Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Oana Andreea Schmidt-Hăineală aleasă preşedinte la CSM

Oana Andreea Schmidt-Hăineală aleasă preşedinte la CSM

scris de Laurentiu Banches
25 afisari

Procurorul Oana Schmidt-Hăineală este noul preşedinte al CSM (Consiliului Superior al Magistraturii) după alegerile care au avut loc vineri 4 ianuarie la instituţie.

Oana Andreea Schmidt-Hăineală aleasă preşedinte la CSM (foto:revista22.ro)

Schmidt-Hăineală a fost aleasă cu 10 voturi „pentru”, în timp ce contracandidatul său Mircea Aron a obţinut opt, potrivit unor surse din cadrul CSM, citate de Agerpres. Rezultatul alegerilor nu a fost anunţat oficial, membrii CSM părăsind rapid sala de şedinţă după deliberări. În scurt timp, plenul CSM va alege şi viitorul nou vicepreşedinte.

Oana Andreea Schmidt Hăineală a fost, din ianuarie 2012, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar din ianuarie 2011 este membru ales în CSM, din partea parchetelor de pe lângă tribunale, pentru un mandat de şase ani. Ea este este primul procuror care devine preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Tot vineri, 4 ianuarie, CSM a remis un comunicat în care sea arată că „Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât organizarea, prin intermediul Institutului Naţional al Magistraturii, în perioada 7 ianuarie – 31 mai, a concursului de promovare în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul prevederilor art. 52 -52 indice 7 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de promovare în funcţia de judecător la ÎCCJ, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 74/31 ianuarie 2012, modificată şi completată”. Potrivit documentului citat, se pot înscrie la concurs judecătorii şi procurorii care îndeplinesc condiţiile minime de vechime prevăzute de art. 52 alin. 3 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, care în ultimele 3 evaluări au avut calificativul „foarte bine” şi nu au fost niciodată sancţionaţi.

18 comentarii

urbos 04-01-2013 - 17:08

Scarba asta cam pute a usturoi.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 04-01-2013 - 17:15

…aka-Katziurboase : mai ca miroase ca tine , totusi exista o diferentza sesizabila ! Pe cand tu esti doar un vierme colorectal cu aripi peneliste lipite tot cu liantul a ca -caRAU ! Doamna Haimaneala poarta dampful ASULUI de PICA !

scabros 04-01-2013 - 20:05

pofta buna, la mancat ka.kat, nesatulule !

digital 04-01-2013 - 22:00

Ascensiunea rapidă în magistratură a Oanei Hăineală Schmidt la preşedinţia CSM este legată şi de o serie de coincidenţe boigrafice ale familiei. Numită acum Schmidt, după căsătoria cu un manager din industria de gaze naturale, Hăineală a avut alte câteva nume anterioare.

Astfel, s-a născut cu numele de familie Hajnal, după tată, procuror înainte de revoluţie în judeţul Covasna. Procurorul Hajnal a fost promovat la Bucureşti în 1990, sub mandatul procurorului general Robu. Hajnal a fost numit procuror şef al Capitalei spre surprinderea totală a instituţiei Parchetului.

În timpul mineriadei din 13 -15 iunie1990, Procuratura Capitalei a executat o serie de acţiuni împotriva manifestanţilor. Procurorul şef Hajnal a organizat desantul de procurori care a anchetat lotul de arestaţi depuşi în fortul de la Măgurele. Potrivit unor surse din Ministerul Justiţiei, în mapa profesională a Monicăi Macovei, care era procuror la Capitală, recomandarea de promovare la Parchetul General a fost semnată şi înaintată de procurorul şef Hajnal. Acesta şi-a schimbat numele în Hăineală astfel ca fiica lui studentă la drept a devenit magistră sub noul nume.

Monica Macovei , ajunsă la Parchetul General a întreprins din proprie iniţiativă o anchetă asupra activităţii Parchetului Capitalei în timpul mineriadei al cărui conţinut a rămas secret dar în care procurorul Hajnal alias Hăineală nu apare ca o figură importantă, potrivit aceloraşi surse din interiorul sistemului.

Tânăra Hăineală ajunge în scurt timp şefa la Parchetul Tribunalului Bacau în timpul când Monica Macovei a avut o influenţă puternică în politca de cadre din justiţie. La Bacău Oana Hăineală are în răspunderea profesională o gravă eroare judiciară. Nicolae Ţigaret a fost acuzat şi trimis în judecată pentru omor deosebit de grav dar toate instanţele, inclusiv Înalta Curte l-au găsit nevinovat. Dosarul a fost trimis spre judecare cu semnatura procurorului şef Hăineală.

Doamna Oana Hăineală apare apoi consiliera a minstrului Dan Nica la Ministerul de Interne în timpul lunii de miere PSD-PDL.
Victima erorii procurorului Hăineală, Nicolae Ţigaret caută şi acum reparaţii morale şi materiale produse de dosarul infirmat de instanţe. Reclamaţiile către CSM , unde doamna Hăineală Schmit, fostă Hajnal a fost vicepreşedinte au rămas fără răspuns.

ValVerde 05-01-2013 - 17:50

Degetel, da bai sursa de unde copiezi.
Ponta e PM si are voie sa plagieze.
Tu esti doar un cioflingar analfabet. Daca asta e creatia ta, incep sa cred in dumnezeu si in miracole.

digital 05-01-2013 - 18:51

eram sigur!
boul nu vede decât ….surse!
hahaha!
ți-am zis că ești prost,marș în morții mătii!

ValVerde 05-01-2013 - 19:17

Dau eu surs, mai agramat idiot, sa nu creada lumea ca esti in stare de mai mult decit pui in postarea de deasupra.

Dan Constantin
Jurnalul.ro

DXN 05-01-2013 - 19:32

Vale!
La multi ani!
Ti-am vazut .. „locatia” ValVerde! Pe DN 2!
N-am putut opri!

digital 05-01-2013 - 20:50

uite-așa mai învață copitații să se documenteze!
hahaha!
pe idioți îi interesează sursele nu esența!
cu esența se dau pe muyan!
hahaha!

digital 04-01-2013 - 22:10

De asemenea, Hăineală a finalizat două masterate în „Ştiinţe militare şi informaţii”, la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, şi în „Securitate şi apărare naţională” la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” Din anul anul 2011, Oana Schmidt Hăineală este doctorand în Ştiinţe Militare şi Informaţii la Universitatea Naţională de Apărare Carol I”.

hahaha!

„Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” este instituţia de învăţământ superior din Serviciul Român de Informaţii care pregătește ofiţeri operativi, ofiţeri analişti şi experţi în domeniul informaţiilor de securitate“! Totul e clar?

hahaha!
băsexu?!e clar?!

Cercul 05-01-2013 - 17:29

Nu-i nimic neclar aici. Toti securistii si militienii faceau Dreptul.
E interesant de stiut de unde vine numele de „Haineala”. De la Heinz, Hans sau Haim?

digital 05-01-2013 - 17:35

citește postarea de mai sus,mă cercule și-o să afli!!!!!!
se vede că ești…cerc!

Cercul 05-01-2013 - 17:55

Imi rezerv dreptul sa nu cred in orice document.
Andreea asta arata cam batrana, ce indica o afectiune a tiroidei, sau poate o tiganca adoptata.

digital 05-01-2013 - 21:51

korciturile ăstea sunt cel mai mare rău pe lume!ies niște frustrați care nu-și regăsec niciodată originea,răzbunându-se pe cei care i-au asimilat,vezi exemplul-bășhină!

petruta 05-01-2013 - 19:07

de unde vine,de unde nu vine numele Haineala,il poarta cu mandrie oricine se numeste asa,iar pentru ofticosi vedeti-va de treaba fraierilor,ce e treaba voastra cum arata „batrana”i-a faceti voi atata scoala munciti voi cum a muncit ea si apoi vorbiti.ce va ofticati ca e tare,e sus,are putere si combate raul?????????

petruta 05-01-2013 - 19:11

oftica dusmanilor si raufacatorilor.felicitari oana iti transmite alexandrina si familia

DXN 05-01-2013 - 22:28

Bine fato!
Da’ sa stii ca n-are nici un post pentru tine!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 05-01-2013 - 20:28

Toata aceasta haimaneala este un joc murdar ,mizerabil al acestei asa zise justitii menite sa-i amane sau sa-l scape pe cel mai mare raufacator al ROMANIEI , pe el traian basescu ! NU VOR REUSII !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult