Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei PE a primit solicitarea de ridicare a imunităţii lui Severin

PE a primit solicitarea de ridicare a imunităţii lui Severin

scris de M.A.
1 afisari

Vice-preşedintele Parlamentului European, Gianni Pittella, a anunţat marţi, în plen, că Parlamentul a primit din partea Ministerului român al Justiţiei cererea de ridicare a imunităţii parlamentare a deputatului neafiliat Adrian Severin.

Adrian Severin va fi exclus urgent din Parlamentul European

Europarlamentarul Adrian Severin acuzat de luare de mită-foto Mediafax

Această solicitare va fi transmisă Comisiei pentru Afaceri juridice. Comisia pentru afaceri juridice va numi un raportor pentru acest caz, urmând a discuta acest subiect într-o reuniune „cu uşile închise”. Deputatul în cauză are posibilitatea să ofere explicaţii. Dacă este necesar, Comisia parlamentară poate solicita documente suplimentare sau precizări din partea autorităţilor române. Comisia prezintă o propunere de decizie motivată prin care se recomandă adoptarea sau respingerea cererii de ridicare a imunităţii. Raportul comisiei este înscris din oficiu la primul punct de pe ordinea de zi a primei şedinţe plenare care urmează depunerii acesteia. Nu sunt admise amendamente la propunerea de decizie, iar deputaţi pot vota doar pro sau contra propunerii de ridicare a imunităţii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult