub privirea “neputincioasa” a Ministrului Transporturilor dl. DAN SOVA ,subalternii isi fac de cap ?
“Cum a sifonat fostul director CFR Calatori subventiile de la stat. De cum protectorul sau puscariasul Relu Fenechiu l-a instalat ditamai jupanul la CFR Calatori, Valentin Dorobantu s-a si apucat de treaba. Dar nu cea pentru care este platit din bani publici, bineinteles. Dorobantu a trecut imediat la aplicarea unui plan minutios de falimentare fortata a companiei de stat aflata in subordine, a carei activitate a fost pur si simplu sabotata sistematic,totul in beneficiul concurentilor din domeniul privat.
Dupa mine, potopul!
Aceasta pare sa fie singura strategie manageriala dupa care s-a calauzit Valentin Dorobantu.
Hotie la drumul mare?
“Fostul directoras de la CFR Călători, Valentin Dorobanţu, a încredinţat ilegal unei firme controlate de afaceristul Gruia Stoica un contract de reparaţii automotoare a cărui valoare poate ajunge la 20.000.000 de euro. Imediat după ce Gruia Stoica a fost reţinut pentru încercarea de trucare a unei licitaţii de transport feroviar de marfă, directorasul CFR Călători, Valentin Dorobanţu, a încheiat un acord-cadru pentru reparaţii de automotoare cu o firmă controlată de afaceristul gălăţean, dar care până acum nu a mai efectuat asemenea servicii feroviare.
Încredinţarea acestui contract a fost pregătită cu mult timp înainte de semnare de către Valentin Dorobanţu, botezat de ceferişti “Smart”, pentru şmecheriile pe care le regizează în zona transportului feroviar de călători.
Practic,fostul manager de la CFR Călători a făcut demersuri serioase încă din vara anului trecut pentru a ajuta firmele lui Gruia Stoica să prospere pe spatele companiei de stat.”

UnUL 20-06-2014 - 08:05

Scandalul Bercea Mondialu’. Corespondenta EVZ de la Constanța deslușește povestea legăturilor dintre Mircea Băsescu și clanul Bercea

Autor: Feri Predescu | EVZ, vineri, 20 iunie 2014

Avocatul Adrian Gheorghiță a vorbit, în premieră, despre modul în care interlopii făceau presiuni asupra fratelui președintelui pentru a scăpa de pușcărie.
Încă din primăvara lui 2011, Mircea Băsescu, asaltat de rudele lui Bercea Mondial, a sesizat Parchetul General şi IPJ Constanţa. Niciuna dintre instituţii nu a avut însă curiozitatea de a-l contacta măcar, susține avocatul Adrian Gheorghiță. Vreme de trei ani, pretențiile clanului Bercea s-au transformat în cereri imperioase și ulterior în amenințări la integritatea fizică, dacă Mircea Băsescu nu-l scapă pe Bercea Mondial din pușcărie.

Cuscru cu Bercea
În ianuarie 2010, un colaborator al lui Mircea Băsescu, Marian Căpăţână, a venit la biroul acestuia însoţit de Sandu Anghel (Bercea Mondial), pe care i l-a prezentat drept o rudă apropiată, afirmă avocatul. Sandu Anghel l-a rugat să-i boteze o nepoată. La întâlnire nu s-a stabilit nimic, rămânând să se audă la telefon. Mircea Băsescu s-a consultat cu arhiepiscopul Teodosie şi cu parohul bisericii din cartierul său. Ambii i-au spus că face o faptă creștinească. Botezul a avut loc după două- trei zile, la Constanța.
A urmat o petrecere de două ore la un restaurant din Eforie Nord, în cadru restrâns, la care a participat şi Marian Căpăţână. Apoi, clanul Bercea a plecat acasă, în Olt, unde a avut loc adevăratul chef, fără nași.
Mircea Băsescu a primit de câteva ori vizita lui Sandu Anghel şi a soţiei sale, Fănica, până în 2011, când Bercea a fost arestat pentru tentativă de omor asupra unui nepot. Apoi, fratele președintelui a fost căutat de mai multe ori de fiul lui Bercea, Anghel Florin, însoţit de fiecare dată de mai mulţi membri ai familiei sale, inclusiv de fina Izaura, în braţe cu copilul botezat. Veneau neanunțați. Ajungeau dimineața la ora 3, dormeau în mașină și la 7 băteau la ușă. Cereau scoaterea lui Bercea din închisoare. „Singurul lucru cu care Mircea Băsescu s-a oferit să-i ajute a fost că le-a recomandat să angajeze un avocat din Baroul Constanța, Sorin Calafus”, explică Adrian Gheorghiţă.

Ce bani pretinde Bercea
„Mircea Băsescu aflase chiar de la Bercea Mondial că Marian Căpăţână avea o relaţie foarte apropiată cu familia Anghel, împrumutând de la aceştia diverse sume de bani pentru afacerile sale”, afirmă avocatul. În 2012, Marian Căpățână ar fi împrumutat 600.000 de euro pentru a participa la licitația firmei Aversa București. Căpăţână ar fi reuşit să returneze jumătate din sumă, însă după ce a pierdut licitaţia ar fi rămas fără bani. Familia lui Bercea nu l-a mai găsit, deși i-au spart geamurile casei din Drăgănești Olt și i-au hărțuit mama, până când bătrâna a ajuns în spital. Ameninţările s-au îndreptat atunci împotriva lui Mircea Băsescu, de la care cereau banii lui Căpăţână, pentru că erau parteneri în afaceri, urmând ca Băsescu să-i recupereze de la Căpăţână.

Înregistrările lui Mircea Băsescu
„Îl amenințau și șantajau la telefon sau în cursul întâlnirilor neanunțate”, zice avocatul. Mircea Băsescu are înregistrări: „Că teoi face acum să nu mai fii bun toată viața ta” „Nu-ți dai tu seama… ce s-ar întampla în țara asta? Că tu banii pe care mi… i-ai luat de la mine, i-ai dat și lu’ frati-tu. Păi, îți dai seama ce faci?…… bă nenicule, nu-ți dai seama ce faci? La toate televiziunile acuma… de la București mă duc. De nu te-oi face de râs… în toată țara asta …să audă pe tot globul…ai văzut că nu erau bani…. să-l scapi”.

Bercea Mondial și fiul îl sună pe naș din pușcărie
În noiembrie 2013, Mircea Băsescu a formulat o plângere penală la Parchetul Constanța faţă de Florin Anghel, pentru ameninţare, şantaj şi trafic de influenţă. În înregistrările ambientale realizate ulterior de oamenii legii în mai multe locuri, inclusiv în biroul lui Mircea Băsescu, în prezenţa lui Căpăţână şi a lui Florin Anghel, fratele președintelui l-ar întreba pe fiul lui Bercea dacă i-a dat vreodată bani. Fiul lui Bercea Mondial ar nega, recunoscând că banii lor s-au dus la Aversa şi îi vor înapoi, spune avocatul lui Mircea Băsescu.
Pe 16 mai 2014, Înalta Curte i-a condamnat definitiv, la pedepse cu executare, pe Bercea Mondial şi pe fiul său, Florin Anghel, în dosarul tentativei de omor. Amenințările și șantajul au continuat însă prin fiica și ginerele lui Bercea, Izaura Anghel și Marius Constantin, părinții copilului botezat de Mircea Băsescu, susține avocatul Gheorghiță. Cei doi au năvălit pe 25 mai la locuinţa acestuia. „Izaura l-a ameninţat că dacă nu le dă suma de 280.000 euro se vor duce la Antena 3 unde sunt așteptaţi”, declară Gheorghiță.
Mircea Băsescu a făcut o nouă plângere la Parchetul Constanţa, care a declinat cauza la DNA. În urma unui flagrant, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost arestat. S-a redeschis şi dosarul lui Florin Anghel, cercetat acum pentru trei infracţiuni de şantaj, două la Mircea Băsescu şi una la Marian Căpăţână.
Florin Anghel a reușit să-l sune pe Mircea Băsescu pe 30 mai din Penitenciarul Colibași și i-a cerut să-și retragă plângerea împotriva cumnatului Marius Constantin, că altfel dă publicității înregistrări cu care îl mai ameninţase
Din pușcărie îl sună și Bercea Mondial, de pe un mobil, cu număr neidentificat. Nu vorbeşte niciodată despre bani, îi dă bineţe, îi spune că e bolnav, că ar vrea să fie schimbat din celulă şi insistă că e nevinovat.
Marian Căpăţână a câştigat procesul prin care a contestat anularea licitaţiei la Aversa. Curtea de Apel Bucureşti a dispus prin decizia civilă nr 863/2014, „restituirea către contestatoare a sumei de 3.001.095,69 lei sub aspectul cuantumului daunelor interese. Irevocabilă”. Căpățână a anunţat că va înapoia cei 300.000 de euro datorați familiei Anghel.

Antibasistul 20-06-2014 - 10:23

CRETINUL NETULUI, IARASI O FACI PE DESTEPTUL, ma c…c pe tine!!!!
BAGA-ȚI IN KUR PROPAGANDA MINCINOASA BASISTA SI DISPARI!!!!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-06-2014 - 20:54

Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Comentarii
Cateva observatii si explicatii despre cazul Mircea Basescu – Bercea Mondial
de Dan Tapalaga HotNews.ro
Vineri, 20 iunie 2014, 13:20 Actualitate | Opinii

Dan Tapalaga
Dan Tapalaga
Foto: Hotnews
Lupta anticoruptie a atins o culme greu de imaginat chiar si intr-o tara unde inchisorile s-au umplut cu mari politicieni, moguli si fosti intangibili. Sistemul de justitie se indreapta azi impotriva fratelui celui care a determinat eliberarea procurorilor si judecatorilor de sub control politic. Anchetarea lui Mircea Basescu, acuzat de trafic de influenta, l-a pus pe Traian Basescu in fata unei optiuni dificile: sa-si apere fratele sau justitia? A ales varianta corecta. Prin contrast, toti adversarii sai in frunte cu premierul Ponta au preferat fratia politica si atacul la justitie ori de cate ori s-au aflat in situatia de a alege.

Ponta il someaza pe Basescu sa demisioneze. E deja prea mult. Ce-ar fi trebuit sa faca premierul dupa ce si-a aparat maestrul, pe Adrian Nastase, pana in panzele albe, chiar si dupa condamnarea definitiva? Dar dupa martea neagra, dupa cazul Duicu, baronul de Mehedinti care comitea traficul de influenta din biroul premierului, dupa fratiile cu toti borfasii, penalii si baronii corupti ai Romaniei? Ce-i mai ramane lui Victor Ponta de facut dupa toate astea?

Traian Basescu nu are motive sa demisioneze, sa raspunda pentru golaniile fratelui cata vreme nu exista nici cel mai mic indiciu al implicarii sale in acest caz iar ancheta nu dovedeste ca a intervenit in vreun fel in favoarea lui Bercea Mondial.

Acest presedinte cu mari merite in schimbarea la fata a unui stat anchilozat isi incheie mandatul de zece ani rapus de apropiati: de protejata, de fiica si acum de frate. In fine, de el insusi. Marii sai adversari n-au reusit, de-a lungul timpului, sa-l loveasca asa cum au facut-o cei din intimitatea sa. Cele mai crunte lovituri le-a primit de la ei cu ajutorul sau.

Presedintele Basescu traieste azi ceva intre tragedie antica si harmalaie balcanica. A te dezice public de faptele propriului frate e o drama personala, o decizie dificila oricat de justificat si firesc ar putea parea gestul. Din punct de vedere uman, presedintelui Basescu i se intampla o drama. Plateste pentru prostiile altuia. Nu merita sa termine asa. In constiinta publicului, vor pluti mereu de acum incolo suspiciuni si semne de intrebare. Politicianul primeste insa ce merita. Traian Basescu a creat cu mana lui toate premisele care l-au adus azi intr-o situatia neplacuta de a sfarsi prost pe mana altora.

Detaliile cazului Mircea Basescu – Bercea Mondial starnesc sentimente contradictorii. Sa te ingrozesti de cinismul personajelor gata sa scoata din inchisoare un ins acuzat de tentativa de crima sau sa razi de prostia protagonistilor? Sa te revolti ca lumea interlopa si-a intins tentaculele pana in familia presedintelui, ca aproape nimic n-a ramas nemurdarit de coruptie si acuzatii sordide de santaj sau sa te bucuri ca institutiile functioneaza, ca exista speranta insanatosirii? Sa te rusinezi de imaginea dezastruoasa proiectata in afara tarii sau sa te umfli in pene ca in Romania nimeni nu scapa, ca e fost premier sau fratele presedintelui?

Apoi, ar merita clarificat de ce fratele presedintelui este acuzat de trafic de influenta si nu de inselatorie? De ce l-au retinut, totusi, procurorii chiar daca actiunea de trafic nu a avut finalitatea urmarita? Bercea Mondial, finul fratelui presedintelui, a primit condamnarea meritata.

In vechiul Cod Penal, sub imperiul caruia s-a savarsit fapta, traficul de influenta este definit in felul urmator: „Primirea ori pretinderea de bani sau alte foloase ori acceptarea de promisiuni, de daruri, direct sau indirect, pentru sine ori pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar pentru a-l determina să facă ori să nu facă un act ce intră în atribuţiile sale de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 10 ani”

Prin urmare, este suficient ca Mircea Basescu a lasat sa se creada ca are influenta asupra justitiei pentru a fi pus sub acuzare. Or, acest lucru rezulta fara echivoc din inregistrarile prezentate miercuri seara de Antena 3. Aici nu prea exista dubii. In plus, rezulta ca a si a primit bani.

Asa cum rezulta din filmulete, Mircea Basescu a insinuat mereu ca poate influenta o decizie favorabila in cazul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, judecat la acea vreme sub acuzatia de tentativa de omor. Nu a precizat ca se refera la rezolvari pe cale legala a dosarului. O singura data a pomenit ceva despre un avocat, spre disperarea membrilor familiei Anghel. In rest, a uzat inclusiv de numele presedintelui Traian Basescu afirmand ca fratele sau „stie” despre caz, pentru a lasa sa se inteleaga ca dosarul poate fi rezolvat in afara procedurilor legale.

Dialogurile cu rudele lui Bercea Mondial care-i cereau sa intervina la seful statului si afirmatia facuta in clar ca la el au ajuns 250.000 de dolari (mormanul de bani) intaresc suspiciunile de trafic de influenta.

Continutul inregistrarilor justifica retinerea lui Mircea Basescu dar ramane de vazut daca in ochii judecatorilor sunt considerate probe suficiente pentru a justifica arestarea lui. Chiar daca suspectii din acest dosar refuza sa faca declaratii, exista totusi suficiente declaratii publice sau depozitii facute in dosarul de santaj care pot sustine, la o adica, acuzatia de trafic de influenta.

De neinteles de ce, in ciuda evidentelor, Mircea Basescu nu alege varianta incheierii unui acord de vinovatie cu procurorii. L-ar scuti de un proces lung si inutil plus ca i s-ar reduce o eventuala sentinta de condamnare.

Pe scurt, nu are nici cea mai mica importanta ca traficul nu s-a finalizat in sensul urmarit ( Bercea Mondial a intrat la inchisoare in dosarul de tentativa de omor) si ca Traian Basescu, foarte probabil, n-a intervenit nicaieri. In cazul Mircea Basescu, infractiunea s-a consumat. Nu vorbim doar de o simpla inselaciune deoarece fratele presedintelui a lasat sa se inteleaga ca poate influenta o decizie in justitie. Exista o baza factuala pentru a crede asa ceva? Evident ca da. Pentru o familie cu educatie precara, fratele presedintelui reprezinta insasi garantia capacitatii de a influenta justitia, chiar daca in realitate lucrurile nu stau deloc asa.

Un alt aspect a provocat ample dezbateri publice. Stia presedintele Traian Basescu si, mai ales, cat stia? Daca stia, de ce n-a facut nimic sa-l opreasca pe fratele sau? Aici n-ar fi prea multe de spus, daca esti de buna credinta. Seful statului a admis ca stia de anul trecut varianta fratelui sau. Probabil chiar mai multe, dar ce putea face? Sa-si denunte fratele la DNA ca elevii sovietici care-si turnau parintii? Sa-l lege pe Mircea Basescu de un stalp, sa-l inchida in casa? Eventual, putea sa-l ia la Cotroceni si sa-l supravegheze zi si noapte cu serviciile secrete, asa cum procedase Lyndon Johnson cu fratele sau, care avea probleme cu alcoolul. In afara de a-i recomanda fratelui sau sa mearga pe mana justitiei nu vad ce putea face seful statului.

In fine, o alta latura scandaloasa a cazului este si modul in care Antena 3 incearca sa se foloseasca de acest caz de coruptie la nivel inalt pentru a distruge credibilitatea institutiilor statului, in special DNA. N-ar fi de mirare ca Antena 3 incearca sa-l traga pe seful statului intr-o afacere de coruptie in care principalul suspect este fratele sau. Altceva atrage atentia aici: strategia grosolana de a exploata exclusiv mediatic acest caz pentru a demonstra ca justitia este controlata de presedintele Basescu si ca DNA nu functioneaza corect.

Cateva precizari: avocatul Pavel Abraham a depus vinerea trecuta inregistrarile cu Mircea Basescu si copiii lui Bercea Mondial la DNA Constanta drept proba in dosarul de santaj in favoarea unuia dintre inculpati. A facut plangere penala impotriva lui Mircea Basescu abia luni, acuzandu-l de trafic de influenta dar, atentie, le-a interzis clientilor sai sa depuna marturie in dosar.

De miercuri seara incoace, cand au fost difuzate inregistrarile, Antena 3 a acuzat constant DNA ca refuza sa-l ancheteze pe fratele presedintelui. Chiar si azi, Antena 3 sustine ca DNA n-ar fi facut nimic daca inregistrarile nu apareau public. Fals. Audierile au inceput imediat dupa depunerea plangerilor penale si inainte de expandarea inregistrarilor in public, numai ca nimeni n-a dorit sa depuna marturie si sa faca declaratii in dosar. Asta inseamna pur si simplu obstructionarea justitiei, fapta penala pe noul cod.

La un pas de sentinta in dosarul ICA, Dan Voiculescu si Antena 3 joaca asadar cu disperare cartea decredibilizarii justitiei, atacand mai departe DNA si Inalta Curte, dar nu par sa realizeze ca efectele cazului Mircea Basescu – Bercea Mondial vor fi exact pe dos. Intreg sistemul va reactiona, foarte proabil, impotriva acesti ultime agresiuni.

Apoi, retinerea lui Mircea Basescu si, foarte probabil, arestarea sa preventiva, consolideaza increderea publicului in functionarea sistemului. Cine mai crede azi ca justitia e la degetul mic a lui Traian Basescu? Apoi, modul in care Antena 3 eroizeaza niste santajisti este o alta eroare de strategie.

Chiar si in mintea unui spalat pe creier, cum se explica faptul ca Traian Basescu controleaza DNA-ul in lupta cu PSD dar nu poate opri anchetarea propriului frate? Daca Mircea Basescu va fi arestat preventiv iar Dan Voiculescu va primi o sentinta de condamnare, ce va mai avea de spus Antena 3? In afara de aberatii de tipul Basescu a ordonat justitiei sa-i aresteze fratele pentru a scapa el, cum va mai sustine teza controlului politic total asupra justitiei?

Ca observatie de final: nici o televiziune nu mai denunta circul mediatic, telejustitia, bla bla bla. Nu ca se justifica sa invoci asa ceva, toate marile cazuri penale starnesc in mod firesc interesul presei, dar pentru consecventa era bine sa urle si acum aia care au facut-o mereu.

Pribeagul 20-06-2014 - 22:29

” Seful statului a admis ca stia de anul trecut varianta fratelui sau. Probabil chiar mai multe, dar ce putea face? Sa-si denunte fratele la DNA ca elevii sovietici care-si turnau parintii?”

Ce intrebari prostesti!

Nu mai sulifrici, trebuia sa dea tiganilor banii inapoi. Dar nu, n-a facut-o. In loc sa faca ceea ce este corect, el, presedintele Romaniei, a ales sa pastreze banii, sa-i jefuiasca pe tigani, sa-si consolideze pozitia de rege al mafiotilor.

ancuta 20-06-2014 - 22:34

!!!!

jan dinu 20-06-2014 - 20:35

– LIVIA STANCIU –
O mare doamna a justitiei romanesti !
JD-USA

Antibasistul 20-06-2014 - 21:12

O ”doamna”…

UnUL 21-06-2014 - 10:04

Opinii EVZ
EDITORIALUL EVZ. Justiția avea nevoie ca de aer de scandalul Mircea Băsescu
Autor:Silviu Sergiu, EVZ, sâmbătă, 21 iunie 2014

Acesta este adevărul, oricât de cinic ar suna el: Justiția din România avea nevoie ca de aer de scandalul Mircea Băsescu.
Numai arestarea unui apropiat al președintelui Traian Băsescu poate fi o dovadă de netăgăduit că Justiția este liberă, în ochii celor orbiți de propaganda lui Felix. Un astfel de eveniment este, cred, suficient de puternic pentru a le ridica vălul de pe față, pentru a-i face să-nțeleagă că au fost otrăviți ani de-a rândul cu doze zilnice de m a n i p u l a r e, picurate din studiourile televiziunilor anti-Justiție.
Odată cu inculparea fratelui președintelui, orice om normal la cap nu mai poate susține enormitatea pe care propaganda lui Felix a transformat-o într-un soi de „realitate”: Justiția este la dispoziția șefului statului. „Traian Băsescu a ordonat arestarea propriului frate”, comenta Bogdan Chirieac declarația lui Traian Băsescu în care anunța că între propriul frate și Justiție, alege Justiția. Realizați enormitatea? Cu fiecare zi ce trece, propaganda rămâne fără argumente credibile. Nu că le-ar fi avut vreodată. Mulți au crezut însă în ele. Înclin să cred că vor fi din ce în ce mai puțini.
Desigur, Justiția este independentă de ani buni. A fost ajutată să-și capete această independență de Traian Băsescu. Opinia publică a continuat să creadă propaganda anti-Justiție. Mulți alegători s-au declarat scârbiți, convinși că anticorupția este doar o banală răfuială între clanurile politice, au luat decizia de a sta pe margine, deși își mai doresc să trăiască într-o țară în care nimeni să nu fie mai presus de lege.
În ultima perioadă, efectele propagandei voiculesciene au atins un prag extrem de periculos. Am constatat acest lucru urmărind traseul în Justiție al Dosarului ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare cu executare. Judecătorii Curții de Apel București au dat semne că se tem să finalizeze acest dosar. Magistratul Florică Duță a depus cerere de pensionare și a contestat completul din care făcea parte, pe motiv că nu a fost stabilit în mod aleatoriu. În lipsa oricăror indicii că judecătorul are motive oculte să blocheze dosarul, eventual de ordin material, mizez pe faptul că a refuzat să-și asume o astfel de responsabilitate. A vrut să se spele pe mâini.
Fuga aceasta de responsabilitate este consecința directă a „războiului de gherilă” pe care propaganda voiculesciană îl duce de ani întregi împotriva Justiției independente. Este foarte posibil ca sistemul judiciar să piardă acest război. Magistrații își pot pierde speranța că pot învinge. Din păcate, Justiția a ajuns într-un moment foarte delicat. Este lovită din toate părțile: guvernanții se află în fruntea Revoluției corupților, televiziunile îi intimidează pe magistrați, opinia publică nu sprijină anticorupția, în ciuda apelurilor demnitarilor americani veniți la București (Joe Biden, Victoria Nuland etc.), rețelele corupte din Justiție par că se revigorează, încurajate de factorul politic. Cum să rămâi încrezător că Justiția va triumfa?
Loviturile nu contenesc. Propaganda voiculesciană le linșează pe cele câteva persoane din Justiție, care se încăpățînează să reziste. Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, și Livia Stanciu, șefa Înaltei Curți, au devenit ținte predilecte.
Îmi place să cred că paradigma s-a schimbat după inculparea lui Mircea Băsescu. Cel puțin așa ar fi normal. Lapidarea prin media a celor două ar trebui să le credibilizeze. De acum încolo, propagandei ar trebui să-i fie foarte greu să convingă că Stanciu și Kovesi sunt ”băsiste”, deși conduc o Justiție care l-a arestat pe fratele președintelui României. Ca să nu mai vorbim că, de când cu dosarul lui Mircea Băsescu, trustul lui Felix a ajuns să sprijine independența Justiției.
Odată magistrații eliberați de suspiciunea că ar acționa la comandă politică, mă aștept să urmeze nume grele. Și dintr-o tabără, și din alta. Și grei ai guvernării Boc, dar și ai actualei guvernări. Sunt multe dosare care așteaptă a fi finalizate. Un exemplu: dosarul baronului Adrian Duicu, acuzat că făcea trafic de influență de sub nasul lui Victor Ponta. Același trafic de influență pentru care a fost arestat Mircea Băsescu. Dreptate până la capăt!

urbos 21-06-2014 - 10:50

Hahahahaha, la spanzuratoare cu avortonii tai basisti!
Cum o sucesc si-o rasucesc dementii basisti, numai ca sa-l spele pe Porcu de la Cotroceni si sistemul lui ticalos.
Dumnezeule, ce scarbe!

UnUL 21-06-2014 - 13:18

De ce nu te spânzuri tu, ca să scapi lumea de un creti8n și un nesimțit?

Pribeagul 21-06-2014 - 11:04

Ce vrea sa ne convinga sulifriciul asta?
Ca Justitia este libera?
Ca Basescu este un nou Constantin Brincoveanu?

Noi l-am crede daca tara n-ar fi jefuita ca-n codru de catre mafioti, daca tara n-ar fi inecata intr-un ocean de coruptie. Cum poate sa creda cineva „normal la cap” ca intr-o asemenea tara Justitia este libera?

„Desigur, Justiția este independentă de ani buni. A fost ajutată să-și capete această independență de Traian Băsescu.”
A sustine asa ceva inseamna sa fi lovit cu leuca in cap intr-un mod irecuperabil. Prin tot ceea ce a facut si face Basescu dovedeste ca este regele mafiotilor, stapinul absolut al sistemului mafiot, adus de el la un stadiu de inflorire nemaiintilnit in istoria neamului. Mafiotul sef jefuieste tot ce-i iese in cale, fie chiar tigan. Mai mult, se pare ca are o slabiciune deosebita, amestecata cu placere, sa jefuiasca tiganii. Si mai mult, daca pentru acest lucru nu se da in laturi sa-si foloseasca fratele, considera ca-i normal sa foloseasca si institutiile de forta ale statului: politie, justitie, servicii. A bagat l-a zdup un sef de clan, i-a luat banii, si cind tiganii i-au cerut banii inapoi, a mai bagat unul la zdup. Daca Isaurei ii umbla mult gura, nu scapa nici ea. Asa ca tiganilor, gata cu joaca de-a interlopii, v-ati gasit nasul! Ori platiti taxa de protectie, ori la zdup cu voi! 🙂

Daca cineva zice ca nu-i asa, sa sa explice de ce clanul Basescu in loc sa restituie banii, a preferat sa-i pastreze si sa-l bage la zdup pe… Basica… de Draganesti.

UnUL 21-06-2014 - 13:09

Da, Pribeagule, oricine nu suferă de orbul găinilor sau nu est intoxicat de Antene vede că justiția e liberă – și asta în mare parte datorită președintelui Băsescu.
SA SUSȚII CONTRARUL „inseamna sa fi lovit cu leuca in cap intr-un mod irecuperabil”.
O să-mi spui acum, ca escrocul ordinar de Chirieac, că Băsescu a pus să-i fie arestat propriul frate. Numai un imbecil patentat poate susține o asemenea aberație.

UnUL 21-06-2014 - 14:01

Ştefan Vlaston, Drama unui preşedinte şi independenţa justiţiei, Adevărul, 20 iunie 2014

Planul uman. Sigur că în plan uman, personal şi familial, preşedintele Traian Băsescu trăieşte o dramă. Justiţia independentă, obiectivul luptei sale de 10 ani, face o victimă în propria familie, şi nu oricine, chiar fratele său, Mircea Băsescu. O ironie a sorţii, care deseori joacă feste şi oamenilor mari, cu putere de influenţare a destinelor unei naţiuni.
Prima reacţie a preşedintelui, la drama pe care o traversează, a fost impecabilă: „între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-ţi apăra fratele aleg consolidarea justiţiei”.
Este consecinţă firească a crezului preşedintelui: justiţia independentă este primul pas spre „vindecarea” unei naţiuni afectată de cancerul nemilos al corupţiei, generată de clanurile mafiote formate din politicieni şi afacerişti veroşi.
În istoria umanităţii există câţiva conducători de stat care au tras popoarele înainte, după ei, în ciuda inerţiei şi conservatorismului lor. Între ei, Traian Băsescu.

Independenţa justiţiei
S-a prăbuşit mitul că justiţia este condusă şi manevrată de Traian Băsescu. Toate susţinerile anterioare, ale duşmanilor justiţiei, s-au năruit şi ele.
În concluzie, toate condamnările anterioare, ale unui fost premier, miniştri, parlamentari, baroni, n-au fost influenţate de cineva, pur şi simplu justiţia şi-a făcut datoria, şi-o va face şi în continuare.
Nimic şi nimeni nu va mai putea pune sub semnul întrebării deciziile justiţiei, este consecinţa pozitivă a ultimelor evenimente.
Toate atacurile împotriva justiţiei vor avea acum o miză clară, independentă de persoana Traian Băsescu: salvarea penalilor, politici sau aflaţi în sfera politică, de deciziile definitive care se apropie cu repeziciune pentru unii dintre ei.
Sunt edificatoare declaraţiile lui Victor Ponta, din biroul căruia baronul Duicu făcea trafic de influenţă:
„Nu mă dezic de Duicu, Prioteasa, şi toţi ceilalţi”.
„Miza nu este schimbarea unui om, ci schimbarea unui regim” (cel al justiţiei).
„După decembrie, îi vom face dreptate lui Costică Nicolescu şi celorlalţi mulţi”.
„După ce vom lua controlul politic la DNA…”.
Simte Victor Ponta că justiţia, DNA, se apropie şi de persoana sa?
Este din ce în ce mai clar că toate manevrele cărora i-au căzut victimă Mircea Băsescu au fost iniţiate şi conduse de Voiculescu.
Simţind veriga slabă, Voiculescu a instrumentat şi pus în operă interceptările şi filmările, pentru care clanul Bercea nu avea aparatură şi priceperea de a le utiliza, edita, prelucra, în sensul dorit de interesele lui Voiculescu.
Postul tv Antena 3 a declanşat campania, nu împotriva lui Traian Băsescu, în primul rând, ci împotriva şefei DNA, Codruta Kovesi şi a şefei ICCJ, Livia Stanciu. Afirmaţiile de ultim moment ale lui Bercea Mondial, că ar fi dat 2 milioane de euro, inclusiv acestora, sunt dovada că totul a fost instrumentat de la început de către Voiculescu, să ducă la decredibilizarea şefilor a două instituţii extrem de importante.
Nici n-ar fi prima oară. Au fost în trecut numeroase alte încercări de acelaşi fel, soldate cu eşec, dar acum a fost depistată veriga slabă, Mircea Băsescu.

Planul politic
Cu excepţia Partidului Mişcarea P o p u l a r ă, cealaltă parte a lumii politice, în frunte cu Victor Ponta, s-a repezit să reclame demisia preşedintelui, deşi nu i se pot imputa faptele unui frate în vârstă de 60 de ani.
Victor Ponta îşi permite să ceară demisia preşedintelui Traian Băsescu, tocmai cine? Un personaj cel puţin dubios, dovedit plagiator de Universitatea din Bucureşti, un personaj din biroul căruia baronul Duicu făcea trafic de influenţă, care a cerut parlamentarilor săi să facă scut împotriva cererilor procurorilor de cercetare/arestare a unor deputaţi şi senatori, care şi-a declarat în numeroase rânduri solidaritatea cu baronii proprii anchetaţi de către DNA.
Liberalii s-au repezit şi ei să ceară demisia preşedintelui Băsescu, continuare firească a loviturii de stat din iulie 2012. Ceeace înseamnă că nu regretă şi nu se dezic de toate derapajele antidemocratice din ultimii 2 ani.
Iar propusa fuziune cu PDL înseamnă că viitorul partener, PDL, îşi asumă şi este de acord cu toate derapajele antidemocratice ale PNL, dacă nu cere clarificări, nu-i mai condamnă, nu-i mai critică, inclusiv pentru intrarea în corul condus de PSD, care cere demisia lui Băsescu.

Ce-ar fi fost România fără Traian Băsescu?
•Traian Băsescu a fost primul preşedinte şi om politic care a rupt, în 2005, contractul nescris din lumea politică, acela de a nu se băga unii pe alţii la închisoare pentru corupţie şi devalizarea bugetelor statului, odată cu alternanţa la guvernare.
•Traian Băsescu a eliberat justiţia de sub cizma politicului, prin aducerea unor personaje cheie la conducerea unor instituţii cheie: Monica Macovei, Daniel Morar, Codruta Kovesi, Livia Stanciu, George Maior.
•Ca urmare, un fost premier, miniştri, parlamentari, baroni, şefi de Consilii Judeţene, zac în închisoare, sunt în curs de judecată şi îşi aşteaptă sentinţele, sau în faza cercetării penale.
•Traian Băsescu a adus respectul lumii civilizate pentru România, când aceasta privea oripilată la nivelul de corupţie şi furt la care se preta clasa politică.
• Politica externă şi de securitate, care ne-a permis intrarea în UE şi consolidarea participării la NATO, sunt opera directă a pesedintelui Traian Băsescu.
Toată lupta lumii politice, cu excepţia PMP, este pentru revenirea ţării la paradigma Năstase de guvernare, în care hoţia, corupţia, devalizarea bugetelor ţării, subordonarea totală a instituţiilor statului, în special a celor din justiţie, să permită politicienilor să exploateze în interes propriu economia României, ca adevărate structuri mafiote foarte bine organizate. De aici şi bătălia pentru eliminarea lui Traian Băsescu, dacă se poate chiar înainte de sfârşitul mandatului său.
Aceasta este cheia în care se pot citi ultimele evenimente.

Pribeagul 21-06-2014 - 16:39

http://www.ziuanews.ro/stiri/izaura-bercea-imi-e-frica-de-razbunarea-lui-traian-basescu-video-125163

Izaura, fiica lui Bercea Mondial: Îmi e frică de răzbunarea lui Traian Băsescu VIDEO

Postat la: 21.06.2014 – 11:48 | Scris de: Anamaria Cadiș

Izaura, fiica lui Bercea Mondial: Îmi e frică de răzbunarea lui Traian Băsescu VIDEO

Izaura Formația Anghel, fiica lui Bercea Mondial și mama copilului botezat de Mircea Băsescu a declarat, vineri seara, după ce fratele președintelui a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, că îi este frică de răzbunarea lui Traian Băsescu și că nu s-ar fi ajuns în această situație dacă nu li se organiza flagrantul pentru șantaj.

După ce joi s-au bucurat atunci când au aflat că Mircea Băsescu a fost reținut de procurorii DNA, vineri, atunci când au aflat că a fost arestat pentru 30 de zile, izaura Anghel și fratele ei au fost mai rezervați și au spus că le pare rău pentru ce i se întâmplă nașului său.

„Nu mă aşteptam să se ajungă la aşa ceva şi nu se merita ca noi să ajungem la aşa ceva pentru că el mi-a creştinat un copil şi, dacă el nu ne făcea nouă aşa ceva, nici fratele meu nu cred că-l denunţa. Eu nu mă simt vinovată, dar îmi pare rău că s-a ajuns la situaţia asta pentru că trebuia să rămână între noi. Trebuia să ne spună: «Băi, oameni buni, luaţi-vă banii şi lăsaţi-mă-n pace! N-am putut să v-ajut, asta este». Dar el ne-a făcut flagrant”, a declarat Izaura pentru televiziuni.

În ceea ce privește situația de acum înainte, fiica lui Bercea Mondial spune că îi este teamă de președinte, pentru că acesta s-ar putea răzbuna că i-au băgat fratele în închisoare.

„Mi-e teamă pentru că Traian Băsescu comandă toată România şi poate să se răzbune. Eu am vorbit cu tata şi îi pare foarte rău, am vorbit azi şi mi-a spus că nu trebuia să se ajungă la aşa ceva. Mi-e frică”, a mai spus Izaura.

Dupa cum poti sa vezi UnULe, treaba e complicata rau.

Pribeagul 21-06-2014 - 16:42

PS, daca mai este nevoie:

„Eu nu mă simt vinovată, dar îmi pare rău că s-a ajuns la situaţia asta pentru că trebuia să rămână între noi. Trebuia să ne spună: «Băi, oameni buni, luaţi-vă banii şi lăsaţi-mă-n pace! N-am putut să v-ajut, asta este». Dar el ne-a făcut flagrant”, a declarat Izaura pentru televiziuni.”

Nu vezi la sclava Isaura mai mult bun simt decit la clanul celalalt?

Ce-i mina pe ei in lupta?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS