Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Mona Pivniceru s-a retras din completul care va judeca recursul lui Voicu

Mona Pivniceru s-a retras din completul care va judeca recursul lui Voicu

scris de Ziua Veche
15 afisari

.Recursul declarat de senatorul Catalin Voicu impotriva hotararii de arestare preventiva pentru 30 de zile, va fi solutionat vineri, la orele 10, de catre Completul de 9 judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Completul va fi prezidat de Anton Pandrea, seful Sectiei penale si membru al CSM. Ceilalti judecatori desemnati sunt: Traian Gherasim, Victor Camenita Pasca, Niculina Alexandru, Angela Dragne, Nela Petrisor, Adriana Chioseaua, Ionel Barba si Mona Pivniceru, presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), promovata recent la Inalta Curte de catre CSM.


 

Surse judiciare ne-au confirmat ca judecatoarea Mona Pivniceru a formulat o cerere de abtinere, motivand ca, in calitatea sa de presedinte al AMR, a facut o serie de declaratii publice pe tema acestui dosar, fata de care si-a exprimat pozitia personala, fapt ce ar echivala cu o antepronuntare. Mona Pivniceru a recunoscut de altfel, in mod public, ca scandalul Voicu o afecteaza direct, intrucat presedintele de onoare al AMR – judecatoarea Viorica Costiniu este sotia unuia dintre judecatorii cercetati de DNA in acest caz, respectiv a presedintelui Sectiei civile a Inaltei Curti, Florin Costiniu. Nu se stie insa daca cererea de abtinere a judecatoarei Mona Pivniceru va fi admisa sau nu ori cu cine anume va fi inlocuita daca ii va fi admisa. Cererea de abtinere va fi solutionata abia vineri la prima ora, cu putin inainte de judecarea recursului.

 

 

Procesul de vineri va supune instanta suprema la un adevarat test de integritate in fata opiniei publice, datorita faptului ca doi dintre judecatorii acuzati de DNA ca au avut legaturi cu senatorul Voicu, provin de la aceasta instanta: Florin Costiniu si Cristian Jipa. In alta ordine de idei, spre deosebire de judecata de la fond, unde s-a decis arestarea lui Voicu si care a fost secreta, judecata in recurs va fi publica. Este de asteptat ca din disputa dintre senatorul Voicu si procurorii de sedinta (Mariana Alexandru si Lucian Papici de la DNA) sa reiasa aspecte care sa faca deliciul publicului ori sa aduca noi informatii de prima mana din acest urias scandal.

Tot vineri, Inalta Curte va judeca si recursul impotriva masurii arestarii preventive, declarat de vicepresedintele Judecatoriei Petrosani, Valentin Popoescu, arestat miercuri de catre Curtea de Apel Alba Iulia, pentru fapte de coruptie.

0 comentariu

pompiliu bota 30-04-2010 - 17:52

DAR PROCURORII CARE ARESTEAZĂ PE NEDREPT DE CE NU SUNT ARESTAŢI?

Caracatita 30-04-2010 - 18:04

Alesi interlopi !

Condu Valentin Laurentiu !

Taciturn, cu capul plecat, ocolidu-ti privirea, fostul mecanic auto Condu Valentin Laurentiu iti rapeste usor ani din viata. Acest animal „politic” de de doi bani, nu are constiinta ! El are constiinta banilor obtinuti usor. Zeci de familii din Dobroesti, prin fiecare famile traieste drama a cate doua pana la cinci procese privind terenuri furate sau date altora de catre banda organizata condusa de acest primar.

La treizeci si cinci de ani conduce masini de zeci de mii de euro, el si viceprimarul. El, Condu Valentin Laurentiu, are o avere cu multe cifre in milioane de euro. Are camioane de tonaj greu, firma de salubritate care deserveste comuna a carui stapan se considera. Are afaceri cu asfaltatorii, cu retelele de maxi taxi, cu chinezi si Dragonul Rosu, are primarul … caci buzunarul lui si a celor de deasupra sa, nu se mai satura ! El reprezinta un varf al monstruasei caracatite care sugruma Romania. Viceprimarul este o huiduma de 1.90 m, cu tupeu, care il pazea in madatul anterior.

Caracatita 30-04-2010 - 18:05

Comuna Dobroesti este situata ca o alveola in Bucuresti, intre Spitalul Fundeni si Soseaua Pantelimon sect. 2, Bucuresti. Terenurile intravilane si extravilane ale acestei comune depasesc valoarea de 1 miliard de euro.
Pe teritoriul acestei comune se afla Dragonul Rosu, cel mai mare supermarket din sud estul Europei. Aici au interese si grupul Niro.

Comuna Dobroesti a avut terenuri pentru retrocedare proprietarilor in valoare de sute de milioane de euro ! Multe din aceste terenuri nu au ajuns la proprietarii de drept. In aceasta Primarie exista un brat al caracatitei gulerelor albe, a crimei organizate, printre care functionara responsabila cu arhiva si registrele agricole, sefa contabila din departamentul de taxe si impozite si sefa departamentului resurse umane.

Jupân mare peste toate acestea a fost si este, Primarul Condu Valentin Laurentiu si de la el in sus, multi altii din institutiile statului care au fost cadorisiti cu terenuri, acestia protejand pe primar. Viceprimarul, un executat, este fostul pazitor al primarului Condu Valentin Laurentiu in legislatura trecuta. Apa si gazele in com. Dobroesti au constituit o sursa de venituri ilegale, acestea fiind introduse ilegal pentru ca ele sa devina afaceri capusa ! Infractionalitatea si incalcarea legii de catre primar este un mod de a conduce Primaria Dobroesti.

Un locuitor al comunei Dobroesti.

Dobroesti 13-05-2010 - 10:08

Condu Valentin Laurentiu, Primar P.S.D., interlop si pervers care plange la TV !

Acest primar de fapt este cel care acopera oala cu rahat, jaful de terenuri, mai ales in cel privesc pe fostul primar timp de opt ani, actualmente consilier judetean, Georgescu Tudor care are relatii printre JUDECATORI. Acesta o are pe fina s-a, Ungureanu Cristina, ca secretara a primarului Condu Valentin Laurentiu, primari care impreuna au grija sa nu rasufle nimic in ceea ce privesc aceste jafuri. Implicat in aceasta activitate infractionala este si Matusa Niculina, resposabila de registrele agricole. Aceasta individa, a lucrat si lucreaza cu arhiva in folosul celor enumerati, fiindca ea cunoaste bine situatia, activand la Primarie inca inainte de 1990 ! Dumitrescu Ionica este un alt diavol care scolita bine in spagile comuniste, lurand in primarie de 35 ani, cu camioanele de mare tonaj ale primarului Condu Valentin Laurentiu si relatiile consilierului judetean Georgescu Tudor, a sprijinit jaful acestei comune, foarte bogate cadva, comuna lipita de Bucuresti !
Condu Valentin Laurentiu la 35 de ani, dintr-o frizerie 2m/2m situata in centrul comunei care tunde doua persoane pe zi, a scos prin Primarie:
– Cateva camioane de mare tonaj cu care cara pamant si astupa izlazul comunal de multe hectare ca sa il faca cadou spre a lui buzunare !
– Masini scumpe de zeci de mii de euro. – Vile si multe milioane, multe hectare pe la neamuri si cunoscuti. Banda mafiota neagra, care ia, baga in buzunar si suflete de copii.
– Un viceprimar garda personala care acum sta inchis in locul lui !
– Fost mecanic auto care spala sticle in curtea unora care faceau alcol in garaj, pana in anul 2000. Condu Valentin Laurentiu o fata mascata interfata a lumii interlope ! Acesta va trebui spre invatare de minte sa nu mai sechestreze procurori sa plece intr-o vacanta mai indelungata spre luare aminte, pentru altii !

Dobroesti 13-05-2010 - 10:11

Condu Valentin Laurentiu la 35 de ani, dintr-o frizerie 2m/2m situata in centrul comunei care tunde doua persoane pe zi, a scos prin Primarie:
– Cateva camioane de mare tonaj cu care cara pamant si astupa izlazul comunal de multe hectare ca sa il faca cadou spre a lui buzunare !
– Masini scumpe de zeci de mii de euro. – Vile si multe milioane, multe hectare pe la neamuri si cunoscuti. Banda mafiota neagra, care ia, baga in buzunar si suflete de copii.
– Un viceprimar garda personala care acum sta inchis in locul lui !
– Fost mecanic auto care spala sticle in curtea unora care faceau alcol in garaj, pana in anul 2000. Condu Valentin Laurentiu o fata mascata interfata a lumii interlope ! Acesta va trebui spre invatare de minte sa nu mai sechestreze procurori sa plece intr-o vacanta mai indelungata spre luare aminte, pentru altii !

condu 15-05-2010 - 15:17

Pentru o Romanie curata dar si pentru idioti ca tine muncesc fara norma eu si viceprimarul de care spui.ori esti orb ori rau intentionat sau mai degraba nesimtit sa nu spui de toate cele bune ,care nu sint putine, muncite de noi.prieten retardat,frustrarea ta o inteleg dar nu pot sa te ajut nu vreau sa o fac ,eu vreau sa ii ajut pe cei care ,ei insasi fac ceva pentru sine .tu te-ai nascut traiesti si vei muri degeaba. atit poti tu ,sa arunci cu mizerie ,sa rupi din tine si sa arunci peste tot.pentru tine si alti ca tine:N-AM FOST MECANIC AUTO ,NU AM FRIZERIE,PLATESC LEASING LA CAMIOANE,NU AM ALTA CASA SI…MAI STII CEVA?!SAU MAI BINE LASA ”FA TE MIC SI DU-TE ACASA”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult