Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE – Gheorghe Coman ar putea fi arestat în acest weekend

UPDATE – Gheorghe Coman ar putea fi arestat în acest weekend

scris de G. D.
6 afisari

UPDATE – Înalta Curte de Casație și Justiție a decis vineri să respingă solicitarea DNA de arestare preventivă a deputatului Gheorghe Coman, iar acesta va fi cercetat în libertate.

Parchetul a emis mandat de aducere pe numele lui Gheorghe Coman, pentru a-l audia în dosarul de corupție, după ce deputaţii au votat pozitiv cererea de încuviințare a arestării sale.

Gheorghe Coman, deputat

Gheorghe Coman, deputat

Procurorii au accelerat procedura în dosarul deputatului PC Gheorghe Coman, după ce parlamentarii au votat favorabil cererea de încuviințare a arestării preventive. Procedura prevede audierea învinuitului, trimiterea cererii la Curtea Supremă, unde Coman ar urma să fie citat și judecarea cererii în complet de 3 judecători. Gheorghe Coman a fost prezent la DNA vineri seara, iar la ieșire a declarat că va colabora cu anchetatorii. Deocamdată nu a fost luată măsura reținerii sale.

Parlamentarii au venit din vacanță într-un număr suficient pentru a da votul în dosarul deputatului Gheorghe Coman. Acesta a fost prins în flagrant de DNA, în timp ce primea bani de la un funcționar – denunțător. Deputatul a încercat să fugă, dar a fost urmărit și prins de procurori pe DN1, în mașina sa, cu suma de 3.140 de lei. El nu a recunoscut fapta pe care i-o impută anchetatorii și nu a fost prezent la votul de vineri, 27 decembrie. Au fost prezenți la vot 254 de deputați, dar au votat numai 224. Dintre aceștia, 190 de parlamentari au votat pentru arestarea preventivă a inculpatului, 34 împotrivă, iar restul s-au abținut. Valeriu Zgonea a declarat presei că „Parlamentul nu este scut pentru nimeni”. Partidul Conservator, din care face parte deputatul Gheorghe Coman, a avut la vot doar 3 deputați. Un număr foarte mic de parlamentari prezenți au avut și UDMR și PPDD.

Arestarea preventivă ar putea interveni la finalul zilei, după audieri, dacă documentele de la Parlament vor fi transmise la timp, iar Înalta Curte de Casație și Justiție va aproba cererea procurorilor. Gheoghe Coman ar putea fi arestat la începutul săptămânii viitoare, dacă vor fi urmate toate procedurile prevăzute de lege.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult