Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Necolaiciuc-CFR, extrădat de SUA

Necolaiciuc-CFR, extrădat de SUA

scris de P.C.R.
9 afisari

Hillary Clinton a semnat duminică decretul de extrădare pentru fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc. Autorităţile din România au fost anunţate şi urmează să facă demersurile necesare pentru a-l aduce în ţară pe Necolaiciuc.

Mihai Necolaiciuc este extradat din SUA„La data de 17 martie 2011, Ministerul Justiţiei a fost informat de către Departamentul de Justiţie al SUA în legătură cu împrejurarea că Mihai Necolaiciuc a anunţat instanţa americană şi Departamentul de Stat că nu intenţionează să declare apel împotriva ordinului de extrădare pronunţat de această instanţă. În aceste condiţii, ar urma ca Departamentul de Stat al SUA să emită ordinul de predare efectivă, aceasta urmând a avea loc pe cale de cooperare poliţienească „, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiţiei, citat de Realitatea TV.

O instanţă americană a aprobat, în 2 martie, extrădarea către România a lui Mihai Necolaiciuc. Mihai Necolaiciuc a anunţat că nu va face apel împotriva ordinului de extrădare emis de instanţa americană care a judecat cauza lui.

Fostul director general al CFR, Mihai Necolaiciuc, a fost reţinut de FBI în Statele Unite pentru şedere ilegală. Necolaiciuc – urmărit pentru un prejudiciu estimat la aproximativ 50 de milioane de euro adus CFR – a prezentat acte de identitate emise de autorităţile din Venezuela atunci când a fost capturat de agenţii federali americani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult