Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Noi documente in dosarul lui Ion Diaconescu impotriva statului roman

Noi documente in dosarul lui Ion Diaconescu impotriva statului roman

scris de Ziua Veche
7 afisari

.Avocata taranistului Ion Diaconescu, Luminita Ciorbea a depus vineri o serie de documente obtinute recent de la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, precum si mandatul de arestare, sentinta penala de condamnare a acestuia si de confiscare a averii si bunurilor.

De asemenea, aparatorul a inaintat instantei documente referitoare la munca fortata la care a fost supus acesta la minele de plumb, ordinul de eliberare din penitenciar, precum si cel de stabilire a domiciliului fortat. Avocata Luminita Ciorbea a declarat pentru Mediafax, la iesirea din sala de judecata, ca cele mai importante bunuri pentru Ion Diaconescu erau cele cu valoare sentimentala, poze cu parintii si familia sa, cu Ion Mihalache, Iuliu Maniu si Corneliu Coposu, dar si iconite si carti. Ea a aratat ca, prin aceasta actiune, doreste sa se realizeze o justitie morala si sa stabileasca clar ca Ion Diaconescu a fost condamnat doar pentru ca era membru PNTC si nepotul lui Ion Mihalache. Pentru ca reprezentantul Ministerului Public si cel al Finantelor Publice au solicitat sa studieze noile documente, dezbaterile in acest proces vor fi reluate in 28 mai. Fostul lider taranist Ion Diaconescu cere statului roman, in baza Legii 221/2009, sa fie despagubit cu 18 milioane de euro pentru condamnarile si suferintele din timpul regimului comunist.

0 comentariu

Spectator 29-04-2010 - 11:45

Culoare pe dracu, explozie pe dracu, pasiune? Canci! Niste mosi basinosi care de-abia au terminat hahaiala aia. Am dat bani de pomana pe bilet. M-a luat somnul de la primele batai in toba ale lui Tandarica. Acest tandarica pe care eu il vad ca pe un macelar de la abator. Nicu Covaci? Un slatar din Bolintin Vale. Gasca asta de hahaitori e o cacanire goala fara Baniciu. Sper ca asta sa fie ultimul asa-zis spectacol al acestor gargaristi de duzina. Eu de unde imi iau banii inapoi pe care i-am dat de pomana? Huoooo!

Hijack 29-04-2010 - 14:08

Trist spectacol, Phoenixii s-au certat chiar pe scena cu Ion Jinga, cat despre „ideea unui spectacol bazat pe colaborarea dintre o trupa rock si o orchestra simfonica a fost una inedita” afla, autorule de articol, ca ideea asta a fost inedita in 1969, cand Deep Purple a cantat cu Royal Philharmonic Orchestra la Royal Albert Hall.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult