Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Nicuşor Constantinescu rămâne în arest preventiv

Nicuşor Constantinescu rămâne în arest preventiv

scris de A.P.
5 afisari

Curtea de Apel Constanţa a decis menţinerea mandatului de arestare emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu, respingând ca nefondată contestaţia în anulare formulată de acesta.

Nicuşor Constantinescu rămâne în arest preventiv.

Nicuşor Constantinescu rămâne în arest preventiv.

Nicuşor Constantinescu s-a prezentat, joi, în faţa instanţei Curţii de Apel Constanţa, care a judecat contestaţia acestuia, el relatându-le magistraţilor tot istoricul său medical, de la plecarea în SUA pentru tratament şi până la revenirea sa în România, după ce a făcut o oprire de câteva zile în Turcia. El a amintit că după intervenţia chirurgicală din SUA s-a confruntat cu diverse infecţii care i-au pus în pericol sănătatea şi l-au pus în imposibilitatea de a reveni în România mai repede.

Constantinescu susţine că în prezent urmează un tratament cu antibiotice pentru eliminarea infecţiei cu care se luptă de câteva luni şi că are nevoie de radioterapie, pe care nu o poate urma în sistemul penitenciar.

Nicuşor Constantinescu a spus că a plecat de bunăvoie din SUA tocmai pentru a clarifica situaţia sa din România, luând această decizie împotriva recomandărilor medicilor din America şi în pofida faptului că viza sa fusese prelungită până în primăvara anului viitor şi fusese respinsă cererea de extrădare.

În cuvântul de final, Constantinescu a spus că doreşte să fie judecat în libertate pentru a-şi putea dovedi nevinovăţia.

După încheierea procesului, Nicuşor Constantinescu s-a întors la spitalul Penitenciarului Rahova, unde este încarcerat.

Nicuşor Constantinescu a fost reţinut de autorităţile din Turcia în 4 noiembrie, după ce Ministerul Justiţiei a transmis documentele necesare pentru aducerea lui în ţară, pentru a fi arestat preventiv în dosarele în care este judecat. El a revenit în ţară în 6 noiembrie, iar în aceeaşi zi Tribunalul Bucureşti a confirmat mandatul de arestare emis pe numele său. A doua zi, şi magistraţii Tribunalului Constanţa au confirmat mandatul de arestare pe numele său, în dosarul în care acesta este judecat pentru că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea, pentru că a atribuit nelegal terenuri. Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de calibrul nouă milimetri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS