Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei MJ vrea ca Inspectia Judiciara a CSM sa fie subordonata Parlamentului

MJ vrea ca Inspectia Judiciara a CSM sa fie subordonata Parlamentului

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Pana la data de 1 iulie 2010, Strategia de dezvoltare a Justitiei ca serviciu public va fi supusa spre aprobare Guvernului. Aceasta strategie stabileste o serie de obiective si masuri pentru rezolvarea problemelor si vulnerabilitatilor din sistemul judiciar.


Printre obiective se numara perfectionarea legislatiei-cadru aplicabile in sistem prin ajustarea legilor justitiei, unificarea practicii judiciare, atragerea de fonduri europene pentru finantarea corespunzatoare a sistemului, imbunatatirea cadrului legal vizand exercitarea unor profesii precum cea de avocat, expert, practicieni in insolventa, executori judecatoresti, notari experti etc.
Dar una dintre cele mai importante modificari se refera la inspectia judiciara, pe care MJ, prin aceasta noua strategie, doreste sa o scoata din structura Consiliului Superior al Magistraturii si sa o duca la Parlament. Aceasta masura este cuprinsa la capitolul ”Consolidarea capacitatii si responsabilitatii CSM unde se arata: ”Consolidarea profilului de independenta si impartialitate al Inspectiei Judiciare – se va analiza posibilitatea organizarii sale ca institutie autonoma si independenta de orice alta autoritate, in coordonarea/sub supravecherea Parlamentului – supravegherea s-ar putea realiza pe baza rapoartelor periodice de activitate”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult