Omar Hayssam, încă o condamnare fără efect | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Omar Hayssam, încă o condamnare fără efect

Omar Hayssam, încă o condamnare fără efect

scris de M.A.
1 afisari

Omar Hayssam a mai primit o condamnare fără efect. Fugarul sirian, acuzat de implicare în răpirea jurnaliştilor români din Irak, a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel Oradea, la doi ani de închisoare cu executare pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

Omar Hayssam, încă o condamnare fără efect

Fraţii acestuia – Mukhles şi Mahmoud – şi omul de afaceri Mustafa Tartoussi, acuzaţi că i-ar fi înlesnit fuga din ţară, au fost achitaţi. La sfârşitul lunii noiembrie 2007, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) i-au trimis în judecată pe Mustafa Tartoussi, Mukhles şi Mahmoud Omar, pentru înlesnire a ieşirii din ţară a unei persoane despre care se cunoştea că este cercetată pentru fapte de terorism, Omar Hayssam, respectiv pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat. Ei au fost achitaţi pe motiv că fapta lor nu există. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la ICCJ, transmite Mediafax. La pronunţarea sentinţei, inculpaţii şi avocaţii acestora au lipsit din sală.

Omar Hayssam a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, pedeapsă care a fost contopită cu cea de 20 de ani, primită anterior pentru terorism, urmând să execute pedeapsa cea mai grea, de 20 de ani de închisoare.

În 2008, Omar Hayssam – cetăţean sirian, născut în 1 martie 1963 – a fost condamnat, în lipsă, la 20 de ani de închisoare pentru implicare în răpirea a trei jurnalişti români în Irak, cazul acestuia constituind o premieră în România.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult