Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE – Mită la Universitatea “Ovidius”. Rectorul Tiberius Epure, reţinut

UPDATE – Mită la Universitatea “Ovidius”. Rectorul Tiberius Epure, reţinut

scris de M.I.
7 afisari

UPDATE – Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus reţinerea lui Tiberius-Dănuţ Epure, rector al Universităţii ‘Ovidius’ din Constanţa, urmând a fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, se arată într-un comunicat al DNA postat marţi seara pe site-ul instituţiei.

Alături de acesta a mai fost reţinut un alt inculpat, Stere Tala, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la luare de mită. Tiberius Epure este acuzat de trei infracţiuni de luare de mită.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale a rezultat că, în cursul lunii august 2012, inculpatul Epure, în calitate de rector, a primit de la o persoană, prin intermediar, suma de 1.000 euro, pentru a facilita admiterea fiicei acesteia la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii ‘Ovidius’, pe un loc destinat cetăţenilor străini.

De asemenea, în iulie 2013, Tiberius Epure a pretins, atât direct cât şi prin intermediar, de la două persoane, suma totală de 9.000 de euro pentru a pune la dispoziţia unor candidaţi la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs.

„Din banii pretinşi în luna iulie 2013, inculpatul a primit suma de 4.000 de euro, după care a remis unuia dintre candidaţi subiectele şi rezolvările acestora la disciplinele biologie şi chimie. În acest demers, de pretindere şi primire a sumei de 4.000 de euro, Tiberius Epure a fost ajutat de inculpatul Stere Tala, care a intermediat relaţia cu persoana care a dat suma de bani”, se arată în comunicatul DNA.

În cauză, procurorii efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Biroul rectorului Universităţii „Ovidius” din Constanţa, Tiberius Epure, a fost sigilat de procurorii anticorupţie, susţin surse judiciare, care precizează că profesorul ar urma să fie adus la DNA – Structura Centrală, pentru a fi audiat într-un caz de luare de mită.

Tiberius Epure

Tiberius Epure, rectorul Universitatii Ovidius

Potrivit surselor citate, biroul rectorului Universităţii „Ovidius” din Constanţa, Tiberius Epure, a fost sigilat de procurorii anticorupţie.

Sursele judiciare susţin că,  Tiberius Epure va ak’junge DNA – Structura Centrală, unde ar urma să fie audiat într-un dosar de luare de mită.

1 comentariu

UnUL 30-07-2013 - 23:23

Canalii ca individul ăsta dezonorează numele de dascăl.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult