Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Motivarea arestarii lui Vantu: Insistenta infractionala evidenta si fapte de o gravitate extrema. Vezi aici tot documentul

Motivarea arestarii lui Vantu: Insistenta infractionala evidenta si fapte de o gravitate extrema. Vezi aici tot documentul

scris de Ziua Veche
2 afisari

Popa si VantuIn motivarea arestarii pentru 29 de zile a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, judecatorii Tribunalului Bucuresti sustin ca infractiunile retinute an sarcina inculpatilor inculpatilor sunt de o gravitate extrema, iar din actele cauzei rezulta ca lasarea lor an libertate ar avea urmari imediate si indirecte asupra ordinii publice. Judecatorii sustin ca judecarea lui Vantu in stare de libertate ar reprezenta un pericol pentru ordinea publica, transmite Realitatea.net.

„Analiza actelor probatorii ale cauzei demonstreaza ca lasarea in libertate a inculpatilor ar prezenta un pericol concret pentru ordinea publica. Trebuie avuta in vedere rezonanta acestor fapte indreptate impotriva infaptuirii justitiei, la care se adauga sentimentul de insecuritate creat in randul colectivitatii. Acestea sunt elemente de natura a naste temerea ca organele judiciare nu reactioneaza eficient ampotriva unor persoane anvinuite de savarsirea unor infractiuni de o gravitate deosebita”, se arata an motivarea arestarii pentru 29 de zile a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, data publicitatii luni de Tribunalul Bucuresti.

Magistratii sustin ca „Cercetarea an stare de libertate a celor acuzati ca sprijina material si moral un condamnat definitiv la executarea unei pedepse de 15 ani inchisoare, pentru comiterea unor infractiuni ce au generat prejudicii imense sutelor de mii de victime devin circumstante ce ar putea incuraja si alte persoane sa comita infractiuni. In plus, in cauza, inculpatii sunt cercetati de mai multe luni pentru aceste fapte  si li s-a aplicat masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara si cu toate acestea au continuat sa acorde ajutor condamnatului.”

Mai mult „gravitatea si periculozitatea crescuta a faptelor este determinata si prin analiza mijloacelor pe care le-au folosit. Astfel, insistenta infractionala este evidenta. Daca pana in luna decembrie 2009 au zadarnicit executarea pedepsei de catre condamnatul Popa Nicolae, dupa arestarea acestuia, in ciuda masurilor preventive aplicate au identificat metode si posibilitati cat mai ascunse pentru a da aparenta de respectare a masuri procesuale sub puterea careia se aflau, dar si pentru a gasi nisele prin care sa continue demersul ilegal.”

„Incontestabil, masura privarii de libertate reprezinta o masura extrema, dar la fel de incontestabil este si faptul ca infractiunile retinute in sarcina inculpatilor sunt de o gravitate extrema,  iar din actele cauzei rezulta ca lasarea lor in libertate ar avea urmari imediate si indirecte asupra ordinii publice. Faptul ca exista indicii rezonabile ca s-a comis infractiunea de favorizare a infractorului, cu consecinte deosebit de grave prin urmari, respectiv prin asigurarea conditiilor pentru sustragerea de la executarea unei pedepse definitive de 15 ani inchisoare a condamnatului Popa Nicolae  genereaza o periculozitate sporita”, subliniaza judecatorii.

Vezi aici tot documentul.

0 comentariu

Corcodel de Parpange 10-05-2010 - 14:11

I N C O R P O R E !

oblioo 10-05-2010 - 16:36

Basescu si Boc se tem de romanii patrioti, care nu sunt cozi de topor ai dusmanilor Romaniei, membri ai PDL

sorge 10-05-2010 - 16:42

Problema este alta si este pur personala ,nu are nimic de a face cu Romania .
Cine va face listele parlamentare pt alegerile din 2012,pt ca dupa cum stim Basescu mai are puetere[teoretic]pina in 2013 ,dar nu va mai face el listele pt PDL.
Toti se gindesc la viitor .
Au intirziat prea mult .

Rasputin 10-05-2010 - 19:34

…în documentele ONU:
– deteriorarea deliberată a condiţiilor de viaţă a unui grup de persoane.
– De la 1 iunie, în România vor fi 4 milioane de pensionari cu o pensie mai mică de 600 lei.

Constituţia României:
– statul este obligat să asigure condiţii decente de viaţă, tuturor cetăţenilor.

io 10-05-2010 - 22:41

Se intilneste la Parlament STRICT cu membrii partidului sau?
Si nu i se pare nimanui ciudat?
Ca de constitutie nu mai poate fi vorba…!

fanariotu 11-05-2010 - 15:56

Boc,Boc,Boc,la poarta tarii
Bate clipa disperarii,
Boala,foametea si lipsa,
Frigul si lumina stinsa.!
N-am avut clipe senine,
Ne-am zbatut doar in nevoi
Pentru ca avem destinul
De umili si de lingai.
Tara-i un taram de vis,
Oamenii sunt truditori,
Doar ca ne-am ales in varf
O sleahta de pradatori.
Desteptati-va cu totii
Luati-va soarta-n maini
ori scapam de acesti pagani,
Ori ne dam mai bine mortii.! ! !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult