Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Noi acuzatii pentru Monica Iacob Ritzi

Noi acuzatii pentru Monica Iacob Ritzi

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Fostul ministru al Tineretului , Monica Iacob Ritzi, este acuzat, intr-un nou dosar de abuz in serviciu contra intereselor publice. Avocatul Alexandru Chiciu, care o reprezinta pe Ridzi, califica drept „ridicole” noile acuzatii aduse acesteia, precizand ca a aflat din presa incadrarile juridice ale faptelor imputate fostului demnitar.


„Nu mi s-au adus la cunostinta elemente concrete cu privire la cererea de invinuire. Nu am cunoscut ca fata de Monica Iacob Ridzi se va dispune solicitarea de aviz de urmarire penala”, a declarat Chiciu pentru Mediafax. Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a sesizat procurorul general, Codruta Kovesi, pentru a solicita Parlamentului Romaniei – Camera Deputatilor, in baza dispozitiilor articolului 109 alineatul 2 din Constitutia Romaniei, articolului 12 si articolului 19 din Legea 115/1999, republicata, privind responsabilitatea ministeriala, precum si ale Deciziei nr.270/10 martie 2008 a Curtii Constitutionale, urmarirea penala fata de Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Ministerului Tineretului si Sportului, in prezent deputat, se arata intr-un comunicat de marti al procurorilor.

 

Fostul ministru al Tineretului este acuzat, intr-un nou dosar de abuz in serviciu contra intereselor publice , daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata, uz de fals in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la Legea contabilitatii, in forma continuata. Prejudiciul in acest dosar este de 100.000 de lei, creat in urma achizitionarii de catre MTS a unor produse electronice , printre care si laptopuri, au declarat surse judiciare. DNA precizeaza ca, prin Hotararea 35 din data de 27 iulie 2009, Camera Deputatilor a cerut urmarirea penala a Monicai Iacob Ridzi, fost ministru, pentru faptele care fac obiectul dosarului penal 147/P/2009 al Directiei Nationale Anticoruptie, dosar in care procurorii anticoruptie au dispus inceperea urmaririi penale la data de 11 august 2009.

Solicitarile de marti sunt altele decat cele care fac obiectul dosarului penal 147/P/2009 in care Parlamentul Romaniei a cerut urmarirea penala in cazul Monicai Iacob Ridzi in data de 27 iulie 2009.

0 comentariu

oleg 28-04-2010 - 18:00

unde lucrezi? nu mai are nimeni nevoie de anchete adevarate?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult