Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Papici a fost reinvestit procuror sef in DNA

Papici a fost reinvestit procuror sef in DNA

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, decretul privind reinvestirea lui Lucian Gheorghe Papici in functia de procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, pe o perioada de trei ani.

De asemenea, seful statului a semnat decretul privind numirea Elenei Cristina Matiesescu in functia de procuror sef al Sectiei judiciare penale din cadrul DNA, pe o perioada de trei ani.

Au mai fost reincadrati in functii: Bacian Iovita, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara; Codreanu Victor, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi; Vranceanu Voichita, judecator la Judecatoria Bistrita, informeaza Agerpres.

Pe 1 iulie, sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat reinvestirea procurorului Lucian Papici in functia de procuror-sef al Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, la propunerea ministrului Justitiei, Catalin Predoiu.

Tot atunci, Sectia pentru procurori a CSM a decis avizarea propunerii ministrului Justitiei de numire, pentru trei ani, a procurorului Elena Cristina Matiesescu in functia de sef al Sectiei judiciare penale a DNA.

Pe 22 martie 2007, Lucian Gheorghe Papici a devenit procuror-sef al Sectiei de combatere a coruptiei, din structura DNA, dupa ce Sectia pentru procurori a CSM a avizat favorabil numirea, cu unanimitate de voturi, la propunerea ministrului Justitiei din vremea aceea, Monica Macovei. De asemenea, pe 1 martie 2007, Sectia pentru procurori a CSM a avizat, cu unanimitate de voturi, propunerea Monicai Macovei de numire a Elenei Cristina Matiesescu in functia de procuror sef adjunct al Sectiei judiciare penale din cadrul DNA.

Conform legii, procurorul general al Romaniei, prim-adjunctul si adjunctul acestuia, procurorul general al Directiei Nationale Anticoruptie, adjunctii acestuia, procurorii-sefi de sectie ai acestor parchete, precum si procurorul-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si adjunctii acestora sunt numiti de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult