Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Motivarea instantei in cazul arestarii asistentei de la Giulesti

Motivarea instantei in cazul arestarii asistentei de la Giulesti

scris de Ziua Veche
28 Afisari

Judecatorul ce a decis arestarea asistentei Florentina Cirstea arata ca aceasta nu si-a indeplinit atributiile de serviciu, parasind in mod nejustificat salonul, iar nesesizand momentul izbucnirii incendiului, nu s-au putut lua masuri de evacuare a bebelusilor in prima faza a declaransarii focului.

Judecatoria Sectorului 6 arata, in motivarea deciziei prin care a dispus arestarea preventiva a asistentei Florentina Cirstea, ca aceasta a avut atitudine oscilanta, incercand sa acrediteze ideea ca a parasit salonul fiind vorba de un caz de forta majora, insa o martora a spus ca a discutat probleme personale in „salonul de cezariene”.

 

„Consecinta acestei incalcari a indatorilor profesionale a fost una extrem de grava avand in vedere ca au decedat cinci nou-nascuti si alti sase au suferit vatamari grave ale integritati corporale„, se arata in motivarea instantei.

De asemenea, judecatorul a apreciat ca exista probe si indicii temeinice ca asistenta a savarsit fapte de care este invinuita.

„Infractiunile pentru care inculpata este cercetata, in prezenta cauza, sunt infractiuni safarsite din culpa printr-un concurs de imprejurari. Contributia inculpatei, indiferent de cauzele incendiului, fiind una majora, intrucat aceasta, prin nerespectarea indatoririlor de serviciu, nu a depistat declansarea incendiului si nu a asigura posibilitatea salvarii celor 11 bebelusi de la deces, respectiv de la vatamarea corporala grava”, potrivit motivarii, obtinuta de MEDIAFAX.

De asemenea, instanta a apreciat ca asistenta a avut o pozitie oscilanta, initial declarand ca a sesizat existenta unui miros de plastic ars si a unui fasait in timp ce hranea un copil si a iesit pentru a sesiza incidentul, recunoscand, ulterior, ca a lipsit in intervalul de timp in care s-a declansat incendiul.

In declaratia data in fata instantei inculpata declara ca a lipsit pentru a se deplasa la toaleta, aspect confirmat de inregistrarea video, intrand in camera toaletei un minut. Inculpata sustine ca se afla in salonul alaturat, salonul cezariene, initial pentru a-i spune colegei sale ca urmeaza sa lipseasca, insa, mentioneaza cu aceasta ocazie ca aceasta trebuie sa se deplaseze la o interventie chirurgicala lucru care s-a si intamplat (…). Dupa cum se observa, inculpata doreste sa acrediteze ideea ca a parasit salonul pentru o situatie de forta majora si pentru a o ajuta pe colega sa, insa declaratia acesteia este contrazisa de celelate probe administrate in cauza la acest moment, in continuare si in fata instantei, aceasta avand o atitudine partial nesincera„, potrivit motivarii.

Astfel, instanta a apreciat, dupa ce a analizat inregistrarea video, ca asistenta a parasit si a revenit in salonul cezariene inainte ca colega sa sa paraseasca la randul sau aceasta camera, iar aceasta colega – martora in dosar – a declarat ca asistenta Cirstea nu-i solicitase sa o inlocuiasca si ca au discutat probleme personale cu o alta asistenta, martora in dosar, Florea Clementa.

De asemenea, aceeasi martora a spus ca din salonul in care se aflau cele doua asistente nu se puteau auzi eventualele alarme de la salonul de terapie intensiva.

De asemenea, in motivare se mai arata ca asistenta Clementa Florea si-a schimbat declaratia data initial, aratand ca o alta martora in dosar i-ar fi spus sa declare ca asistenta Cirstea se afla la momentul accidentului in salon.

„In prezenta cauza instanta se raporteaza la circumstantele reale de savarsire a infractiunii de ucidere din culpa urmarile produse, numarul victimelor, nou-nascuti lipsiti de aparare, aflati intr-o unitatea sanitara specializata, tocmai ca sa beneficieze de servicii medicale, sentimentul puternic de insecuritate produs in randul opiniei publice si starea de dezaprobare generala cu privire la comportamentul inculpatei, care nu si-a indeplinit indatorile de serviciu si nu a asigurat supravegherea copiilor care se aflau in 16 august in salonul de terapie intensiva”, potrivit motivarii.

De asemenea, judecatorul a apreciat ca „arestarea preventiva a asistentei este necesara pentru buna desfasurare a procesului penal, atata timp cat aceasta a avut o atitudine oscilanta, una dintre martore a revenit asupra unei declaratii anterioare (…); martora a mentionat ca refuza sa declare daca i s-a sugerat de catre o persoana sa omita detalii referitoare la accident”.

Totodata, instanta arata ca are convingerea ca lasarea in libertate a asistentei Cirstea „prezinta un pericol concret pentru ordinea publica, iar masura privarii de libertate este adecvata pentru asigurarea bunei desfasurari a procesului penal”.

 

 

0 comentariu

Baaa!!! 09-05-2010 - 15:23

Dea Domnu ca D. Patriciu sa devina foarte curind prim-minisrul Romanie!!!

zeitgeist 09-05-2010 - 21:30

Mişcarea are scopul de a începe o tranziţie globală pentru un design nou social si durabil numit Economia Bazata pe Resurse . În sprijinul acestui fapt, Mişcarea Zeitgeist este angajată în răspândirea conştientizării in masa prin dezvoltarea a mai multor materiale mass-media educative în cadrul proiectului, să faciliteze înţelegerea globală a obiectivelor sale, precum şi încurajarea activismului de informare din intreaga lume.

Zeitgeist înseamnă „spiritul unei epoci şi a societăţii sale”. Aceasta descrie atmosfera morală, intelectuală, culturală, etică şi climatul spiritual al său, de asemenea, o tendinţă a unei epoci.
Miscarea Zeitgeist este braţul activist al Proiectului Venus.

Miscarea Zeitgeist nu este o miscare politica, nu ţine cont de noţiuni divizionare, cum ar fi naţiuni, guverne, rase, religii, apartenenţe de orice natură sau clase sociale.
Este important să se înţeleagă că totul în viaţă este o progresie naturală, trebuie să recunoaştem, de asemenea, că specia umană are capacitatea de a incetini drastic progresul şi a paraliza evoluţia, prin intremediul structurilor sociale. Lumea care o vedem astăzi, plina de război, corupţie, elitism, poluare, sărăcie, boli epidemice, încălcarea drepturilor omului, inegalitate, discriminare şi criminalitatea este rezultatul acestei paralizii.

D.Datcu 10-05-2010 - 01:34

Patriciu sa-si plateasca mai intai datoriile la stat pe care le are.Pana la urma individul asta nu este decat un hot care ar fi trebuit sa fie de mult in inchisoare.

Mihail Corina 10-05-2010 - 08:38

FF intersant

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS