Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE – Omul de afaceri Dumitru Bucşaru, în vizorul anchetatorilor

UPDATE – Omul de afaceri Dumitru Bucşaru, în vizorul anchetatorilor

scris de D.P.
10 afisari

UPDATE – Omul de afaceri Dumitru Bucşaru a fost reţinut, alături de alte două persoane, fiind suspectaţi că au contractat un credit de 30 de milioane de euro pentru construirea unui complex de locuinţe, iar după ce au intrat în insolvenţă ar fi înstrăinat activele, prezentând evidenţe contabile nereale.

Dumitru Bucşaru, patronul complexului Green City, a fost reţinut alături de Alexandru Oprea Picu şi Alexandru Petre.

Cei trei urmează să fie prezentaţi, vineri, cu propunere de arestare preventivă, la Judecătoaria Cornetu, informează Mediafax.  „Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2014, persoanele în cauză ar fi contractat un credit bancar, în valoare de 30.000.000 de euro, pentru construirea unui complex de locuinţe în localitatea 1 Decembrie, judeţul Ilfov, iar după ce au intrat în insolvenţă, ar fi înstrăinat activele, prezentând evidenţe contabile nereale lichidatorului judiciar”, potrivit unui comunicat al Poliţiei Ilfov.

Dumitru Bucşaru este suspectat şi de distrugere, întrucât după intrarea în insolvenţă a societăţii Green City Construct, controlată de omul de afaceri, acesta ar fi luat din apartamentele din complexul imobiliar, care erau utilate complet, mobila şi centralele termice, pentru a nu le preda lichidatorului juridicar, au mai spus surse din rândul anchetatorilor.

Prejudiciul produs în acest dosar a fost estimat, până în prezent, la 1,5 milioane de lei.

Omul de afaceri Dumitru Bucşaru a intrat în vizorul anchetatorilor. La această oră sunt în desfăşurare mai multe percheziţii în llfov, Ialomiţa, Dâmboviţa și Giurgiu.

Omul de afaceri Dumitru Bucşaru

Omul de afaceri Dumitru Bucşaru

Poliţiştii din Ilfov au efectuat, joi dimineaţă, şapte percheziţii pe raza a patru judeţe: Ilfov, Ialomiţa, Dâmboviţa şi Giurgiu, la mai multe societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane bănuite de bancrută frauduloasă şi distrugere.
Dumitru Bucşaru şi alte 6 persoane ar fi luat bani pentru ridicarea unui complex rezidenţial. După ce au luat creditul, firmele au anunţat insolvenţa şi au vândut activele.

S-a avut în vedere stabilirea întregii activităţi frauduloase a acestora. În fapt, persoanele vizate au contractat un credit bancar de 30 de milioane de euro pentru construirea unui complex de locuinţe în localitatea 1 Decembrie, iar după ce aceştia au intrat în insolvenţă nu au predat toate activele lichidatorului judiciar, mai mult anumite bunuri din locuinţele respective le-au şi înstrăinat. Prejudiciiul estimat este de 1 milion şi jumătate de lei, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov, Roxana Vasile.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013-2014, persoanele în cauză ar fi contractat un credit bancar, în valoare de 30.000.000 de euro, pentru construirea unui complex de locuinţe în localitatea 1 Decembrie, judeţul Ilfov, iar după ce au intrat în insolvenţă, ar fi înstrăinat activele, nepredându-le lichidatorului judiciar.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 1.500.000 de lei. Șase persoane, bănuite de bancrută frauduloasă şi distrugere, vor fi conduse la audieri.

Dumitru Bucşaru a fost adus la politie pentru a da declaratii in acest dosar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult