Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Năstase sau N0049 la Penitenciarul Rahova

Năstase sau N0049 la Penitenciarul Rahova

scris de A.B.
14 afisari

Adrian Năstase, încarcerat la Penitenciarul Rahova, a fost înmatriculat cu numărul N0049. Numerotarea deţinuţilor se face pentru ca aceştia să primească un card cu poză şi cod de bare.

nastase

foto: rtv.net

Oficialii centrului de detenţie au transmis, vineri, instanţei supreme o adresă de confirmare a incarcerării persoanei condamnate definitiv, Adrian Năstase, şi înmatricularea acestuia cu numărul de ordine N0049/2012. Potrivit Mediafax, procedura de numerotare a deţinuţilor este necesară pentru acordarea cardurilor cu poza deţinutului în cauză şi cod de bare. Totodată acest număr mai reprezintă, potrivit surselor citate, şi numărul de dosar administrativ al deţinutului.  Concret, fiecare deţinut primeşte după finalizarea formelor de încarcerare un card activ , care are la bază un cont de deţinut. Adrian Năstase a primit un astfel de card, în contul căruia familia, precum şi apropiaţii aprobaţi de acesta pe listele de vizitare, pot depune sume de bani pentru fostul premier. Cu cardul respectiv fostul premier poate da telefoane din penitenciar sau poate cumpăra bunuri de la magazinul Penitenciarului Rahova. Adrian Năstase se află în secţia de terapie intensivă a Penitenciarului Spital Bucureşti Rahova, într-o cameră cu două paturi şi grup sanitar propriu, în care se mai află un alt deţinut, au anunţat, marţi seară, reprezentanţii penitenciarului.La primirea în locul de detenţie, fostului premier i-au fost verificate identitatea şi documentele de încarcerare, după care i s-a efectuat un consult medical. Năstase a fost apoi informat cu privire la regulamentul de ordine interioară şi au fost întocmite documentele operative cu ocazia primirii în penitenciar, după care fostul premier a fost repartizat la salon, conform recomandării medicului de gardă. „De asemenea, la internarea în Penitenciarul Spital Bucureşti Rahova sunt avute în vedere recomandările medicilor specialişti care au examinat anterior condamnatul. Dreptul la asistenţă medicală al persoanelor aflate în executarea pedepselor privative de libertate este garantat. Asistenţa medicală în penitenciare se asigură în mod gratuit, ori de câte ori este necesar sau la cerere, cu personal calificat, potrivit legii. Examenul medical se realizează în condiţii de confidenţialitate”, mai precizează sursele citate.

2 comentarii

Aolica 30-06-2012 - 00:57

INTREAGA POPU-LATIE DEPLANGE SITUATIA CU NASTASE
Cum adica o condamnare atat de ridicola, de numai 2 ani?

BULA 30-06-2012 - 02:18

Conducatorul de PLAGIAT al lui Ponta, puscariasul N0049 de la Penitenciarul Rahova, ce parere isi baga de scandalul din ultimul timp ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult