Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE. Naşu fotbalului românesc este la DNA

UPDATE. Naşu fotbalului românesc este la DNA

scris de Șt. C
3 afisari

UPDATE, 14,12. Preşedintele FRF Mircea Sandu a afirmat joi, la ieşirea din sediul DNA, că procurorii anticorupţie au dorit să afle, în afara detaliilor privind declaraţiile sale despre Marian Iancu, informaţii despre comisionul plătit de LPF din drepturile TV ale meciurilor din L1 şi despre procesul de lienţiere.

M-au întrebat de comisionul din drepturile TV, am spus că noi, federaţia, avem o hotărâre a Comitetului Executiv, în care orice persoană fizică sau juridică care aduce contracte pentru FRF beneficiază de un comision de zece la suta pentru sume până la 500.000 de euro, iar peste 500.000 de euro de opt la sută. Nu ştiu însă cum e la ligă”, a spus Sandu, citat de Mediafax.

El a precizat că procurorii DNA au cerut informaţii şi despre procesul de licenţiere realizat de FRF, în urma căruia trei cluburi nu au primit licenţa, Poli Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor, dar a menţionat că nu ştie dacă aceştia cunosc alte detalii privind acest caz.

„Am discutat de presiunea la care a fost supus de-a lungul timpului Duru (n.r. – directorul de licenţiere al FRF, Viorel Duru), atât cu licenţierea Craiovei acum câţiva ani, pentru care de altfel UEFA ne-a şi penalizat, cât şi cu Timişoara, Bihorul, dar în special Timişoara, pentru că Duru a fost supus unui bombardamernt permanent. Dar vedem la TAS, săptămâna viitoare, colegii mei avocaţi merg acolo şi cu Duru să prezinte cauza, să susţină cauza neacordării licenţei, rămâne în pronunţare şi noi acum vom afla când şi cum se va pronunţa TAS-ul”, a declarat Sandu.

———————————-

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, s-a pezentat, joi dimineaţă, la DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care procurorii fac cercetări în urma unor declaraţii potrivit cărora patronul Politehnicii Timişoara ar fi vrut să mituiască arbitri.

Mircea Sandu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, s-a pezentat, joi dimineaţă, la DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care procurorii fac cercetări în urma unor declaraţii potrivit cărora patronul Politehnicii Timişoara ar fi vrut să mituiască arbitri.

Mircea Sandu, poreclit Naşu, a fost citat pentru a fi audiat în acest dosar în care procurorii anticorupţie s-au sesizat după ce preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a declarat cotidianului ProSport că patronul Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, „se pregătea să dea 1,5 milioane de euro la ligă şi 500.000 la arbitri” pentru ca formaţia sa să câştige titlul sezonul trecut.

Preşedintele FRF a venit la sediul DNA în jurul orei 10.00, el nefiind însoţit de avocat. Mircea Sandu a spus că nu vrea să facă acum declaraţii privind audierea sa la DNA.

Şi Gigi Becali a fost citat petnru a fi audiat ca martor în acest dosar, finanţatorul stelist declarând că se va prezenta numai când va dori şi nu le va spune nimic procurorilor anticorupţie.

Gigi Becali crede că acţiunea DNA îl vizează pe preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, el precizând că finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, i-a spus în urmă cu o lună şi jumătate că şeful LPF va fi arestat.

Contactat de Mediafax, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat că nu doreşte să comenteze pe marginea investigaţiilor DNA.

În acest dosar a fost audiat, miercuri, la DNA şi preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, după ce Gigi Becali a afirmat despre el că i s-a propus o sumă de bani din partea unui conducător de club pentru arbitraje favorabile în Liga I.

Conducătorul CCA îl consideră vinovat pe finanţatorul FC Steaua pentru chemarea sa în faţa procurorilor DNA.

„Cred că este momentul ca domnul Gigi Becali să îşi dea seama că aceste declaraţii iresponsabile, aceste declaraţii făcute în glumă cum spune dânsul, pot crea probleme altor persoane fără nicio vină. Din punctul meu de vedere, dânsul este vinovat pentru implicarea mea în acest caz”, a afirmat Vasile Avram.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult