Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE.Mită de 94.000 euro pentru primarul Clujului. Apostu e propus pentru arestare preventivă

UPDATE.Mită de 94.000 euro pentru primarul Clujului. Apostu e propus pentru arestare preventivă

scris de Cristian Vultureanu
3 afisari

UPDATE 17,26. Curtea de Apel Cluj a desemnat un nou complet de judecată pentru a analiza propunerea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă, pentru 29 de zile, a primarului Sorin Apostu, după ce unul din cei trei judecători din completul iniţial s-a abţinut de la judecarea cauzei.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, judecătorul Claudia Ilieş, a declarat, pentru Agerpres, că a fost desemnat un nou complet de judecată şi că urmează să fie judecată speţa. „A fost o abţinere. S-a repartizat dosarul unei doamne judecător care s-a abţinut. S-a admis cererea de abţinere şi s-a repartizat din nou cauza. Nu ştiu de ce s-a abţinut şi informaţiile nu sunt publice”, a precizat Claudia Ilieş.
Ea a menţionat că doi din cei trei judecători ai primului complet au rămas şi că a fost repartizat un judecător doar în locul judecătoarei care s-a abţinut.  Primarul Sorin Apostu a fost prezentat Curţii de Apel Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

———————–

Primarul Clujului Sorin Apostu, un colaborator apropiat al premierului Emil Boc, este acuzat de DNA că a luat mită 94.000 de euro în schimbul încheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto şi de salubrizare.

Sorin Apostu (Agerpres)

Apostu a fost reţinut pentru 24 de ore. El va fi prezentat Curţii de Apel Cluj cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. În sarcina primarului municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.
‘În cursul anilor 2009-2011, în schimbul încheierii unor contracte – de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului local Cluj, respectiv de salubrizare a oraşului – inculpatul Apostu Sorin, în calitatea sa de primar, a pretins şi primit sume de bani totalizând echivalentul în lei a 94.000 de euro. Pentru a se disimula provenienţa şi scopul banilor obţinuţi din actele de corupţie, între firmele care au primit contractele de la primărie şi cabinetul de avocatură al soţiei primarului au fost încheiate contracte de consultanţă juridică fictive, astfel încât sumele de bani au fost încasate prin cabinetul de avocatură al lui Apostu Monica Undina, învinuită în acelaşi dosar’, se precizează într-un comunicat al DNA.

Soţia primarului Sorin Apostu a fost audiată luni după amiază la DNA Cluj de unde a plecat după cinci ore. Ea nu a făcut nicio declaraţie la plecare, urcând direct într-un taxi. Dosarul soţilor Apostu are legătură directă cu cazul vicepreşedintelui CJ Cluj, Radu Bica, care a fost arestat preventiv săptămâna trecută.

Vezi aici cum a fost săltat Apostu de DNA

2 comentarii

Mongstrom 10-11-2011 - 17:55

DD are dreptate cind spune ca USL-ul si PDL-ul sint mina-n mina. Ieri, tot USL-ul a sarit in apararea acestui primar penal. Peste tot se vede cum USL-ul nu e nimic altceva decit barca in care sta pdl-ul. Ponta si Crin, nu sint nimic altceva decit doi sclavi ai lui Basescu.

urbos 10-11-2011 - 18:19

Din pacate se pare ca DD e doar un mancator de cacat, facand jocul lui Basescu, cu sau fara intentie. Chestia cu Ponta si Crin sclavi la Basescu e o idee de cretin.
Cand a luat opozitia apararea astuia? Tot la OTV ai aflat-o si p-asta?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult