Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Nimeni nu îşi mai aminteşte să fi vorbit cu Călin Mitică

Nimeni nu îşi mai aminteşte să fi vorbit cu Călin Mitică

scris de Z.V.
8 afisari

Toate excepţiile invocate de către avocaţii inculpaţiilor au fost respinse de către instanţă. Aceasta a procedat la ascultatea acestora, mai puţin a  inculpatei Urs Maria Claudia, care s-a simţit rău şi nu a vrut să dea declaraţii şi a lui Iosub Nicolae Cătălin, care nu s-a prezentat. Următorul termen de judecată va avea loc în data de 21 aprilie.

Calin Mitica

Calin Mitica

Înainte de a proceda la audierea inculpaţiilor, instanţa a dat cuvântul avocaţilor pentru a ridica eventualele probleme de drept ivite. Aceştia au enumerat o serie de excepţii, printe care sesizarea ilegală a instanţei, neascultarea învinuitului Călin Mitică sau excepţia de necompetenţă teritorială a Judecătoriei Cluj. Mai precis, conform apărării, dintre cei nouă inculpaţi‚ cinci dintre ei ar avea domiciliul legal în Bucureşti. Rând pe rând, cu toată puterea de convingere a iluştrilor apărători, instanţa a respins toate excepţiile ca nefondate, invocând în acest sens diverse texte din codul de procedură penală.

Nimeni nu a vorbit cu inculpatul Călin Mitică despre celebra notă 62

Majoritatea celor audiaţi în calitate de complici la infracţiunea de abuz în serviciu nu îşi mai amintesc să fii discutat cu acţionarul principal al Transferoviar Grup, Călin Mitică, despre vânzarea celor şase automotoare. Dintre ei, unii au avut de precizat că ei abia îl cunosc pe acesta. Exemple în acest sens pot fi declaraţiile inculpaţiilor Nacu Vanghelie sau Mureşan Vasile.  Acesta din urmă, întrebat de instanţă despre modul în care îşi explică modul în care SC Remaru 16 Februarie SA a vândut cele şase automotoare înainte de a le fi achiziţionat de la SC Activ Invest Srl, acesta a precizat că „ am mers pe încerdere, am achitat un avans şi lucrurile au mers bine”.

Călin Mitică nu m-a influenţat deloc în semnarea contractului. Nu am vorbit cu el deloc pe această temă”, a mai precizat Mureşan Vasile. Nici Iancu Floare, fostă directoare economică la SC Remaru 16 Februarie SA, şi semnatară şi ea a celebrei note 62, nu îşi mai aminteşte să fii discutat cu patronul ei.

„ Nu am vorbit cu Călin Mitică nici cu ocazia achiziţionării de la SC Activ Invest Srl, nici în momentul vânzării către Căile Ferate Române”, a precizat aceasta. Sabo Emil, fostul director general al SC Activ Invest Srl, a menţionat faptul că încercat să vorbească despre achiziţie cu acţionarul Călin Mitică, dar acesta, suferind de probleme de sănătate în acea perioadă, a preferat să nu se implice. Sabo Emil a fost trimis în judecată pentru că că în calitatea sa de director general al SC Activ Invest Srl a semnat contractul prin care au fost vândute cele şase automotoare, înlesnind astfel producerea unei pagube pentru CFR şi obţinând un avantaj personal pentru firma pe care o reprezenta. De menţionat că în timp ce îndeplinea funcţia de director general al SC Activ Invest Srl, Sabo Emil era şi şef al serviciului comercial din cadrul SC Remaru 16 Februarie SA. Pe lângă dubla calitate a lui Sabo Emil, instanţa a constatat şi faptul că cele două companii avea şi acelaşi sediu poştal.

Călin Mitică ştia că urma să fie operat şi s-ar putea să moară, din acest motiv nu se putea vorbi cu el despre afaceri”, a precizat acesta. Chiar dacă ştia că patronul SC Activ Invest Srl, Dumitru Băiculescu, era tatăl concubinei lui Călin Mitică, acesta nu a discutat niciodată despre afacerea cu cele şase automotoare cu acesta.

“Nu l-a informat niciodată pe acesta (Dumitru Băiculescu –nr) cu privire la activitatea mea la SC Activ Invest Srl, întrucât nu şi-a manifestat interesul în acest sens”, a precizat Sabo Emil.

De menţionat este şi faptul că Sabo Emil a îndeplinit şi funcţia de directorul general al CFR SA, a demisionând din această funcţie, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) l-a trimis în judecata pentru procesul din speţă.

Când i-a venit rândul, Călin Mitică a fost întrebat de către instanţă cu privire la motivul pentru care a cedat socrului său, Dumitru Băiculescu,  acţiunile societăţii SC Activ Invest Srl. Acesta a declarat că a vrut să se asigure că în cazul în care va muri ca urmare a operaţiei pentru care se pregătea, părţile sociale vor fi distribuite egal între membrii familiei sale.

Citiţi mai multe în Gazeta de Cluj.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult