Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Mona Pivniceru – AMR ii cere lui Basescu sa o respinga pe noua sefa a Inaltei Curti

Mona Pivniceru – AMR ii cere lui Basescu sa o respinga pe noua sefa a Inaltei Curti

scris de Ziua Veche
22 afisari

Asociatia Magistratilor din Romania, prezidata de judecatoarea Mona Pivniceru, i-a cerut vineri, in scris, lui Traian Basescu sa nu o numeasca in functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie pe judecatoarea Doina Livia Stanciu, desemnata recent pentru aceasta functie de catre Consiliul Superior al Magistraturii.

 

Este pentru prima data cand o asociatie profesionala a magistratilor se opune numirii unui sef la instanta suprema. Motivul invocat de AMR este acela ca Hotararea CSM nr. 165 din 25 februarie 2010 prin care Doina Livia Stanciu a fost desemnata pentru presedintia instantei supreme a fost semnata de presedintele CSM, Florica Bejinaru, care si-a dat si votul pentru aceasta alegere. Or, AMR reaminteste ca a atacat cu recurs hotararea CSM din ianuarie 2010, prin care s-a ales actuala conducere a CSM , pe motiv ca Florica Bejinaru nu poate fi presedinte al CSM datorita proastei ei reputatii. Mai precis pentru colaborarea ei din trecut cu Securitatea, colaborare care, conchide Mona Pivniceru,  afecteaza grav imaginea autoritatii judecatoresti. AMR l-a informat pe seful statului ca potrivit art. 20, alin. 2, din Legea contenciosului-administrativ, simpla declarare a recursului suspenda de drept executarea actului atacat, pana la solutionarea recursului. Astfel, subliniaza AMR, “d-na judecator Florica Bejinaru este suspendata de drept, ope legis, pana la solutionarea irevocabila a recursului”. Ca atare, presedinta CSM Florica Bejinaru nu avea dreptul sa semneze nicio hotarare in numele Consiliului, actele acesteia fiind lovite de nulitate absoluta, deci inclusiv Hotararea CSM nr.165 din 25 februarie 2010 prin care a fost desemnata noua sefa a Inaltei Curti. Motivatia integrala din scrisoarea AMR catre Traian Basescu o puteti lectura aici. Recursul AMR se afla in prezent pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (dosar 618/3/2010 – Sectia contencios-administrativ).

Barbulescu ramane presedinte interimar

Conflictul AMR – CSM va mai dura pana cand instanta suprema va solutiona recursul mai sus aminit. Pana atunci, judecatoarea Lidia Barbulescu va ramane in continuare presedinte interimar al instantei supreme, chiar daca Traian Basescu a refuzat numirea ei pe respectiva functie.CSM a luat joi decizia prelungirii interimatului Lidiei Barbulescu, pana cand Traian Basescu va emite decretul de numire a unui nou presedinte la instanta suprema.

0 comentariu

fanel s. 28-04-2010 - 17:54

lacul vacaresti, da, astept si io de vreo trei ani. nimic. porcii aia de la mediu n-au facut pana acum nimic, poate de-acu incolo…dar cred ca si copiii mei o sa faca santuri pe la minister ca sa primesc inapoi un hectar de lac. mi-e scarba de tot si de toti! sa mai cred in ceva? doar visez, visez, visez…….

senatoru 29-04-2010 - 04:58

sa le fie rusine astora din camera deputatilor, cum au facut cu legea cea noua a ANI. Fusese respinsa pentru ca multe articole sunt neconstitutionale si veti vedea daca va ramane asa ca iar vom avea probleme…si iar va trebui sa sa faca o lege pe cenunchi. Imberbul ala de Horia Georgescu-politistul ce cauta sa-i suiere in urechiuse Robertei? Sa refaca votul nu? Slugile……..

bughy 02-06-2010 - 12:13

O persoana speciala…rare persoanele de genul domnului Marcu in Romania. Trebuie sa invatam sa apreciem persoanele ce le avem printre noi si sa uitam de lipitorii de afise. Multa bafta in tot ceea ce realizati

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult