Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Nicolaescu parat la Parchet pentru de fals in declaratii

Nicolaescu parat la Parchet pentru de fals in declaratii

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Agentia Nationala de Integritate a sesizat marti Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul deputatului liberal Eugen Nicolaescu, pentru infractiunea de fals in declaratii.

 

Dupa ce a verificat declaratiile de avere ale fostului ministru al Sanatatii, ANI a constatat ca „situatia patrimoniala reala a domnului Eugen Nicolaescu nu este corect reflectata in declaratia de avere depusa la data de 3 iunie 2009, deoarece domnul deputat a omis sa inscrie donatiile efectuate in perioada 30.10.2008 – 15.12.2008 in contul bancar deschis pe numele sau la B.C.R. S.A”, afirma Agentia, intr-un comunicat de presa, arata Hotnews.

 

Constatarile ANI:

* Eugen Nicolaescu a detinut conturi bancare la B.C.R. S.A., Raiffeisen Bank si Bancpost S.A.;

* in urma rulajelor debitoare si creditoare, in perioada 30 octombrie 2008 – 15 decembrie 2008, in contul deschis la B.C.R. a fost depusa suma totala de 174.200 lei;

* conform extraselor de cont, s-a constatat faptul ca suma de 174.200 lei a fost integral utilizata pentru plata de bunuri promotionale (pelerine, saci de rafie, pungi, servicii de publicitate in ziar, carti vizita, carti postale, caciuli, fulare etc.);

Deputatul a sustinut ca sumele rulate prin contul bancar provin de la diverse persoane fizice si constituie cotizatii aferente campaniei electorale.

ANI precizeaza insa ca, potrivit art. 3 din Legea privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, sursele de finantare ale unui partid politic sunt „cotizatii ale membrilor de partid, donatii, legate si alte liberalitati, venituri provenite din activitati proprii, subventii de la bugetul de stat”, iar „donatiile si legatele primite dupa deschiderea campaniilor electorale pot fi folosite pentru campania electorala numai dupa declararea lor la Autoritatea Electorala Permanenta”. Acelasi act normativ prevede la art. 8, alin. 2 faptul ca: „Donatiile de bunuri si servicii prestate cu titlu gratuit vor fi reflectate in contabilitate …”.

Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu, in urma publicarii, de catre Academia Catavencu, a articolului „Eugen Nicolaescu (deputat PNL): ‘Eu, personal, nu am luat nimic acasa'”.

 

0 comentariu

DA 27-04-2010 - 13:04

Doar printr-o masura dura putem scapa de zecile de caini vagabonzi de prin cartiere. Ii vad zilnic cum se inmultesc necontrolat si nu se mai ocupa nimeni de problema asta. Bravo!

obelix 27-04-2010 - 19:10

Parca o si vad pe doamna mamitica ta cand te-a nascut, sobolane!!!

monica 28-04-2010 - 07:05

nu cred in statisticile cu oameni muscati. stiu un caz concret de inmultire a cazurilor in registru, ca sa se justifice niste cheltuieli! la fel se intampla cu cheltuielile pt. intretinere din adaposturi. daca se tineau de programele de sterilizare si nu furau banii erau mult mai putini caini pe strazi. si daca erau niste reguli si amenzi pentru cei care abandoneaza animale sau le maltrateaza. despre cai lasati pe drum, iepuri abandonati in parc, dupa ce au fost jucarii de paste,pisici lasate la tomberon etc, nu vorbeste nimeni.

jigoku 28-04-2010 - 16:25

Romania a ajuns in ultimul hal .. nu inteleg … cum puteti frate sa fiti asa de insensibili ? .. voi nu sunteti suflete ?..cum ar fii sa va omoram pe toti cei care faceti rau ,sau pur si simplu ne enervati ? am ramane fara nici un om in Romania ,toti sunteti niste fiite detestabile .. inteleg toti fura banii .. dar noi nu avem cuvant? ei sunt putini noi suntem mai multi … n-am putea face ceva? s-au in Romania sunt doar lenesi ? ..nu ma mir.. …eu am luat un caine in curte .. imi era mila de el cum doarmea afara in frig si in ploaie si pot spune ca nu voi compara niciodata cu voi caini ce sunteti ..daca as putea as adopta mai multi dar din pacate nu pot.eu pe langa orice caine trec ma joc cu el nu-mi face nimik..oare de ce? poate pentru ca eu nu dau cu pietre sau sa-l omor in bataie cand il vad? .da asta ma gandeam si eu.. in fine Romania de ratati rasuna tare.. ganditi-va bine ca daca a-ti face adapoeturi si daca va-ti organiza fara sa furati ca animalale scuza nu va pot compara cu ele am gresit ..a-ti putea face multe..dar organizarea e totul frate ^^ ..cine nu-i de acord cu ce am spus sa ramana in ura si lenea lui ^^ ..

jigoku 28-04-2010 - 16:31

scuze niste greseli am scris repede : fiinte” , sau” , adaposturi” , scuze” .. cam multe greseli dar eu macar le corectez. .voi nici macar in atatia ani nu a-ti putut corecta vreuna.. ^^ ..

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult