Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Miron Mitrea merge la închisoare. Ce pedeapsă a primit

Miron Mitrea merge la închisoare. Ce pedeapsă a primit

scris de P.C.R.
5 afisari

Miron Mitrea, deputat PSD și ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în perioada 2000 – 2004, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită. Verdictul Instanței Supreme nu este definitiv.

Miron Mitrea merge la închisoare.

Miron Mitrea merge la închisoare.

Judecătorii au dispus confiscarea a 169.440 de lei precum şi menţinerea sechestrului asigurător pus de procurori. Mitrea a fost achitat, totodată, pentru acuzația de instigare la fals şi uz de fals, în același dosar privind lucrările de construcţie făcute la locuinţa mamei sale.

Fostul ministru al Transporturilor este acuzat că a luat mită 520.000 de lei, sub forma unor lucrări executate la casa mamei sale, pentru a o menţine pe Irina Jianu în funcţiile de inspector şef adjunct şi, ulterior, inspector şef al ISC.

Irina Paula Jianu, fost şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost condamnată la cinci luni de închisoare cu executare, pentru dare de mită.

Prin aceeași sentință, Nicolae Popescu, fost arhitect şef al Primăriei Voluntari, a primit o pedeapsă de cinci luni de închisoare pentru fals în acte şi două luni pentru favorizarea infractorului. Instanţa a decis să cumuleze aceste pedepse cu o alta de trei ani de închisoare, dintr-un alt dosar. Judecătorii au constatat că pedeapsa de trei ani de închisoare a fost executată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult