Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Numirile de la PG şi DNA. Băsescu interpretează iar Constituţia după capul lui

Numirile de la PG şi DNA. Băsescu interpretează iar Constituţia după capul lui

scris de M. BÂTCĂ
1 afisari

Aflat la CSM, Traian Băsescu interpretează din nou Constituţia şi legile de capul lui, indicând că nu va accepta propunerile ministrului Pivniceru, în cazul conducerii Parchetului General şi DNA.

Numirile de la PG şi DNA. Băsescu interpretează iar Constituţia după capul lui

Numirile de la PG şi DNA. Băsescu interpretează iar Constituţia după capul lui

Motivul invocat este articolul 134 din Constituţie, care spune că CSM “propune Preşedintelui României numirea în funcţie a judecătorilor şi a procurorilor (…) în condiţiile legii”. Numai că una dintre “condiţiile legii” este specificată în Legea 303/2004 privind statutul magistratului care arată că procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

Preşedintele Traian Băsescu a explicat, vineri, la CSM, că, potrivit articolului 134 din Constituţie, CSM trebuie să facă propunerile pentru funcţia de procuror general şi cea de şef al DNA, el solicitând Consiliului să-i trimită un punct de vedere pe această temă, precizând că nu se grăbeşte. „Am o problemă care este la zi. Şi, sigur, puteţi să îmi spuneţi că «Domnule preşedinte, cum de nu aţi observat-o până acum?». E foarte simplu, nu a fost în atenţia mea din punct de vedere procedural. Propunerea de la MJ pentru funcţia de procuror general şi procuror şef DNA. (…) Eu am primit propunerile. Nu discut procedura, s-a discutat cu dumneavoastră, dumneavoastră sunteţi cei mai pricepuţi. Avem un articol 134 în Constituţia României care spune aşa: «CSM propune preşedintelui României numirea procurorilor şefi». Propunerea trebuie să vină la mine de la CSM„, a spus Traian Băsescu. El le-a spus membrilor CSM că nu le cere acum un răspuns.

Băsescu are idei puţine, fixe şi proaste, dar şi memoria scurtă

Din păcate pentru România, Traian Băsescu are idei puţine, fixe şi proaste, dar şi memoria scurtă şi îi place să se joace cu legile ca şi cum ar învârti cuburile de gheaţă în pahar.

În 26 august 2006, ministrul Justiţiei Monica Macovei a nominalizat-o pentru funcţia de procuror general al României pe Laura Codruţa Kovesi, confirmată de preşedintele României, Traian Băsescu. În perioada 29 decembrie 2004 – 5 aprilie 2007 a fost ministru al justiţiei Monica Macovei.

A doua oară a fost propusă de fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, în 25 septembrie 2009. În 2 octombrie 2009, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de reînvestire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru o perioadă de trei ani, pentru Laura Codruţa Kovesi.

Articolul 54 din Legea 303/2004 privind statutul magistratului arată că procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de zece ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Teatru ieftin la CSM

„Avem şi o menţiune că Ministerul Public funcţionează sub autoritatea Ministerului Justiţiei sau ministrului Justiţiei, dar aceasta nu poate, în opinia mea de inginer, să substituie prevederea din 134„, a continuat Traian Băsescu. „Aş vrea să ştiu un punct de vedere al dumneavoastră în următoarele zile. Eu nu am termen”, a mai continuat Traian Băsescu teatrul ieftin d ela CSM.

Traian Băsescu a susţinut că prevederea din articolul 134 al Constituţiei „nu lasă dubii” şi s-a declarat surprins că până acum nu au reacţionat alte structuri şi chiar procurorii, transmite Mediafax.

„Să faceţi o dezbatere şi să îmi daţi şi mie un punct de vedere cum aţi citi Constituţia privind desemnarea procurorilor în funcţie. Dar eu nu am în Constituţie o prevedere expresă că ministrul Justiţiei face propunerea, prevederea expresă este că CSM face propunerea. Nu îmi daţi un răspuns acum pentru că aş vrea să fie o analiză a dumneavoastră care este soluţia corectă. Nu vreau un răspuns acum, nu vreau să creăm o dispută”, a insistat preşedintele, precizând că nu îl „zoreşte” nimeni.

9 comentarii

digital 04-01-2013 - 14:44

soluția corectă e să te spânzuri mă kiorule împuțit!

gigi 05-01-2013 - 05:11

Nu stiam ca esti chior.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 04-01-2013 - 16:09

STOP Haimaanelii din JUSTITIE !JOS BASESCU si clica sa ! JOS imberbul PONTA !

Nabulione 04-01-2013 - 20:01

propunerile domnilor „digital” si „parpanghel” sunt foarte bune si cred ca trebuie urmate, de urgent, de „adrisanti” !

UnUL 06-01-2013 - 18:29

Nea batca, bati campii fara gratie : parca esti Parpanghel/Digital/Urbos.

urbos 06-01-2013 - 18:32

Mars ma in mortii ma-tii penticostal ji danit.

UnUL 06-01-2013 - 19:07

Cum scriam deja, pe langa ca esti mitocan, nesimtit, vulgar cat incape si neam de traista, mai esti si stupid antisemit si taliban. Te aproprii de desavarsire in im be ci li tate si ticalosie.
P,S. Nu, nu sunt nici evreu nici penticostal, desi daca as fi nu as avea de ce sa ma jenez.

urbos 06-01-2013 - 18:33

Uite pocitania securista ce privire are. Cu asta si-a hiptonizat adunatura de sustinatori schizofrenici, daca va puteti inchipui.

UnUL 06-01-2013 - 19:04

Iar te-ai uitat in oglinda, marlane !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult