Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Mită la BAC. Directoare, condamnată la 3 ani de închisoare

Mită la BAC. Directoare, condamnată la 3 ani de închisoare

scris de D.P.
0 afisari

Fosta directoare a Liceului „Dimitrie Bolintineanu” din București, a fost condamnată la trei ani închisoare cu suspendare și la 100 de zile de muncă în folosul comunității. Costica Vărzaru a fost implicată în dosarul „Mită la Bac”, din vara lui 2013.

costica

Fosta directoare a Liceului „Dimitrie Bolintineanu”.

Scandalul fraudării examenului de bacalaureat de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală a izbucnit pe 1 iulie 2013, chiar în ziua în care se desfăşura proba scrisă la limba şi literatura română. Zeci de procurori şi poliţişti au descins în şcoală cu puţin timp înainte de încheierea examenului. Aveau informaţii că unii dintre profesori şi directoarea liceului ar fi cerut bani în schimbul subiectelor de la examen.

Profesorii au fost duşi cu autobuzul la audieri. La percheziţii, anchetatorii au găsit asupra examinatorilor 10 mii de lei pe care nu-i puteau justifica, 16 copii după rezolvarea subiectelor la proba de limba română şi lista candidaţilor care plătiseră pentru acest „serviciu”. Imediat, comisia de examinare a fost schimbată, iar conducerea liceului a fost demisă. Directoarea liceului, Costica Vărzaru, arestată preventiv, a admis că a aranjat la inspectorat să fie delegaţi anumiţi profesori în comisia de supraveghere.

În ultima zi de examen, poliţiştii au venit cu două autocare pentru a duce la audieri aproximativ 100 de absolvenţi. Părinţii lor au reacţionat violent.

La ultimul termen de judecată, procurorii ceruseră instanţei condamnare cu executare. Tot atunci, fosta directoare a cerut să fie reaudiată şi a recunoscut că a strâns bani pentru ca absolvenţii de la liceul pe care îl conducea să obţină note mai mari la examenul maturităţii.

Decizia justiției nu este definitivă, a fost pronunțată în primă instanță și va putea fi contestată atât de Parchet, cât și de fosta directoare. Curtea de Apel din București este instanța care va pronunța decizia definitivă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult