Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Parchetul ÎCCJ preia ancheta de la Sighetu Marmaţiei

Parchetul ÎCCJ preia ancheta de la Sighetu Marmaţiei

scris de Marius Bâtcă
3 afisari

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a dispus, miercuri, ca procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să preia ancheta în dosarul exploziei de la Sighetu Marmaţiei.

Explozie Sighetu Marmatiei (emaramures.ro)

foto: emaramures.ro

„Considerentele care au stat la baza preluării prin dispoziţia procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au vizat complexitatea cauzei, posibilitatea desemnării unor procurori din cadrul secţiei care să instrumenteze în mod exclusiv acest dosar, faptul că sediul central al firmei care distribuia gaz metan în oraş se află în Bucureşti, astfel încât este facilitată efectuarea de cercetări în raport cu această firmă”, se spune într-un comunicat al Parchetului General, preluat de Agerpres.

Tot miercuri, procurorii au solicitat Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea Energiei desemnarea de urgenţă a două echipe de specialişti aparţinând altor firme decât celei care distribuia gaz metan în Sighetu Marmaţiei, pentru a verifica toată reţeaua de distribuţie, ce se întinde pe o lungime de 26 de km.

Cu ocazia cercetărilor la faţa locului a fost ridicat din clubul în care a avut loc prima explozie sistemul de înregistrare video. Acesta urmează să fie supus de către experţii criminalişti unor verificări. Doua explozii s-au produs într-un imobil din municipiul Sighetu Marmaţiei, prima în noaptea de sâmbătă, 18 februarie, spre duminică, 19 februarie, iar a doua în timpul zilei de duminică, 19 februarie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult