Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Nati Meir, la un pas de libertate

Nati Meir, la un pas de libertate

scris de D.S.S.
3 afisari

Tribunalul Galaţi a admis cererea de eliberare condiţionată a fostului deputat Nati Meir, judecat pentru pentru trafic de influenţă, cu o condamnare de şapte ani de închisoare într-un alt dosar, însă decizia instanţei nu este definitivă.

Deputatul Nati Meir ar putea fi eliberat din pentinciar

Decizia Tribunalului Galaţi poate fi atacată cu recurs, care va fi judecat la Curtea de Apel Galaţi.

Înlocuieşte măsura arestării preventive faţă de inculpaţii Nati Meir şi Or Meir cu măsura obligării de a nu părăsi municipiul Bucureşti„, se arată în decizia instanţei. Fostul deputat Nati Meir este încarcerat la Penitenciarul Galaţi. În acest dosar, afllat pe rolul Tribunalului Galaţi, Nati Meir este acuzat alături de fiul lui, Or Meir, de trafic de influenţă şi, respectiv, complicitate la această infracţiune, cei doi fiind trimişi în judecată la începutul lunii iunie 2010. Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Galaţi îl acuză pe Nati Meir că, în cursul anului 2008, în calitate de deputat, a pretins de la o denunţătoare 50.000 euro spunându-i că va interveni pe lângă judecători din Tribunalul Galaţi pentru ca aceştia să dispună eliberarea ei din arest în dosarul în care era judecată pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.

De asemenea, în cursul anului 2009 şi în lunile martie-aprilie din 2010, Nati Meir, prin intermediul fiului său, ar fi pretins suma de 65.000 euro de la cinci denunţători, cărora le-a spus că va interveni la magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru ca aceştia să dispună judecarea lor în libertate şi, ulterior, condamnarea la pedepse cu suspendarea executării, în două dosare în care sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune, respectiv complicitate la luare de mită.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult