Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Năstase, atac la Gitenstein cu DNA, Macovei şi Convenţia de la Viena

Năstase, atac la Gitenstein cu DNA, Macovei şi Convenţia de la Viena

scris de M.A.
2 afisari

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a lansat un atac dur la adresa ambasadorului SUA în Romania, Mark Gitenstein, mergând până la invocarea încălcării Convenţiei de la Viena.

mark_gitenstein

Mark Gitenstein (foto:Agerpres)

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, săptămâna trecută, într-o emisiune tv, că ar fi greu de găsit o persoană mai potrivită decât şeful DNA, Daniel Morar, pentru funcţia de procuror general al României. Ulterior, vicepreşedintele PDL Monica Macovei a apreciat, într-o conferinţă de presă, că ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, are tot dreptul să fie interesat de DNA. „Are tot dreptul să facă astfel de comentarii: Departamentul de stat al SUA a finanţat atât DIICOT cât şi DNA, adică Parchetele specializate pe crimă organizată şi corupţie. Sigur că îi interesează de investiţia lor, în sens de eficienţă. Investitorii străini sunt interesaţi să nu fie corupţie în România, cu care luptă DNA, la nivel de investigaţii. Toate aceste motive sunt absolut suficiente pentru aceste declaraţii”, a spus Monica Macovei.

Potrivit declaraţiilor făcute de Adrian Năstase la The Money Channel, atitudinea ambasadorului SUA în privinţa DNA încalcă articolul 41 din Convenţia de la Viena, fiind în al doilea rând o chestiune de demnitate. În opinia acestuia, declaraţiile făcute de ambasadorul SUA şi felul în care acestea sunt folosite de democrat-liberala Monica Macovei, „care a dezvoltat în ultima vreme o retorică de ură şi încrâncenare”, nu-i fac bine ambasadorului „care are de pierdut” chiar şi în relaţia publică.

„Mi se pare totuşi că, la un moment dat, ar trebui cineva să-i spună d-lui ambasador că nu poţi să mergi în public să faci anumite afirmaţii”, a afirmat Adrian Năsatse, care a continuat: „nu poţi să mergi la guvern să transmiţi nişte lucruri, poţi eventual să ceri o audienţă. Sunt nişte lucruri pe care noi le acceptăm cu o uşurinţă extraordinară. Cred că Departamentul de Stat (n.red. – al SUA) are nemumărate alte priorităţi şi nu cred că sunt foarte atenţi la ceea ce se întâmplă aici. Această atitudine face rău percepţiei românilor în legătură cu ceea ce se întâmplă în SUA„.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a citat din articolul 41 al Convenţiei de la Viena conform căruia, fără prejudiciul comunităţilor lor, diplomaţii au datoria de a respecta legile şi regulile statului acreditat, iar toate problemele oficiale tratate cu statul acreditat trebuie să fie tratate cu Ministerul de Externe al statutului acreditat sau prin intermediul său.

7 comentarii

kapa 21-05-2012 - 21:17

inainte comunistilor li se revenea tot ,daca au vazut (dupa’89) ca nu mai au acces la miere au inceput sa fure,normal ca de la popor,au facut legi in acest sens,iar tiganilor atat le-a trebuit,au inceput sa fure in aceasta tara comunistii si tiganii,povestea continua ,nu s-au inteles pe prada s-an infintat lumea interlopa compusa din tiganii bagati in fata iar spatele e asigurat de cei ce ne-au condus , ne conduc si vreau sa ne conduca,pacatul nostru e ca suntem indiferenti nu lasi si ff, usor manipulabili,fara a ne gandi la consecinte.stau si ma gandesc ca daca ar veni un regim comunist care ar promova etatizarea averilor ,primii care ar sari in sus ar fi liderii de sindicat si psd -ul.eu gandesc fff,rar.

Mache 21-05-2012 - 21:39

Abia acum a inceput pocitania de Nastase sa se teama cu adevarat. Cat erau Boc si Ungureanu la putere avea macar speranta ca victoria USL-asa ii va salva in final pielea rpecum cavaleira aparuta in ultima clipa in western-urile copilariei noastre 😉 .

Deja reazlizeaza ca licheaua de Ponta il va sacrifica fara nici o ezitare si remuscare pe cel ce l-a scos la lumina din mocirla originala. Ponta o fi el tampit, dar intelege ca daca vrea sa supravietuiasca infrangerii la alegerile din toamna trebuie sa scape de o buna parte din „greii” PSD-ului. Iar Nastase e cel mai periculos dar in acelasi timp si cel mai vulnerabil – datorita condamnarii definitive pe care o are prercum si datorita faptului ca mai are procese penale pe rol care-i pot aduce noi condamnari. Deci e o victima aproape sigura.

Nastase incearca de pe acum sa-si zideasca imaginea de martir socialist, victima a imperialismului agresiv american. Tot asa cum in 2004 a explicat infrangerea sa si a PSD in alegeri prin faptul ca „americanii nu l-au vrut” 😉 acum da tare cu guitul la ambasadorul american. Daca-l umfla si baga la zdup va zbiera din nou ca tot americanii i-au copt-o. 😉

Ce-i intra-devar frumos si atractiv in toata chestia asta e ca indiferent cum se sfarsec lucrurile PSD-ii se sfasie intre ei. Ponta nu are nici cea mai mica sansa sa supravietuiasca unei infrangeri electorale in toamna (indiferent ce sperante are el acum), insa daca in prealabil reuseste sa traga apa dupa cativa din PSD-eii cei mai fetizi sau macar sa le rupa niscai coaste altor PSD-ei de varf, cu atat mai bine. 🙂

Succesrui! Lu’ amandoi!

Ciu Huhu 23-05-2012 - 19:42

Securistule basist pedelist Mache, vad ca continui cu nerusinare sa minti si sa faci diversiuni pe Net!

coco 21-05-2012 - 22:54

acum au inceput lighioanele pdlace (macovei ,lazarei, spanei , prigonii, negoitei, patacurei , placintei, honoriusi , carturei, udrei, cocosei, hoare, talmaci, sulfinei , fluturei, ungurei, botisi , fumurei, tiriaci, pupinc..stietc) sa faca spume…vine tavalugul…nu mai poate fi oprit…duhoarea iese la suprafata…nu mai prostiti pe nimeni…santeti scarbosi…lumea va uraste…DISPARETI!

digital 21-05-2012 - 23:16

limbistul gâtenștain,va pleca la originile lui,iar vrăjitoarea pedalacă va tânji după nostalgia zilelor când acesta,o diviniza!
firea-ți ai dreq de năpârci!

Salut 22-05-2012 - 00:19

„Cred că Departamentul de Stat (n.red. – al SUA) are nemumărate alte priorităţi şi nu cred că sunt foarte atenţi la ceea ce se întâmplă aici. ”

=================

Corect, americanii nu au nici un interes sa-si strice relatiile cu un aliat pentru o miza atat de mica: persoana lui nobody Daniel Morar.

….dar Nastase nu are curaj sa spuna lucrurilor pe nume pana la capat: acest individ nu are nimic in comun cu interesele Americii; el raporteaza in alta parte.

Cticu 22-05-2012 - 13:18

Nu știu ce înțelege autorul articolului prin STAT ACREDITAT. Eu știu însă că acea Convenție de la Viena face vorbire, în schimb, de STATUL ACREDITAR și de STATUL ACREDITANT.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult