Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Narco-teroriştii prinşi la Bucureşti rămân în arest

Narco-teroriştii prinşi la Bucureşti rămân în arest

scris de M.A.
114 Afisari

Cetin Aksu şi Siavosh Henareh, narco-teroriştii reţinuţi în România, în colaborare cu DEA, rămân în arest.

Siavosh Henareh

Siavosh Henareh

Cetăţeanul turc şi cel iranian, arestaţi la Bucureşti în baza cererii de extrădare a SUA, fiind acuzaţi de conspiraţie la import de narcotice în Statele Unite, furnizarea de sprijin material unei organizaţii teroriste străine şi la transferul de rachete antiaeriene, rămân în arest, a decis ICCJ.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul celor doi faţă de măsura arestării provizorii în caz de urgenţă, în vederea extrădării către Statele Unite ale Americii, luată de Curtea de Apel Bucureşti, menţinând astfel această hotărâre, transmite Mediafax.

Parchetul Curţii de Apel Bucureşti (CAB) a solicitat instanţei arestarea provizorie în caz de urgenţă, în vederea extrădării către Statele Unite ale Americii a lui Cetin Aksu, cetăţean turc, născut la 31 martie 1962, şi a lui Siavosh Henareh, cetăţean iranian, născut la 23 august 1957, „urmăriţi internaţional pentru punerea în executare a mandatului de arestare emis la data de 14 iulie 2011 de către Tribunalul Districtual de Sud New York, pentru conspiraţie la import de narcotice în SUA, conspiraţie la furnizarea de sprijin material unei organizaţii teroriste străine, conspiraţie la posesia şi transferul de rachete antiaeriene, respectiv infracţiuni prevăzute de Titlul 21 din Codul penal al Statelor Unite ale Americii (…), infracţiuni pentru care pedeapsa maximă este închisoarea pe viaţă”.

În urmă cu o săptămână, Curtea de Apel Bucureşti a luat în discuţie cererea Parchetului de a fi arestaţi provizoriu, de urgenţă, cei doi urmăriţi internaţional, în vederea extrădării acestora, începând cu data de 26 iulie şi până la data de 23 august, perioadă necesară continuării procedurii judiciare a cererii de extrădare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS