Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Mită de un milion de euro? Judecătoare, în atenţia DNA

Mită de un milion de euro? Judecătoare, în atenţia DNA

scris de L.M.
0 afisari

Procurorii DNA au solicitat, vineri, CSM – Secţia pentru judecători avizul pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a judecătoarei Veronica Cîrstoiu de la la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I penală.

DNA

Mită de un milion de euro? Judecătoare, în atenţia DNA

Ea este acuzată de luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă în dosarul în care fiul acesteia, Florin Cergan, a fost reţinut deja de procurorii DNA pentru complicitate la trafic de influenţă, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale rezultă că persoane interesate în soluţionarea favorabilă a unor dosare penale, aflate pe rolul instanţelor de judecată, prin intermediar, au remis, în mai multe tranşe, sume de bani în cuantum de peste 1.000.000 euro în scopul obţinerii unor soluţii favorabile în cauze penale, transmite Agerpres.

„În acest context, la seara zilei de joi, una din tranşele de bani, în cuantum de 50.000 euro, a fost primită de Florin Cergan pentru a o remite mamei sale Veronica Cîrstoiu. Aceasta, la rândul său, potrivit înţelegerii cu persoanele implicate şi interesate, urma să transmită această tranşă unuia dintre judecătorii învestiţi cu judecarea uneia dintre cauzele respective”, se arată într-un comunicat al DNA.

Sursa citată precizează că procurorii, cu această ocazie, au procedat la constatarea infracţiunii flagrante. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu lucrători din cadrul Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Generale Anticorupţie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult