Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Mircea Diaconu a fost audiat la Parchetul General

Mircea Diaconu a fost audiat la Parchetul General

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, s-a prezentat luni, 18 iunie, la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de conflict de interese.

Mircea Diaconu s-a prezentat la Parchetul General pentru audieri

Înainte de a intra în sediul Parchetului General, noul Ministru al Culturii, Mircea Diaconu a afirmat, potrivit Agerpres, că se duce să le spună procurorilor, la o cafea, “cum se trăieşte în teatru”, căci “habar nu au cum se trăieşte în teatru şi multă lume nu ştie cum se trăieşte în teatru”. După audieri, Ministrul Culturii nu a mai oferit nici o declaraţie, evitând presă la ieşire. Procurorii îl acuză pe Mircea Diaconu de conflict de interese şi abuz în serviciu pentru că ar fi favorizat numirea soţiei sale în funcţia de regizor la Teatrul „C.I Nottara”. În opinia actorului însă, singura problemă în acest caz ar fi faptul că i-ar fi micşorat „destul de mult” salariul soţiei sale, Maria Diana Diaconu.

În urmă cu câteva zile, după ce premierul Victor Ponta i-a cerut lui Mircea Diaconu să se prezinte la tribunal, acesta a atenţionat că ANI nu va scăpa cu una cu două dacă va ieşi cu faţa cutată din procesul în care este implicat. “Voi cere daune de imagine”, a spus Diaconu. Ministrul Culturii ar fi trebuit să se prezinte la Parchetul General în 31 mai însă atunci acesta nu a fost prezent, motivându-şi absenţa prin faptul că era la medic şi nu ştia exact ora la care trebuia să se prezinte la Parchet.

În afară de acest dosar în care e acuzat de conflict de interese, Mircea Diaconu se află într-un litigiu cu ANI, care a constatat incompatibilitatea între calitatea sa de senator şi cea de director al Teatrului Nottara din Bucureşti, funcţie la care a reununţat. Litigiul cu ANI a pornit după ce, în 27 ianuarie 2011, inspectorii de integritate au constatat că senatorul PNL Mircea Diaconu este în incompatibilitate din 2008, el fiind atât parlamentar, cât şi director-manager al Teatrului Nottara.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult