Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Neculai Ontanu – la Beciul Domnesc

Neculai Ontanu – la Beciul Domnesc

scris de S. P.
9 afisari

UPDATE – Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, s-a predat la Arestul Poliţiei Capitalei, vineri, la mai puţin de o oră după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă a edilului, în dosarul în care este acuzat că a luat mită un teren de 1.500 de metri pătraţi în valoare de 4,2 milioane de euro.

ontanu-arest

foto : NEWS.ro

Maşina cu care a venit Neculai Onţanu a intrat în curtea Arestului Poliţiei Capitalei.

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu, este arestat preventiv pentru 30 de zile, în acelaşi dosar fiind arestată şi avocata Loredana Radu. Neculai Onțanu s-a predat la arestul Poliției Capitalei.

neculai ontanuCurtea de Apel București a admis, vineri, cererea procurorilor DNA de arestare pentru 30 de zile a primarului sectorului 2, Neculai Onțanu, acuzat de luare de mită.

Decizia nu este definitivă însă este executorie, astfel încât Neculai Onțanu va fi închis în arestul Poliției Capitalei.
În acelaşi dosar, judecătorii au mai dispus arestarea avocatei Loredana Radu, fost apărător al lui Victor Ponta, aceasta fiind acuzată de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

neculai ontanu arestatPotrivit deciziei magistraţilor, Şutru Toma, secretar al Consiliului local al Sectorului, a fost arestat preventiv, acesta fiind acuzat că ar fi solicitat pentru intervenţia sa două milioane de euro, banii fiind mascaţi sub forma unui contract de vânzare cumpărare pentru un teren care nu putea fi utilizat, preţul acestuia fiind supraestimat, spun procurorii.
Potrivit DNA, în perioada 2006 – 2007, Neculai Onţanu a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunţător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii 18/1991.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult