Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Mita pentru Aristotel Căncescu, mascată de anunțuri TV

Mita pentru Aristotel Căncescu, mascată de anunțuri TV

scris de C.F.V.
3 afisari

Informații noi în dosarul șefului CJ Brașov. Urările de sărbători difuzate la o televiziune ar fi fost folosite ca paravan pentru mita lui Aristotel Căncescu.

Mita pentru Aristotel Căncescu, mascată de anunțuri TV.

Mita pentru Căncescu, mascată de anunțuri TV.

Procurorii anticorupție au informații ce arată că urările, în fapt publicitate cumpărată de firma Ramb Sistem la o televiziune locală controlată tot de Aristotel Căncescu, reprezenta contravaloarea ajutorului dat de Aristotel Căncescu acelei societăți pentru a câștiga contracte pentru reabilitarea unei baze sportive și a unui teren de sport a unui liceu.

Potrivit procurorilor, DNA, planurile lui Aristotel Căncescu erau cunoscute de Daniel Zamfir, deputat PNL. Numele acestuia apare în interceptări, potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă a şefului CJ Braşov.

Procurorii au mai stabilit că Aristotel Căncescu se pregătea să acorde preferenţial contractul pentru reabilitarea Spitalului Judeţean Braşov.

Licitaţia de 19 milioane de euro, pentru reabilitarea Spitalului Judeţean Braşov, a fost câştigată de o firmă, dar a fost atribuită alteia, după ce preşedintele CJ Braşov ar fi dispus comisiei de licitaţie să anuleze rezultatul. Este doar una dintre neregulile pentru care procurorii anticorupţie îl acuză pe Aristotel Căncescu. Anchetatorii mai spun şi că un contract de reabilitare a drumurilor, negociat la 9 milioane de lei, a costat în final 100 de milioane.

Președintele CJ Brașov Aristotel Căncescu a fost reținut luni seara de către procurorii DNA după mai bine de șase ore de audieri, fiind suspecat de acte de corupție în ceea ce privește atribuirea unor contracte pentru lucrări publice. Și managerul public al județului Radu Ispas, a fost reținut luni seara, urmând ca, marți, Înalta Curte de Casație și Justiție să se pronunțe în acest caz.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult