Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Nati Meir deferit judecatorilor pentru inselaciune

Nati Meir deferit judecatorilor pentru inselaciune

scris de Ziua Veche
3 afisari

 

.Fostul deputat PRM Nati Meir a fost trimis marti in judecata de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, in stare de arest preventiv, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune in forma calificata.


Procurorii considera ca inculpatul Nati Meir a pacalit mai multe persoane in perioada ianuarie-octombrie 2009, profitand de ascendentul moral pe care il avea asupra acestora, creat prin pozitiile publice detinute in trecut, respectiv de fost deputat in Parlamentul Romaniei si candidat la Presedintia Romaniei. Astfel, sustin anchetatorii, Meir i-ar fi indus in eroare pe Silvian Filoti Ilie, Ilinca Stefan, Dumitru Marius, Draghici Florin, Pandici Radu, Otetaru Mariana, Balanescu Valentin si Mantea George, producandu-le un prejudiciu de 444.235 lei.

 

Nati Meir s-a prezentat celor enumerati ca fiind o persoana cu putere financiara care ofera imprumut sume mari in valuta, cu garantii imobiliare, si le-a aratat acestora, in momentul incheierii contractelor de imprumut ori pe parcursul derularii acestora, un rucsac plin cu valuta falsa. Totusi, fostul deputat nu a fost trimis in judecata si pentru bacnotele false, intrucat s-a apreciat ca bancnotele din rucsac aveau scrise pe ele mentiunea „specimen”, si nu  puteau induce pe nimeni in eroare, neavand putere de circulatie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult