Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Monica Macovei: Există o problemă cu judecătorii ÎCCJ

Monica Macovei: Există o problemă cu judecătorii ÎCCJ

scris de Ziua Veche
2 afisari

Dosare cu politicieni pe teme de fraudă, corupţie sau furt sunt blocate de aproximativ patru ani, ceea ce demonstrează că există o problemă în justiţie în legătură cu judecătorii Înalţii Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), a susţinut joi europarlamentarul PDL Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei.

Avem o problemă cu ce se întâmplă în justiţie şi mă refer la judecători de la Înata Curte de Casaţie şi Justiţie, unde cazurile cu politicieni pentru corupţie, fraudă, jaf zac acolo”, a afirmat Macovei, citată de Mediafax, adăugând că sunt dosare blocate de peste patru ani, fără să a avea o judecată de fond. Ea a citat dintr-o listă, apărută în presă, în care apar nume de politicieni şi oameni de afaceri despre care se spune că au dosare blocate la ÎCCJ: Copos, Mihăilescu, Patriciu, Voiculescu, Remeş, Falcă şi Manţog.

Dacă un judecător nu intră pe fondul unui dosar un an, doi, trei este inadmisibil că nu îl trage nimeni de mânecă, este inadmisibil să nu-l întrebe cineva de ce face asta, de ce nu a făcut. Sigur că inculpatul doreşte amânarea cauzei, dar judecătorul nu este pus acolo să facă ce vrea inculpatul”, a adăugat Monica Macovei.

0 comentariu

Victor Radulescu 12-05-2010 - 21:32

… iar prostul de grija altuia, spune un vechi proverb romanesc.
Nu sunt locuri de munca pentru romanii din tara, dar redactia dvs. se ingrijoreaza de soarta celor care l-au votat pe basescu (cu b mic) in procent de peste 90% …
Sa se spele pe cap cu cetatenia oferita drept mita electorala de porcii portocalii!
Poate ca lor le tine de foame, ca noua nu. Dar din pacate parerea unor romani de mana a doua a contat mai mult.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult