Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Mircea Băsescu rămâne în arest preventiv

Mircea Băsescu rămâne în arest preventiv

scris de A.P.
10 afisari

Mircea Băsescu rămâne în arest preventiv. Magistrații Tribunalului Constanța au respins cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu.

Mircea Băsescu rămâne în arest preventiv.

Mircea Băsescu rămâne în arest preventiv.

Aceeași hotărâre a fost luată de judecători și referitor la solicitarea lui Marian Căpățână de a fi arestat la domiciliu.

Deciziile magistraților constănțeni pot fi atacate în 48 de ore de la pronunțare la Curtea de Apel.

Pe 14 noiembrie, Tribunalul Constanța a judecat primul termen în procesul în care fratele șefului statului, Mircea Băsescu, și Marian Căpățână au fost trimiși în judecată pentru trafic de influență și, respectiv, complicitate la trafic de influență.

Mircea Băsescu a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii DNA pentru trafic de influență, după ce ar fi primit 250.000 de euro de la membrii familiei interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. În același dosar a fost deferit justiției și Marian Căpățână pentru complicitate la trafic de influență. Cei doi au fost arestați preventiv pe 20 iunie în urma deciziei Tribunalului București, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice mai multe înregistrări în care fratele președintelui recunoștea că a primit bani.

Potrivit DNA, la începutul anului 2011, după ce față de Sandu Anghel s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Căpățână, în schimbul promisiunii acestuia că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl denunțătorului și a altor cereri incidente în respectiva cauză.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult