Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Noul Cod Penal ar putea fi amânat până la 1 septembrie

Noul Cod Penal ar putea fi amânat până la 1 septembrie

scris de C.S.
687 Afisari

Cătălin Predoiu, prim-vicepreședinte al PNL, a cerut din nou premierului Victor Ponta să amâne până la 1 septembrie intrarea în vigoare a noului Cod Penal și a noului Cod de procedură penală.

Cătălin Predoiu susține avertizează asupra unui blocaj al sistemului juridic.

În caz contrar, sistemul juridic ar intra într-un blocaj fără precedent, avertizează Predoiu: „Reiau apelul către Guvernul Ponta a amâna intrarea în vigoare a noului Cod Penal şi a noului Cod de procedură penală până la 1 septembrie 2014. Sistemul judiciar nu este pregătit, lipsesc 150 de judecători şi 350 de grefieri. Dacă nu se angajează aceşti oameni sistemul judiciar se va bloca”.

De asemenea, Predoiu îşi exprimă disponibilitatea de a explica premierului Victor Ponta şi ministrului Justiţiei care sunt problemele de implementare a acestor Coduri, arătând că pregătirea pentru intrarea în vigoare trebuia să se facă în ultimii doi ani.

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut să afle, luni, de la membrii CSM, dacă sunt probleme în privinţa intrării în vigoare a noului Cod Penal şi a Codului de Procedură Penală, apreciind că mai bine se amână aplicarea cu două luni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult