Procurorii DNA, politia si Jandarmeria au descins, marti dimineata, la sediul SC Ursus Breweries SA din Calea Victoriei, unde se cauta probe cu privire la o noua acuzatie de santaj adusa lui Dan Diaconescu si altor persoane in legatura cu o ancheta jurnalistica privind berea Redds produsa de Ursus.
Judecatoria Sectorului 1 a admis, luni, solicitarea DNA de a efectua perchezitii la sediul societatii care produce berea Ursus, in dosarul mentionat fiind pusi deja sub invinuire Dan Diaconescu, Diana Voiculescu, Silviu Cezar Alupei si Doru Andrei Costin Iuga.
Potrivit minutei, instanta a autorizat efectuarea unor „perchezitii domiciliare la sediul SC Ursus Breweries SA, parte a grupului industrial SAB Miller, din Bucuresti, situat in Calea Victoriei nr. 145 – etajele 4 si 5 (asa cum apare in actele societatii), respectiv etajele 5 si 6 (asa cum apare inscriptionat in cladirea «Victoria Center»), sector 1, Bucuresti si la punctul de lucru al SC Ursus Breweries SA, situat in str. Stirbei Voda nr. 26 – 28, et. 7 si 8, sector 1, Bucuresti”.
Astfel, marti dimineata, procurorii DNA insotiti de jandarmi si politisti au descins in locatiile autorizate de instanta unde cauta noi probe in legatura cu o noua acuzatie de santaj adusa lui Dan Diaconescu si lui Silviu Alupei.
Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca ar fi vorba despre un nou dosar de santaj deschis pe numele lui Diaconescu , in care procurorii anticoruptie s-ar fi autosesizat in legatura cu o ancheta jurnalistica din 2009 a lui Alupei, legata de berea Redds produsa de Ursus.
Potrivit surselor citate, acea ancheta jurnalistica ar fi mascat de fapt un eventual santaj la adresa companiei de bere.
Atunci, Silviu Alupei ar fi sustinut ca berea Redds ar contine anumiti compusi daunatori organismului deprinsi din procesul de fabricatie motiv pentru care Ursus a si retras aceasta bere de pe piata timp de aproape un an.
In legatura cu aceste acuzatii, procurorii cauta, cel mai probabil, un contract de sponsorizare sau o dovada ca de la societatea Ursus au plecat bani catre societatile lui Dan Diaconescu.
Conform acelorasi surse, in perioada 6 – 13 august, Garda Financiara a efectuat un control de fond la toate societatile patronate de Diaconescu, dar nu s-ar fi gasit nereguli. In schimb, in urma controlului Garda Financiara ar fi dispus ca Diaconescu sa aduca actele contabile ale societatilor pe care le detine pentru perioada 2004 – 2008, ceea ce nu s-a intamplat inca pentru ca angajatii acestuia sunt in concediu.
Intr-un alt dosar, Dan Diaconescu este cercetat alaturi de fostul realizatorul OTV Doru Parv in legatura cu santajarea primarului comunei aradene Zarand, Ion Mot.
Cei doi au fost arestati preventiv in 23 iunie. Doua zile mai tarziu, Tribunalul Bucuresti, judecand contestatiile lor, a decis punerea in libertate a lui Dan Diaconescu, dar mentinerea in arest preventiv a lui Doru Parv. Cel din urma a fost eliberat in 4 august.
Potrivit procurorilor, in perioada iulie-septembrie 2009, Dan Diaconescu, in calitate de asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV, l-a amenintat pe primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot, atat direct, cat si prin intermediul lui Dorel Parv, realizator la acelasi post de televiziune, sa ii dea 200.000 de euro pentru a nu dezvalui „opiniei publice fapte reale sau imaginare compromitatoare pentru persoana respectiva, cum ar fi detinerea unei importante averi nejustificate sau efectuarea de tranzactii imobiliare ilicite”.
Primarul ar fi platit efectiv 30.000 de euro si 4.200 lei lui Doru Parv, potrivit procurorilor.
Dan Diaconescu mai este pus sub acuzare, tot pentru santaj, alaturi de Mihai Ghezea, fost director al publicatiei Atac la persoana. In aprilie 2005, Mihai Ghezea, care era si colaborator la OTV, l-ar fi santajat si amenintat pe omul de afaceri Paul Petru Tardea, cerandu-i o suta de mii de euro, din care ar fi primit 4.500 de euro.
0 comentariu
Mişcarea are scopul de a începe o tranziţie globală pentru un design nou social si durabil numit Economia Bazata pe Resurse . În sprijinul acestui fapt, Mişcarea Zeitgeist este angajată în răspândirea conştientizării in masa prin dezvoltarea a mai multor materiale mass-media educative în cadrul proiectului, să faciliteze înţelegerea globală a obiectivelor sale, precum şi încurajarea activismului de informare din intreaga lume.
Zeitgeist înseamnă „spiritul unei epoci şi a societăţii sale”. Aceasta descrie atmosfera morală, intelectuală, culturală, etică şi climatul spiritual al său, de asemenea, o tendinţă a unei epoci.
Miscarea Zeitgeist este braţul activist al Proiectului Venus.
Miscarea Zeitgeist nu este o miscare politica, nu ţine cont de noţiuni divizionare, cum ar fi naţiuni, guverne, rase, religii, apartenenţe de orice natură sau clase sociale.
Este important să se înţeleagă că totul în viaţă este o progresie naturală, trebuie să recunoaştem, de asemenea, că specia umană are capacitatea de a incetini drastic progresul şi a paraliza evoluţia, prin intremediul structurilor sociale. Lumea care o vedem astăzi, plina de război, corupţie, elitism, poluare, sărăcie, boli epidemice, încălcarea drepturilor omului, inegalitate, discriminare şi criminalitatea este rezultatul acestei paralizii.