Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE – Numele lui Victor Ponta, în dosarul Microsoft

UPDATE – Numele lui Victor Ponta, în dosarul Microsoft

scris de A.H.
7 afisari

UPDATE, ora 20,00 – Premierul Victor Ponta a declarat marți că nu a avut nicio legătură cu contractele privind licențele Microsoft și că, în cazul în care va fi solicitat de procurori, va merge la Parchet pentru a spune ce știe.

Precizarea a fost făcută la solicitarea jurnaliștilor, în contextul în care numele său și al lui Adrian Năstase sunt invocate de un martor într-o declarație dată în fața procurorilor DNA în dosarul Microsoft.

„Vă promit că oricine mă întreabă de la Parchet ceva despre Microsoft, mă duc și spun. După cum știți foarte bine, nu am avut niciodată nicio poziție publică din care să am legatură cu contracte, dar, dacă mă cheamă cineva, bineînțeles că mă duc și spun tot ceea ce știu”, a afirmat premierul, după ce a participat la aniversarea Camerei de Comerț și Industrie a României.

Întrebat dacă în 2004 au existat anumite donații din partea Fujitsu-Siemens către organizația Tineretului Social Democrat, Ponta a răspuns: „Nu cunosc, pentru simplul motiv că Tineretul Social Democrat nu a fost niciodată personalitate juridică. Dacă vă referiți la partid, nu știu, nu cunosc!”.

Referitor la posibilitatea ca în 2004, când era șef al Corpului de Control al premierului Năstase, să fi făcut din această calitate vreun control la Ministerul Educației, Ponta a spus că toate rapoartele se găsesc la Guvern.

„Sunt convins că toate controalele pe care Corpul de Control al prim-ministrului le-a făcut în urmă cu 12 ani le găsiți la Guvern. Vă punem totul la dispoziție sau, dacă nu, au fost făcute deja publice, până acum.(..) Mi-aș dori enorm de mult să-mi aduc aminte de tot ce v-ar interesa pe dvs, dar, fiind vorba de-acum 12 ani și de niște documente oficiale, cred că mai corect este să ne cereți în scris, să vă dăm în scris”, a precizat Ponta.

Întrebat dacă a vorbit vreodată cu Claudiu Florică, martorul care a dat declarație la DNA, despre acest subiect, Ponta a arătat că nu a avut asemenea discuții cu nimeni, pentru că nu avea „atribuțiile legale”.

Numele lui Victor Ponta și al lui Adrian Năstase sunt invocate de un martor într-o declarație dată în fața procurorilor DNA în dosarul Microsoft.

Victor Ponta este târât în scandalul Microsoft. Numele premierului apare în dosarul instrumentat de DNA, informaţie confirmată în cererea de aviz trimisă de DNA la Cotroceni. 

Victor Ponta, târât în scandalul  Microsoft.

Victor Ponta, târât în scandalul Microsoft.

Astfel, potrivit declaraţiei unui denunţător, existentă la dosar, la sfârşitul lui 2014, Claudiu Florică, şef al Fujitsu Siemens România, ar fi încercat să pună presiune asupra lui Victor Ponta pentru demararea unei anchete la Ministerul Educaţiei, astfel încât firma să fie repusă pe filiera contractelor cu statul.

În schimbul acestor susţineri din partea lui Victor Ponta, Fujitsu ar fi dotat sediul TSD cu calculatoare, în baza unei donaţii făcute de companie.

Un alt nume cu greutate din PSD menționat în dosar este cel al fostului premier Adrian Năstase. Potrivit procurorilor, acesta ar fi semnat memorandumul privind parteneriatul cu Microsoft.

În document apar şi semnăturile altor persoane pentru care s- a cerut deja începerea urmăririi penale – Adriana Ţicău, Şerban Mihăilescu, Dan Nica.

O altă semnătură este cea a lui Remus Truică, şeful cancelaiei primului ministru la vremea respectivă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult